Mihanpostپیشنهاد سردبیرخانوادهكودكان

استرس در کودکان چه پیامدهایی خواهد داشت؟

استرس در کودکان در حالی مسئله ای بسیار پر اهمیت است که مطالعات اخیر نشان می دهد این مورد می تواند به سلامت فرد در بزرگسالی آسیب زیادی زده و او را افسرده کند. در ادامه با میهن پست همراه شوید.

استرس در کودکان می تواند از هر چیزی نشات بگیرد. از ترس از والدین گرفته تا فشارهای بیرونی ممکن است عامل استرس در فرزند شما باشد. طبق تحقیقی که اخیرا به پایان رسیده و نتایج آن منتشر شده است. استرس در کودکان موجب ابتلا به افسردگی آنها در بزرگسالی می شود.

استرس در کودکان

دکتر اریک نستلر در مورد استرس در کودکان می گوید:

این الگو که در بسیاری از موش ها به کار گرفته شد، افق های جدیدی را به سوی رمزگشایی از بسیاری از مشکلات روانی در انسان خواهد گشود. این الگو در موش ها، راهگشای بسیاری از مسائل مرتبط با انسان نیز است. نتیجه نهایی این پژوهش، درمان هایی را در همین ارتباط و برای از بین بردن استرس های دوران کودکی در اختیار پژوهشگران قرار می دهد.

همواره به سال های نخست زندگی کودک اهمیت فراوانی داده می شود و از این دوران به عنوان کلیدی تر زمان شکل گیری شخصیت افراد نام برده می شود. مطالعات اخیر پژوهشگران نیز نشان می دهد که استرس در دوران کودکی خطر ابتلا به افسردگی در بزرگسالی را با افزایش روبرو خواهد کرد.

در این مطالعه، به برخی از موش ها از ابتدای تولد، استرس هایی وارد آمد. با این کار و بالا رفتن سن، نشانه هایی از افسردگی در میان آنها دیده شد.

استرس در کودکان

پژوهشگران بر این باورند، استرس در سال های نخست زندگی، سبب افزایش ابتلا به بیماری های روانی می شود و علت این امر نیز ایجاد تغییراتی در نوعی «دی اِن اِی» دانسته شده که با تغییرات خلقی افراد و ابتلا به افسردگی مرتبط است.

مسئول اصلی این پژوهش، دکتر «کاترین پنیا»، از بیمارستان «مونت سینای» نیویورک در این باره می گوید: در این پژوهش، به بررسی مولکول های پایه ایی در موش ها پرداخته و دریافتیم تغییراتی در آنها و در بدو تولد به افسردگی در بزرگسالی می انجامند.

استرس در کودکان

محققان پژوهشکده «مونت سینای»، موش های ۱۰ تا ۲۰ روزه را در معرض استرس قرار دادند و میزان پروتئینی به نام  Otx2 در آنها را افزایش دادند. این پروتئین، مسئول تنظیم ژنی است که سبب تکامل مغز، چشم ها، گوش ها، زبان، پوست و بینی می شود.

نتایج این پژوهش که در مجله «ساینس» به چاپ رسید نشان می دهد، موش هایی که در همان ابتدا در معرض رفتارهای استرس آور بودند، در آینده و با قرار گرفتن در معرض استرس، بیشتر مستعد ابتلا به افسردگی قرار خواهند داشت.

زمانی که موش ها رشد پیدا می کردند، برخی از ژن ها، روند عادی و طبیعی را طی می کردند اما «دی ان ای» برخی دیگر از آنها با مواجه شدن با استرس با تغییراتی همراه می شد.

دکتر «پینا» می گوید:

پژوهش ما در مورد استرس در کودکان مولکول های پایه ای را در ارتباط با استرس شناسایی می کند که در بزرگسالی در قالب افسردگی به این استرس پاسخ می دهند.

استرس در کودکان آثار جبران ناپذیری خواهد داشت. پس همواره به کودک خود چیزی جز عشق و آرامش ندهید تا بتواند با راحتی بیشتری در آینده زندگی کند.

منبع: dailymail

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا