مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی گفت: استفادهی صحیح از کود شیمیایی و استفاده غالب از کود حیوانی میتواند سلامت محصولات و افزایش تولید محصولات کشاورزی را بهدنبال داشته باشد و در این میان باید دقت لازم انجام شود تا افزایش تولید و تسریع در عملآوری بر سلامت مردم و مصرفکنندگان تأثیر منفی نگذارد.
«سعید سلیمانی» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقهی آذربایجانشرقی، افزود: مقدار و زمان مصرف کود دو عامل مهم برای کاربرد صحیح کودها و افزایش بازده مصرفی آنها است.
وی با اشاره به معایب تداوم برداشت محصول افزود: خاکها بر اثر تداوم برداشت محصول، از نظر مواد معدنی و عناصر غذایی فقیر میشوند و به کود نیاز پیدا میکنند که برای جبران آن، میتوان طی یک برنامهی زمانبندی مشخص نسبت به استفاده از کودهای مختلف شیمیایی، حیوانی و گیاهی اقدام کرد.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی ادامه داد: بدیهی است که مقدار کود مصرفی، بر اساس مقدار عناصر غذایی موجود در خاک، میزان جذب عناصر توسط گیاه و نیاز گیاه در طول دوره رشد تعیین میشود.
سلیمانی یادآور شد: خاکها بر اثر تداوم برداشت محصول، از نظر مواد معدنی و عناصر غذایی فقیر میشوند و به کود نیاز مییابد که برای جبران آن، میتوان طی یک برنامه زمانبندی مشخص نسبت به استفاده از کودهای مختلف شیمیایی، حیوانی و گیاهی اقدام کرد.
وی با اشاره به هدف اصلی زمانبندی مصرف کود افزود: هدف از زمانبندی مصرف کود، بهدست آوردن بهینهترین واکنش گیاه به کود است.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی خاطرنشان کرد: در حالت عدم توازن و تعادل تغذیهای، مصرف کودها نه تنها موثر واقع نمیشود، حتی در برخی مواقع در جهت عکس عمل کرده و کشاورزان را متحمل ضررهای اقتصادی فراوانی میکنند و بعنوان مثال در سطح ثابت پتاسیم، افزایش کود ازتی نه تنها افزایش عملکردی را بهدنبال نداشته بلکه در برخی مواقع به کاهش آن نیز منجر شده است.
انتهای پیام