مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 7 کشور گفت: نان سنگکهای امروزی که با حرارت غیرمستقیم پخت میشوند از نانهایی که در گذشته بر روی سنگها پخته میشدند بهداشتیترند.
رمضان کامران پی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه گیلان، اظهار کرد: در گیلان 4000 واحد نانوایی وجود دارد که 70 درصد این واحدها نان بربری میپزند و در 30 درصد باقیمانده دیگر نانها نظیر سنگک و لواش پخت میشود.
وی در مورد نزدیک شدن طعم نانهای سنگک و بربری در گیلان اضافه کرد: صاحبان نانواییهای سنگک از همان آرد نان بربری برای پخت این نوع از نان استفاده میکنند و به همین دلیل است که این دو نوع نان سنتی گیلان طعم تقریبا یکسانی پیدا کردهاند.
کامران پی با اشاره به اینکه در گذشته از آردهای با سبوس گیری کمتر برای پخت نان سنگک استفاده میشد و به همین دلیل این نان از نانهای مغذی به خصوص برای مصرف کودکان محسوب میشد، ادامه داد: امروز دیگر صاحبان نانواییهای سنگک کمتر حاضرند از آردهای قدیمی استفاده کنند زیرا پخت نان با آرد سبوس گیری کمتر به مهارت بیشتر نانوا نیاز دارد.
وی گفت: نانهای لواش از درجه اهمیت کمتری نزد مردم گیلان نسبت به نانهای بربری و سنگک برخوردارند.
وی در خصوص فروش نانهای لواش در سوپرمارکتهای استان، اضافه کرد: فروش نان صنعتی در سوپرمارکتها نسبت به نانهای دیگر در اولویت قرار دارد. از آنجا که در گیلان نتوانستهایم بخش اعظمی از نان مورد نیاز سوپرمارکتها را از نان صنعتی تامین کنیم، نانهای سنتی نظیر لواش در این فروشگاهها فروخته میشود.
مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 7 کشور تصریح کرد: هم اکنون ساخت یک واحد تولیدکننده نان صنعتی در گیلان مراحل نهایی خود را طی میکند که در صورت بهرهبرداری میتواند روزانه 20 تن نان صنعتی تولید کند و به این ترتیب بخشی از نیاز مردم استان به نان صنعتی در آینده نزدیک تامین خواهد شد.
انتهای پیام