قمر سیارک میکمیک کشف تازه منجمان از لبهی منظومه شمسی این روزها درحالی سر و صدای زیادی در محافل علمی و بخصوص نجوم به پا کرده است که اخترشناسان یکی از مراکز تحقیقاتی ناسا با استفاده از دوربین زمینه گسترده شماره ۳ تلسکوپ هابل موفق شدند در یک پروژه بسیار دشوار، ماهواره یا قمری بسیار کوچک را در مدار سیارک – میکمیک – ساکن آخر منظومه شمسی کشف کنند. با میهن پست همراه شوید.
قمر سیارک میکمیک یا ماهوارهای بسیار کوچک که به دور سیارک «میکمیک» میچرخد، توسط تلسکوپ هابل رصد شد که میتواند دریچهای تازه به سوی اکتشاف در مرزهای منظومه شمسی باشد.
سیارک «میکمیک» که خود از نظر روشنایی در کنار پلوتو دومین سیارک روشن در نزدیکی انتهای منظومه شمسی محسوب میشود، به دلیل نور کمی که از سطح یخیاش متصاعد میشود، سوژهای دشوار برای رصد کردن است و تازه در سال ۲۰۰۵ میلادی کشف شد.قمر میکمیک
حال محققان با استفاده از تکنیکی که در سالهای ۲۰۰۵، ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ منجر به کشف ماهوارهها یا قمرهای پلوتو شد، توانستهاند سایهای کمرنگ در دل تاریکی اطراف میکمیک کشف کنند که یک ماهواره کوچک است.
برای درک دشواری این رصد کافیست بدانیم که خود سیارک میکمیک زیر سایه پلوتو، چند قرن از چشم ما مخفی مانده بود، حال یک ماهواره را در نظر بگیریم که قطر آن تنها ۱۶۰ کیلومتر است و در تاریکی به دور آن میچرخد.
اندازه قمر میکمیک در مقابل ماه که قمر زمین محسوب میشود و قطرش تقریبا معادل ۳۴۵۵ کیلومتر است، بسیار ناچیز محسوب میشود و دیدن چنین ماهوارهای در تاریکی، تنها با تشخیص تاریکی از تاریکی ممکن است.محققان نام این ماهواره را MK2 گذاشتهاند و امیدوارند با مطالعه روی آن اطلاعات دقیقی مانند چگالی و دمای سیارک مادر را از روی آن محاسبه کنند.
این در حالی است که این تیم تحقیقاتی اعلام کرده که بررسی مدار این ماهواره و فاصلهای که از سیارک خود دارد میتواند بیانگر دو چیز باشد. در صورتی که مدار ماهواره نزدیک به سیارک باشد، احتمالا علت بهوجود آمدن آن یک برخورد فضایی بوده و در صورتی که مدار آن دور باشد، احتمالاً از اجرام «کمربند کیپر» است که در دام جاذبه میکمیک گرفتار شده است. برآورد چگالی میکمیک نیز با استفاده از همین فاصله و سرعتی که این ماهواره به دورش میچرخد، قابل محاسبه خواهد بود.
با هم در میهن پست تصاویری از قمر تازه کشف شدهی MK2 که حول مدار سیارک میک کیک و ساکن در لبهی منظومه شمسی را تماشا می کنیم.
منبع: gizmodo