گوناگون

هزینه جراحی متابولیک:ایران 15 میلیون،ترکیه 140 میلیون

سلامت نیوز :بنیاد بین المللی پیشگیری و کنترل دیابت طی بیانیه ای با تاکید بر اینکه :«جراحی‌هایی که در شبکه‌های ماهواره‌ای به عنوان درمان قطعی دیابت تبلیغ می‌شود، در حقیقت جراحی متابولیسم است و جهت کاهش وزن و رفع چاقی مفرط است. بی‌تردید این جراحی درمان قطعی دیابت نیست.» خاطر نشان کرد :«جراحی‌هایی که در شبکه‌های ماهواره‌ای به عنوان درمان قطعی دیابت تبلیغ می‌شود، در حقیقت جراحی متابولیسم است و جهت کاهش وزن و رفع چاقی مفرط است. بی‌تردید این جراحی درمان قطعی دیابت نیست و هزینه 140میلیونی این عمل در کشور ترکیه در ایران می تواند حتی کمتر از 15میلیون باشد»

به گزارش سلامت نیوز متن کامل این بیانیه جهت اطلاع کلیه بیماران دیابتی در زیر می آید :

بنیاد بین المللی پیشگیری و کنترل دیابت ایران در واکنش به تبلیغات شبکه‌های ماهواره‌ای مبنی بر درمان قطعی دیابت در ترکیه از طریق جراحی متابولیک،بیانیه ذیل را جهت اطلاع رسانی عمومی برای بیماران دیابتی کشور اعلام کرد.

به گزارش سلامت نیوز این بنیاد از سال 1384 به صورت علمی و تخصصی در زمینه دیابت در کشور فعالیت می نمایید و از سال 1390 فعالیتش بین المللی گردیده است و با توجه به تبلیغات مکرر شبکه های ماهواره ای مبنی بر عمل متابولیک در ترکیه و مشورت با کادر بزشکی و متخصصین اعلام میدارد این تبیلغات کذب است و هزینه 140میلیونی این عمل در کشور ترکیه در ایران می تواند حتی کمتر از 15میلیون باشد.

لذا اعلام میداریم:
افزایش روز افزون چاقی منجر به افزایش ابتلا به دیابت نوع دو شده است. 60 درصد از موارد دیابت با چاقی ارتباط دارد. مدتی است که جراحان با مطالعه بر روی بافت های انسانی از برخی مکانیسم های دخیل در دیابت آگاهی یافته اند. امروز جراحی یکی از روش های موثر در درمان چاقی بوده و کیفیت زندگی، کنترل قند خون، کنترل چربی خون و فشار خون را بهبود می بخشد.

سوالاتی که معمولاً در این زمینه مطرح می شود این است که این روش جراحی تا چه حد موثر است. آیا همه روش های مختلف به ی اندازه موثر هستند؟ دوام اثر این روش ها چقدر است؟ آیا این روش بی خطر است؟ عوارض کوتاه مدت و طولانی مدت این روش ها چیست؟ ایا این روش مقرون به صرفه می باشد یا خیر؟
جراحی متابولیک می تواند موثر باشد و در برخی مطالعات تا 84% میزان بهبودی گزارش شده است ولی اطلاعات طولانی مدت در دسترس نمی باشد.

این روش عمدتاً در افرادی که برای مدت طولانی به دیابت مبتلا هستند موثر نمی باشد و بیشتر در افرادی مورد استفاده قرار می گیرد که کمتر از 10 سال به دیابت مبتلا هستند هیچ اطلاعاتی از اثر دراز مدت جراحی در دسترس نیست. این به عنوان درمان قطعی دیابت پذیرفته نیست. این روش جراحی بر روی افراد دیابتی چاق (BMI35) که کمتر از 10 سال از دیابت آن ها گذشته موثر می باشد.

عوارض این عمل شامل کاهش ویتامین ها و مواد مغذی، سوء جذب، انسداد، افت قند خون و … می باشد.
در کل این روش درمان هنوز به عنوان خط اول درمان توصیه نمی شود و نیازمند تحقیقات بیشتر می باشد. این روش از طریق افزایش رسپتورهای GLP1 و افزایش حساسیت نسبت به انسولین عمل می کند.

جراحی‌هایی که در شبکه‌های ماهواره‌ای به عنوان درمان قطعی دیابت تبلیغ می‌شود، در حقیقت جراحی متابولیسم است و جهت کاهش وزن و رفع چاقی مفرط است. بی‌تردید این جراحی درمان قطعی دیابت نیست.

لازم به ذکر است در این تبلیغات ادعا می‌شود که با این جراحی دیابت به طور قطع درمان می‌شود، این درحالیست که چاقی مفرط برطرف و از این طریق به درمان دیابت کمک می‌شود.

باید گفت که در صورت نیاز به انجام جراحی جهت کاهش وزن و کمک به درمان دیابت، این جراحی به بهترین روش در داخل کشور انجام می‌شود و نیازی به اعزام بیماران به خارج از کشور نیست.

ما از مردم شریف کشورمان درخواست داریم که فریب اینگونه تبلیغات کذب را نخورند و حتما قبل از هرتصمیمی با پزشک خود مشورت کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا