گوناگون

بهره برداری از سه خط انتقال گاز 9، 11و دامغان- کیاسرطی امسال برای کشورحیاتی است

81191625 5744243

محمد رضا غروی روز شنبه در حاشیه مراسم تودیع و معارفه مدیر عامل شرکت گاز خراسان رضوی در گفت و گو با ایرنا، افزود : تکمیل و بهره برداری از این سه پروژه برای کشور از نان شب هم واجب تر است.

وی بیان کرد : اگر امسال نتوانیم این پروژه ها را با مدیریت قوی بهره برداری کنیم طی دو سال آینده از نظر ناوگان حمل و نقل گاز در کشور دچار مشکل جدی خواهیم شد.

وی گفت : تا کنون مشکل تولید گاز داشتیم اما حال که تلاشها در رفع این مشکل در حال تحقق است باید زیربناهای لازم برای انتقال آن به سایر نقاط کشور نیز انجام شود زیرا خط انتقال دامغان – کیاسر عملا مشکل انتقال گاز به شمال کشور را مرتفع می سازد.

وی بیان کرد : بر اساس برنامه ریزی ها تا قبل از شروع فصل سرما 100 میلیون متر مکعب به تولید گاز پارس جنوبی افزوده می شود ضمن آنکه برای سال آینده هم برنامه ریزی شده این میزان به ظرفیت تولید گاز کشور اضافه گردد.

وی گفت : پارسال با سرمای 27 درجه در برخی استان ها و درگیری تمام کشور با این سرما از مرحله پالایش ، انتقال و توزیع گاز به گونه ای مدیریت و سازماندهی شد که هیچ موردی از قطع گاز در کشور نداشتیم. وی بیان کرد : با وجود قطعی برق و آب در شمال کشور شبکه توزیع و انتقال گاز فعال بود و این حماسه جز با تلاش همکاران شرکت ملی گاز کشور تحقق نیافت.

وی با تاکید بر اینکه امسال این شرایط دشوار تر است ، گفت : از سویی بر مبنای تبصره 22 قانون بودجه 93 و در اجرای اصل 44 قانون اساسی در بحث استفاده یکصد میلیارد دلار از سرمایه گذاری خارجی در پی جلب مشارکت و سرمایه بخش خصوصی هستیم تا برخی پروژه ها را به روش BOT اجرا کنیم.

وی ادامه داد : در کنار ایجاد زیرساخت های انتقال گاز که از جمله اولویت های ما در سال جاری است ، برنامه دیگری هم همزمان با افزایش تولید و توسعه زیرساخت ها برای اجرای طرح های توسعه ای در این شرکت پیگیری می شود.

غروی گفت : هم اینک مطالعاتی در این مجموعه آغاز شده و در پی اتخاذ مکانیزم هایی برای صرفه جویی در این حوزه هستیم.

وی بیان کرد : تجربه سال های گذشته نشان داده هر چه ما بیشتر تولید کرده ایم ، بیشتر هم مصرف نموده ایم و حال برای جلوگیری از بروز این مشکل این طرح پیگیری می شود.

وی ادامه داد : بر این مبنا تلاش می شود تا قبل از نیمه دوم سال مطالعات در این حوزه به انجام رسیده و مکانیزم ها و راهکارهای اعمال صرفه جویی در این زمینه اتخاذ و پیاده سازی شود تا بتوانیم مصرف بی رویه را در بخش خانگی و در مواردی در حوزه صنعت مهار کرده و بهینه سازی کنیم و فاصله بین تولید و مصرف را کاهش دهیم.

2713/659

انتهای پیام /*

: ارتباط با سردبير
mail32 newsroom@irna.ir

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا