گوناگون

برنامه ریزی در روستاها بر اساس نیازهای محلی تدوین شود

به گزارش خبرنگار مهر، چهارمین همایش دهیاری های استان قزوین ظهر چهارشنبه با حضور مجید عبداللهی مدیرکل دفتر  هماهنگی عمرانی و خدمات روستایی، مهیار صفا کارشناس دفتر هماهنگی عمرانی و خدمات روستایی و محسن کوشش تبار معاون امور دهیاری های سازمان شهرداریها و دیهاری های کشور، مرتضی روزبه استاندار،  منوچهر حبیبی معاون عمرانی استانداری، امیدعلی پارسا معاون برنامه ریزی استانداری، کریم حبیبی انبوهی مدیرکل امور  روستایی استانداری و بیش از ۴۰۰ تن از دهیاران در سالن شهید رجایی تربیت معلم قزوین برگزار شد.

منوچهر حبیبی در این مراسم اظهارداشت: حدود ۳۱ دستگاه اجرایی در روستاها در حال حاضر مشغول خدمت رسانی به روستاها هستند و نگاه دولت در راستای عمران و آبادانی این مناطق است.

وی افزود: ۵۶ درصد اعتبارات عمرانی استان ها به روستاها داده می شود که بیانگر رویکرد دولت به این مناطق است تا روستاها آباد شوند و محل امنی برای سکونت روستاییان و مردم باشند.

معاون امورعمرانی استانداری قزوین تصریح کرد: بیش از ۷۰ درصد جمعیت روستایی استان قزوین از نعمت گاز بهره مند هستند در حالی که در کشور میانگین این خدمات به کمتر از ۶۵ درصد می رسد و با احتساب روستاهایی که گازرسانی به آنها در حال  اجراست در یک سال آینده میزان جمعیت بهره مند روستایی از تسهیلات گاز به ۸۰ درصد خواهد رسید.

قزوین

وی بیان کرد: در تأمین آب شرب و اجرای طرح هادی نیز کارهای زیادی شده و در صورت آسفالت ۸۵ کیلومتر از راههای روستایی تمام راه های روستایی بالا ۵۰ خانوار آسفالته خواهد شد.

حبیبی با اشاره به وظایف دهیاران افزود: صریح ترین و شفاف ترین وظیفه در اساسنامه، بهبود وضعیت محیط زیستی روستاست که این موضوع برای ما بسیار اهمیت دارد و شناخت کمبودها، نقاط قوت و ضعف، نیازهای اقتصادی، بهداشتی، ورزشی، عمرانی از دیگر اقداماتی است که دهیاران باید مورد توجه قرار دهند.

وی گفت: مدیریت نوین روستایی از دیگر دغدغه هایی مسئولان است که باید اجرایی شود زیرا با مدیریت سنتی نمی توان نیازهای امروز را پاسخ گفت و در مدیریت نوین به دنبال این هستیم که معیشت مردم تأمین شود و امکان ماندگاری مردم در روستاها بیشتر شده و حتی مهاجرت معکوس شکل بگیرد.

معاون امورعمرانی استاندار قزوین تأکید کرد: دهیاران مدیر ارشد روستا هستند و هرگونه اقدامی که در روستا صورت می گیرد باید دهیار در جریان باشد و دهیاران اختیارات ویژه ای در سطح کشور دارند و باید به چند موضوع توجه داشته باشند.

حبیبی یادآورشد: برنامه ریزی و برنامه محوری و داشتن چشم انداز باید مورد توجه دهیاران باشد و ظرفیت های اقتصادی روستا برای تأمین معیشت مردم مورد توجه قرار گیرد تا منجر به ماندگاری مردم  در روستا شود.

وی افزود: روستا بستر اقتصاد مقاومتی است و اگر باید تولیدی صورت گیرد و زمینه اقتصاد مقاومتی فراهم شود، تنها با توسعه روستاها ممکن می شود که امیدواریم در دهه جدی با کمک دهیاران این کار محقق شود.

حبیبی گفت: دهیاران باید در راستای ماندگاری مردم در روستاها بکوشند و با مدیریت و برنامه منظم این امر را دنبال کنند.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا