گوناگون

کاهش اکسیژن سبب کاهش میزان جوجه‎دهی می‌شود

یک کارشناس تغذیه طیور گفت: پرورش دهندگان طیور باید توجه داشته باشند که کاهش اکسیژن سبب کاهش میزان جوجه‎دهی می‌شود.

“لیلا میرعیسی‎خانی” در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه زنجان، اظهارکرد: غلظت اکسیژن لازم برای رشد جنین در داخل تخم‌مرغ‌های نطفه‌دار حدود 21 درصد است.

این کارشناس افزود: به ازای یک درصد کاهش در غلظت اکسیژن در ماشین جوجه‎کشی حدود 5 درصد از میزان جوجه‎دهی کاسته می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: جنین موجود در تخم‏‌ها تحمل ازدیاد اکسیژن را بهتر از کمبود آن دارد، به طوری که در طول جوجه‎کشی جنین به 4617 سانتی‎متر مکعب اکسیژن نیازمند است.

میرعیسی‌خانی افزود: افزایش ارتفاع به دلیل اینکه باعث کاهش فشار اکسیژن می‌شود باعث کاهش درصد جوجه‎دهی می‎شود.

این کارشناس افزود: بر اساس گزارش موجود گاز کربنیک موجود در اطراف تخم‎مرغ‌ها سبب کاهش درصد جوجه‎دهی می‌شود.

وی در خصوص تهویه ماشین‎های جوجه‎کشی، تصریح ‌کرد: برای تهویه کامل ماشین‌های جوجه‎کشی لازم است که تهویه اتاق ماشین‎های جوجه‎کشی به طور مطلوب انجام گیرد. به ازای هر 100 عدد تخم‌مرغ 27 درصد مترمکعب هوا در ساعت مورد نیاز است.

این کارشناس ادامه داد: در اوایل دوره جوجه‎کشی اکسیژن کمتر مورد نیاز است و به تدریج این نیاز افزایش می‎یابد و تهویه ماشین جوجه‎کشی از طریق دریچه‎هایی که از اطراف ماشین نصب شده انجام می‎گیرد، دو روز اول دریچه بسته و به مرور زمان باز می‌شود.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا