نماینده ولیفقیه در استان و امامجمعه سمنان با اشاره به خدمات جهاددانشگاهی در استان گفت: عملکرد جهاددانشگاهی در استان جای تحسین و تبریک دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه سمنان، حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمد شاهچراغی امروز 23 مرداد ماه در دیدار با رییس، معاونین و مدیران جهاددانشگاهی استان سمنان، با بیان اینکه خدمات جهاددانشگاهی متنوع و قابل تحسین است،افزود: جهاد دانشگاهی ، بهترین جا برای آدم سازی با رویکرد اسلامی و انقلابی است.
وی افزود: کمتر نهادی در کشور وجود دارد که همچون جهاددانشگاهی بدون اتکاء به بودجه دولتی خدماتی تا این حد متنوع و موثر در استان و کشور انجام داده باشد.
امامجمعه سمنان، با بیان اینکه جهاد، واژه مقدسی است، گفت: جهاددانشگاهی از همنشینی دو واژه مقدس جهاد و دانش تشکیل شده و از این نظر فعالیت در آن نیز مقدس است.
وی با اذعان به اینکه جهاددانشگاهی در خط ولایت حرکت میکند، اظهار کرد: نهادی که کارش تعلیم و تربیت و تحقیق و پژوهش باشد و در جهت انسان سازی و خط نورانی ولایت حرکت کند، بی تردید نهاد مقدسی است.
حجت الاسلام والمسلمین شاهچراغی با اشاره به اهمیت انسان سازی و نقش آن در اجتماع افزود: اگر یک انسان آنگونه که باید ساخته شود، میتواند جهانی را تغییر دهد، چنانکه امام خمینی(ره) بنیانگذار انقلاب اسلامی این تغییر را به وجود آورد.
نماینده ولیفقیه در استان با بیان اینکه علم به تنهایی انسان ساز نیست، تصریح کرد: اگر در کنار علم، ایمان، اخلاص و تقوی نباشد، این علم نمیتواند مفید باشد ،چرا که علم و ایمان، همزاد هم هستند و جدایی علم از ایمان خسران به همراه دارد.
این عضو خبرگان رهبری بابیان اینکه باید خدماتی که انجام میشود، رنگ دینی و خدایی داشته باشد، افزود: از نهاد موثری نظیر جهاددانشگاهی انتظار میرود که برای عقاید و اعتقادات مردم برنامه ریزی کرده و در صدد تعمیق بخشی به آنها باشد.
وی با بیان اینکه نظام جمهوری اسلامی بهترین نظامهاست اما در بحث اخلاق و حلال و حرام مشکلاتی در کشور وجود دارد، افزود: ضعف در اخلاقیات باعث ایجاد مشکلات اجتماعی میشود، لذا باید این مهم در کشور مورد توجه قرار گیرد.
شاهچراغی با بیان اینکه دانشجو و شاگرد به دنبال این است که به رنگ استاد خود دربیاید، گفت: باید در جذب اساتید و مدرسان دقت لازم شود، چرا که مدرس ناباب زمینه انحراف دانشجویان را نیز فراهم میکند.
همچنین امام جمعه سمنان در پایان ضمن تقدیر از جهاددانشگاهی استان خواستار همراهی و همکاری دستگاههای اجرایی استان با این نهاد انقلابی شد.
همچنین پیش از سخنان نماینده ولی فقیه در استان، حسن رهایی رییس جهاددانشگاهی استان با بیان اینکه بزرگترین سرمایه جهاددانشگاهی حمایتهای مقام معظم رهبری از این نهاد انقلابی است، افزود: جهاد دانشگاهی با رویکرد اطاعت از مقام معظم رهبری و حمایت از دولتها در راستای رفع تنگناها و نیازهای کشور حرکت میکند. همچنین جهاددانشگاهی در استان سمنان نیز، حرکت در راستای رفع تنگناهای استان و پیگیری دغدغههای مسوولان برای توسعه استان را مهمترین ماموریت خود میداند.
رئیس جهاددانشگاهی استان سمنان از انجام 10 طرح پژوهشی و تحقیقاتی در یک سال گذشته در استان سمنان خبر داد و گفت: جهاددانشگاهی استان سمنان فرصتهای پژوهشی و تحقیقاتی استان سمنان را شناسایی و با انجام طرحهای پژوهشی مختلف زمینه پیشرفت علمی استان را فراهم میکند، این 10 طرح پژوهشی در گروههای تخصصی علوم انسانی و اجتماعی، فنی و مهندسی، کشاورزی، منابع طبیعی و هنر انجام شده است.
وی افزود: انعقاد 7 تفاهم نامه پژوهشی، 14 قرارداد پژوهشی و تحقیقاتی در حوزه آزمایشگاه مصالح ساختمانی و مواد معدنی، و انعقاد 11 تفاهم نامه آموزشی با دستگاهها و ادارات استان سمنان در یک سال گذشته از مهمترین فعالیتهای این نهاد انقلابی بوده است.
وی همچنین ادامه داد: اخذ موافقت اصولی گروه بهرهوری و توسعه کارآفرینی، اخذ موافقت کلی گروه برنامهریزی و گردشگری کویر، اخذ شعبه اشتغال جهاددانشگاهی استان سمنان و راه اندازی نمایندگی خون بند ناف شرکت فناوری بن یاختههای رویان جهاددانشگاهی از دیگر اقدامات جهاددانشگاهی استان سمنان در سالهای 92 و 93 بوده است.
رئیس جهاددانشگاهی استان سمنان همچنین از برگزاری 24 دوره آموزشی و کارگاههای علمی و تخصصی شامل دورههای فیزیکی و شیمیایی گچ ساختمان، دوره آموزشی ویژه مصالح ساختمانی، آموزشهای مرتبط به شرکت در مسابقات بتن و… در استان سمنان خبر داد.
رهایی در ادامه از انعقاد 11 تفاهم نامه آموزشی با دستگاههای اجرایی و دولتی استان سمنان در سال گذشته و سالجاری خبر داد و گفت: جهاددانشگاهی استان سمنان طی سالهای 92 و 93 بیش از 60 دوره آموزشی برای کارکنان دولت برگزار نموده است که بیش از 3 هزار و 786 نفر در آن شرکت کردهاند، همچنین دورههای آموزشی تخصصی مهارتی برای کارکنان دولت نیز به میزان 185 هزار ساعت در سال گذشته برگزار شده است.
وی خاطرنشان کرد: بیش از 80 عنوان دوره آموزشی تخصصی و عمومی برای فراگیران عمومی و آزاد برگزار شده است، تعداد فراگیران دورههای آزاد در سال 92، یک هزار و 34 نفر و از سال 92 الی 93 نیز 3 هزار و 173 نفر بوده است.
رئیس جهاددانشگاهی استان سمنان همچنین از برگزاری دورههای اشتغال محور شامل دستیار دندانپزشک و تکنیسین داروخانه در استان سمنان خبر داد و گفت: میزان اشتغال در دوره دستیار دندانپزشک 90 نفر و تکنیسین داروخانه 155 نفر بوده است.
رهایی از افزایش 60 درصدی تعداد دانشجویان مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی استان سمنان ازسال 91 تا کنون خبر داد و گفت: در حال حاضر 1500 دانشجو در 21 کد رشته کاردانی و کارشناسی در این مرکز مشغول به تحصیل هستند.
وی تدوین 2 دوره کارشناسی ارشد، تدوین 8 مقاله علمی پژوهشی و ISI تویط اساتید مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی سمنان، و تدوین 4 کتاب درسی توسط اساتید این مرکز را از جمله فعالیتهای آموزشی مرکز علمی کاربردی جهاددانشگاهی سمنان نام برد و گفت: این مرکز در سالهای 91 و 92 به عنوان مرکز نمونه کشوری معرفی شده است.
رهایی در بخش فعالیتهای فرهنگی جهاددانشگاهی سمنان نیز از فعالیت دوخبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) و خبرگزاری قرآنی ایکنا، شعبه سمنان، خبر داد و گفت: مرکز افکار سنجی جهاددانشگاهی استان سمنان(ایسپا) نیز تعداد 28 طرح نظرسنجی از سال 91 تا کنون به انجام رسانده است.
وی برگزاری 6 دوره اردوی دانشجویی ایران مرز پرگهر با محوریت شعار “ما میتوانیم”، برگزاری 5 نمایشگاه تخصصی حجاب و عفاف، برگزاری نمایشگاه سیر تاریخی حجاب و عفاف، نمایشگاه فرهنگ حجاب و عفاف و برگزاری 10 کارگاه و گفتمان دینی و دانشجویی را از جمله فعالیتهای معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی استان سمنان عنوان کرد و گفت: این گفتمانهای دانشجویی در موضوعات بصیرت و فرهنگی عاشورایی، نشست دانشجویی حماسه اقتصادی با رویکرد اقتصاد مقاومتی، گفتمان دانشجویی سبک زندگی اسلامی، نشست تحکیم بنیاد خانواده، نشست تخصصی جریان های معاصر دینی، نشست سیره فاطمی با موضوع حجاب و عفاف، جنگ نرم و… برگزار شده است.
انتهای پیام