Mihanpostپزشکیپژوهشیپیشنهاد سردبیرتغذيه

این خوراکی های پرمصرف و خطرناک را کمتر میل کنید !

خوراکی های پرمصرف و خطرناک همواره خط قرمز جامعه پزشکی بوده و در این راستا نیز همواره پزشکان و متخصصان تغدیه مصرف آن ها را به اجتماع انسانی هشدار می دهند.

در این میان ما به عنوان مصرف کننده شاید از عولقب خوراکی های پرمصرف و خطرناک اطلاعات تخصصی نداشته بایم اما معمولا می‌دانیم چگونه قیمت‌ ها را بسنجیم تا در هزینه‌ ها صرفه‌جویی کرده باشیم، اما آیا واقعا می‌دانیم چه چیز‌هایی را وارد بدن‌ مان می‌کنیم؟ دفعه بعدی که برای خرید به فروشگاه مواد غذایی می‌روید، این مواد را به خاطر داشته باشید و از خرید بسته‌بندی‌هایی که حاوی آن‌ها هستند خودداری کنید.

نیترات سدیم

یکی از خوراکی های پرمصرف و خطرناک نیترات سدیم است . این ماده بیشتر در صنایع گوشت استفاده می‌شود تا رنگ قرمزتری به گوشت بدهد. تحقیقات نشان می‌دهد ارتباط مستقیمی بین سطح بالای نیترات سدیم و بیماری‌های آلزایمر، دیابت و پارکینسون وجود دارد. باور بر این است که نیترات سدیم به ساختار DNA آسیب می‌زند. این ماده همچنین با سرطان معده، مری و روده بزرگ مرتبط است و باید از آن به طور کامل اجتناب کرد .

خوراکی های پرمصرف و خطرناک
نیترات سدیم

آکریل آمید

محققان دریافته‌اند که این ماده در برخی از مواد غذایی که بیش از 120 درجه سانتی گراد گرم می‌شود، از جمله سیب‌زمینی سرخ کرده و نان‌های صنعتی دیده می‌شود و به سیستم عصبی آسیب می‌رساند و می‌تواند سرطان‌زا نیز باشد.

خوراکی های پرمصرف و خطرناک
آکریل آمید

روغن هیدروژنه

روغن هیدروژنه یک روغن گیاهی است که مطالعات زیادی رابطه میان چربی ترانس موجود در آن را با افزایش خطر بیماری‌های قلبی و کلسترول LDL نشان داده‌اند.

خوراکی های پرمصرف و خطرناک
روغن هیدروژنه

اسید فسفریک

اسید فسفریک در تولید نمک‌ها، افزایش مقدار آب محصولات گوشتی و نوشابه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. این اسید وقتی وارد بدن ما می‌شود به بافت‌های سخت آسیب می‌رساند و تراکم استخوان را کاهش می‌دهد.

خوراکی های پرمصرف و خطرناک
اسید سولفوریک خوراکی

پتاسیم برومات

استفاده از ترکیب صنعتی پتاسیم برومات که درپخت نان‌های صنعتی استفاده می‌شود در اتحادیه اروپا ممنوع اعلام شده است. پتاسیم برومات ویتامین E موجود در نان را ازبین می‌برد و می‌تواند باعث حالت تهوع، استفراغ، درد معده و اسهال شود.

خوراکی های پرمصرف و خطرناک
پتاسیم برومات

مونوسدیم گلوتامات (MSG)

این ماده در غذا‌های فراوری شده، پودر‌ها و غذا‌های کنسروی به طور گسترده‌ای به کار می‌رود مصرف ۳ گرم ازآن با معده خالی می‌تواند به سیستم عصبی آسیب برساند.

خوراکی های پرمصرف و خطرناک
مونوسدیم گلوتامات

شربت ذرت با فروکتوز بالا (HFCS)

این محصول از طریق تبدیل ذرت به نشاسته ذرت و سپس تبدیل آن به شربت گلوکز به دست می‌آید. این ماده حاوی جیوه است و می‌تواند در سیگنال‌های عصبی اختلال ایجاد کند.

خوراکی های پرمصرف و خطرناک
شربت ذرت

منبع : ba-bamail

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا