اداره منابع طبیعی شهرستان سمیرم روز گذشته – دوشنبه دهم شهریور ماه- میزبان قائم مقام معاونت حفاظت و امور اراضی و مدیرکل دفتر ممیزی و حدنگاری اراضی سازمان منابع طبیعی کشور، مدیرکل منابع طبیعی استان اصفهان، نماینده مردم سمیرم در مجلس شورای و جمع زیادی از بهرهبرداران منابع طبیعی، کشاورزان و دامداران شهری، روستایی و عشایری شهرستان سمیرم بود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) در سمیرم، این جلسه که با هدف طرح و بررسی مشکلات مراتع عشایر، دامداران و منابع طبیعی سمیرم برگزار شد، بیش از شش ساعت به طول انجامید و از طرفی حواشی خاصی داشت که بنا به برخی ملاحظات امکان اشاره به آن وجود ندارد، اما در مجموع دامداران و بهرهبرداران منابع طبیعی مشکلات و مباحث زیادی را در این جلسه مطرح کردند.
ملی شدن برخی از اراضی، وضعیت پروانههای دام عشایر، برخورد با متخلفین منابع طبیعی، بهرهبرداری از منابع طبیعی، وضعیت عشایر و واگذاری اراضی ملی از جمله مباحث و محورهایی بود که بهرهبرداران منابع طبیعی، دامداران شهری، روستایی و عشایری در این جلسه مطرح کردند.
بهرهبرداری معدن خاک نسوز در آب ملخ غیر قانونی است
در ادامه این جلسه خبرنگار ایسنا به نمایندگی از خبرنگاران رسانهها و دوستداران منابع طبیعی، به منطقه آب ملخ اشاره کرد و خواستار توضیح مسئولان در خصوص معدن خاک نسوز در این منطقه شد که مدیر کل منابع طبیعی استان در این رابطه گفت: بهرهبرداری معدن خاک نسوز در آب ملخ سمیرم غیرقانونی است.
محمد حسین شاملی با بیان اینکه آب ملخ منطقهای گردشگری است که ارزش گردشگری آن بیشتر از اشتغالزایی و فعالیت کارخانهای در آن جا است، اظهارکرد: مجوز بهرهبرداری معدن خاک نسوز در آب ملخ سمیرم غیر قانونی است و باید مجوز فعالیت آن باطل شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با تاکید بر اینکه مجوز بهرهبرداری معدن خاک نسوز در این منطقه قانونی نیست، افزود: این معدن در محدوده استان اصفهان قرار دارد، اما این در حالی است که بهرهبردار آن از اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان کهگیلویه و بویراحمد مجوز گرفته است، قطعاً باید مجوز فعالیت آن باطل شود. برهمین اساس با هماهنگی نماینده شهرستان و سایر دستگاههای استان پیگیر هستیم تا با هماهنگی تهران مجوز این معدن ابطال شود.
اراضی که تا 27 دیماه 1341 کشت شده متعلق به مردم است
وی به روند بررسی اراضی در کمیسیون ماده واحده اشاره کرد و گفت: بر اساس قانون، اراضی که تا 27 دیماه سال1341 کشت شده متعلق به مردم است، اما برای اثبات آن باید مدارک مستندی به کمیسیون ماده واحده ارائه شود. همچنین عکسهای هوایی سال 41 و بعد از آن در اختیار داریم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان با بیان اینکه اراضی که بعد از سال 41 تا قبل از سال 65 تصرف شده باشد، مشمول ماده 34 قانون حفاظت میشود، گفت: همچنین اراضی که از سال 65 به بعد در تصرف اشخاص است، این اراضی قابل رسیدگی در کمیسیون ماده واحده و کمیسیون ماده 34 نیست، ولی قابل واگذاری است.
امسال سه برابر ظرفیت مراتع دام وارد سمیرم شده است
شاملی به منطقه حفاظت شده دنا و مدیریت دو گانه آن اشاره کرد و گفت: این منطقه شامل 120 هزار هکتار است که 80 هزار هکتار در کهگیلویه و 40 هزار هکتار آن در استان اصفهان است.
وی افزود: به دلیل اینکه عمده مساحت این منطقه در محدوده استان کهگیلویه و بوبراحمد است، مدیریت آن با استان اصفهان نیست، از 40 هزار هکتار آن که در محدوده استان اصفهان قراردارد، تنها به حدود 12 هزار هکتار آن اجازه ورود دام میدهند.
شاملی به ورود چهار هزار و 750 خانوار عشایری ایل قشقایی به شهرستان سمیرم اشاره کرد و گفت: سالانه یک میلیون راس دام وارد این شهرستان میشود، به طوری که این میزان دام سه برابر ظرفیت مراتع شهرستان است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان خاطرنشان کرد: دامدارانی که دامداری خود را در دو فصل متوالی رها کنند، پروانه آنها ابطال خواهد شد، برای ما ملاک اثبات این ادعا نیز خود دامداران منطقه هستند.
وی با تاکید و هشدار نسبت به اینکه پوشش گیاهی و منابع طبیعی سمیرم در حال نابود شدن است، تصریح کرد: آبهای شهرستان سمیرم سطحی بوده و پوشش گیاهی و خاک سمیرم نیز در معرض نابودی است، امکان اضافه شدن مرتع وجود ندارد.
شاملی با بیان اینکه مرتع متعلق به همه مردم است و به دلیل خشکسالیهای اخیر باید تعیین ظرفیت و بر اساس آن ظرفیت، دام وارد مراتع شود، گفت: 180 فقره پرونده در زمینه تعیین تکلیف اراضی در شهرستان رسیدگی شده است.
امکان واگذارای ایل راههای عشایری به اراضی ملی وجود ندارد
همچنین مدیرکل دفتر ممیزی و حدنگاری اراضی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: به دلیل خشکسالیهای متداوم در سالهای اخیر، مسائل و مشکلات طبیعی و زیست محیطی ملموستر از گذشته است.
توفیقی با تاکید بر مدیریت مطلوب عرصههای منابع طبیعی، به مشکلاتی که بهرهبرداران منابع طبیعی شهرستان سمیرم با آن مواجهاند اشاره کرد و گفت: امکان واگذاری ایل راههای عشایری وجود ندارد.
اداره منابع طبیعی سمیرم با مشکل نیروی انسانی مواجه است
در ادامه این جلسه رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان سمیرم گفت: اداره منابع طبیعی سمیرم با مشکل نیروی انسانی مواجه است، ولی با این حال کارکنان و نیروهای حفاظت این اداره نهایت تلاش و توان خود را برای حفظ منابع طبیعی بکار میگیرند.
علی حسین بهرامیان افزود: تعداد پلاکهای شهرستان 435 پلاک است که سه درصد و معادل 17 مورد آن دارای نقشه ثبتی است.
وی گفت: منابع طبیعی جزیی از یک اکوسیستم است که دام نیز جزء دیگر آن است و اگر حضور دام در تعادل با سایر اجزاء اکوسیستم باشد نه تنها مشکلی ایجاد نمیکند، بلکه عاملی برای ثبات و رونق مراتع است، برهمین اساس باید تعادل دام و مرتع حفظ شود.
بهرامی در ادامه از دامداران و مرتعداران این شهرستان خواست برای پیگیری نیازها و مطالبات خود از راههای قانونی وارد شوند و به کسانی که خود سیلی خورده قانون و منابع طبیعی هستند توجهی نکنند، زیرا این عده معدود که پرونده تحلف دارند، به دنبال یکسری اهداف خاص خود هستند.
به گزارش ایسنا، در این نشست، قائم مقام معاونت حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی کشور، نماینده مردم سمیرم در مجلس، مسئولان شهرستان سمیرم، خبرنگار ایسنا و جمع زیادی از دهیاران، اعضای شوراهای عشایری، کشاورزان و دامداران در خصوص نیازها و مشکلات منابع طبیعی شهرستان مواردی را مطرح کردند.
انتهای پیام