گوناگون

بزرگراه تبریز

به گزارش خبرنگار مهر، گزارشات حاكي از پيشرفت بسيار ناچيز پروژه‌اي است كه با بوق و کرنال تبليغاتي بسيار كلنگ‌زني شد‌‌‌. هم‌‌اكنون نكته قابل توجه، پروسه اجراي اين پروژه حياتي براي ساكنان شهر سهند‌‌‌ است. طرح اوليه پروژه د‌‌‌ر سال ۸۵ مطرح شد و د‌‌‌ر سال ۸۷ د‌‌‌ر سفر هيات د‌‌‌ولت به استان تصویب و شروع بکار شد.

ششم بهمن ماه سال 1390 بود که وثوقیان، مدير عامل وقت  شركت عمران شهر جديد سهند، پیشرفت فیزیکی احداث این بزرگراه را خوب ارزیابی کرد و قول داد که تا اوایل سال 92 این بزرگراه به بهره برداری خواهد رسید.

 عدم بهره برداری این آزاد راه مشکلات بسیاری زیادی برای اهالی شهرهای تبریز، اسکو و شهر جدید سهند ایجاد کرده است که از مهم ترین آن ها می توان به طولانی بودن جاده کنونی تبریز- سهند ،افزایش حجم تراقیک در این مسیر، افزایش روزافزون تصادفات رانندگی در این محور مواصلاتی و همچنین هزینه های سرسام آور تردد بین دو شهر تبریز و سهند اشاره کرد.

IMG00543578

عدم مشارکت بخش خصوصی، مهم ترین عامل عدم بهره برداری از بزرگراه سهند- تبریز

مدیرکل راه و شهرسازی راه و شهرسازی استان آذربایجان شرقی گفت:عوامل متعددی باعث شده است که بهره برداری از بزرگراه تبریز- سهند تا کنون به طول انجامد ولی مهم ترین عامل عدم بهره برداری از این طرح عظیم عدم مشارکت بخش خصوصی و پایین بودن اعتبارات تخصیصی است.

اروجعلی علیزاده ادامه می دهد: شرط مهم و قانونی بهره برداری از یک آزادراه این است که طرف مشارکت دولت ،50 درصد هزینه ها را تامین کند و دولت هم 50 درصد ما بقی را از محل عوارض همان آزادراه به این مهم اختصاص دهد.

وی در ادامه با انتقاد از عدم استقبال و مشارکت بخش خصوصی در اجرای این بزرگراه گفت:یک آزادراه تا بخش خصوصی مشارکت نکند قادر به فعالیت نخواهد بود.

علیزاده در بخش دیگری از سخنان خود گفت: دو پروژه مهم مسکن مهر شهر جدید سهند و اتوبان تبریز-آذرشهر نیز بهره برداری این طرح را تحت الشعاع قرار داده بود که در حال حاضر تمامی مشکلات برطرف شده و  امیدواریم در آینده ای نزدیک شاهد بهره برداری از این طرح عظیم ملی باشیم.

وی در ادامه هیچ محدوده زمانی خاصی برای بهره برداری از این طرح تعیین نکرد و افزود:نهایت تلاش خود را خواهیم کرد که  در کوتاه ترین زمان ممکن این پروژه مهم عمرانی  را به بهره برداری برسانیم.

مدیر کل راه و شهرسازی استان آذربایجان شرقی افزود: بزرگراه تبریز- سهند 22 کیلومتر طول دارد که ازطرف تبریز به طول 15 کیلومتر با 45 درصد پیشرفت فیزیکی توسط اداره کل راه وشهرسازی و از سمت شهر سهند به طول 7 کیلومتر با 70 درصد پیشرفت فیزیکی توسط شرکت عمران شهرجدید سهند درحال ساخت است

IMG00541589

آزادراه تبریز-سهند تا یکسال به بهره برداری می رسد

مدیرعامل سازمان عمران شهر جدید سهند گفت:طبق دستور وزیر راه و شهرسازی ، عملیات اجرایی بهره برداری از پروژه آزادراه تبریز- سهند تا یکسال آینده به بهره برداری می رسد.

محمدرضا مظفری گفت:وزیر راه و شهرسازی در سفر اخیر خود به آذربایجان شرقی دستور داد که تا یکسال آینده این طرح آماده بهره برداری گردد و قول داده که اعتبارات لازم برای بهره برداری از این پروژه را تامین کنند.

وی افزود: تا کنون مهم ترین مشکل و عاملی که باعث شده اجراء و بهره برداری این پروژه با مشکل مواجه گردد کمبود منابع مالی و عدم مشارکت بخش خصوصی بود ولی خوشبختانه وزیر راه و شهرسازی قول تامین منابع مالی را دادند که در این خصوص دیگر هیج مشکلی نخواهیم داشت.

مظفری گفت: امیدواریم با بهره برداری از این پروژه عمرانی هم مشکلات شهروندان سهندی بیش از پیش کاهش یابد و هم متقاضیان خرید خانه که در آینده این شهر را برای سکونت انتخاب خواهند کرد به راحتی بتوانند تردد کنند و مشکلات کنونی که هزینه های زیادی را برای ساکنین تحمیل می کند برطرف شود.

اتمام بزرگراه تبریز – سهند نیازمند اعتبارات 700 میلیارد ریالی

معاون عمرانی استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه اتمام بزرگراه تبریز- سهند یکی از مهم ترین اولویت های کاری استانداری و مجموعه مدیریت ارشد استان است گفت:با بهره برداری از این طرح، رفت و آمد تعداد زیادی از ساکنان شهرستان اسکو،تبریز و شهر سهند تسهیل خواهد شد.

محمدصادق پورمهدی گفت:این آزادراه از اهمیت خاصی برای استان برخوردار است و نهایت تلاش خود را خواهیم کرد که در اسرع وقت این پروژه عظیم ملی و استانی به بهره برداری رسد.

وی در ادامه سخنان خود بر لزوم تسریع در روند اجرایی این پروژه تاکید کرد و ابراز داشت:  مشکلات و دشواری های رفت و آمد ساکنان شهرجدید سهند و انتقال بارترافیکی این مسیر در ورودی غرب تبریز و پی آمدهای ناشی ازحوادث رانندگی آن، اهمیت و تاثیربزرگراه تبریز – سهند را دوچندان می کند.

IMG00544294

 وی در ادامه سخنان خود اظهار داشت: برای ساخت این بزرگراه تاکنون بیش از 220 میلیارد ریال هزینه شده و برای تکمیل آن دست کم 700 میلیارد ریال دیگر اعتبار نیاز است که برای تامین آن از منابع استانی و ملی تلاش می کنیم.

شایان ذکر است وزیر راه و شهرسازی در سفر دو روز پیش خود به استان  آذربایجان شرقی بر لزوم تسریع در روند اجرایی این پروِه تاکید کردند و دستور دادند که شرکت شهرهای جدید کشور در اسرع وقت نسبت به اتمام این پروِژه هماهنگی های لازم را با نهادهای مربوط همچون سازمان عمران شهر جدید سهند و اداره کل راه و شهرسازی استان بعمل آورد.

همچنین علی رغم انتقاد برخی از مسئولان استانی از کمبود منابع مالی ، وزیر راه و شهرسازی وعده داده است که تمامی اعتبارات مالی مورد نیاز این طرح را تامین کند.

امیدواریم که این بار وعده مسئولان مربوطه مبنی بر بهره برداری از این پروژه در حد وعده و شعار باقی نمانده و در کوتاه ترین زمان ممکن شاهد بهره برداری از این پروِژه و کاهش مشکلات هم استانی های خود باشیم.

 در پایان گفتنی است که بهره برداری از این بزرگراه علاوه بر اینکه افزایش ایمنی سفرهای برونی شهری را در پی خواهد داشت، دسترسی تبریز و شهرسهند هم از نظر زمان و هم از نظر مسافت بیش از پیش کاهش خواهد یافت و این اهمیت این پروژه را معلوم می کند ولی مسئولین باید به دور از شعار و رویا پردازی با تلاش بیشتر در صدد افتتاح هرچه زودتر این طرح باشند.

———————————————————————————–

گزارش از:سید مرتضی مرتضوی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا