گوناگون

کتابی از وزیر سابق ارشاد را به دست چاپ سپرد

به گزارش حوزه ادبیات باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی موسسه فرهنگی ـ هنری و انتشارات بین المللی الهدی، کتاب حاضر قصد دارد تا با ارائه یک الگوی نظری، خط تمایزی میان مبانی راهبردی و شکل‌دهنده انقلاب اسلامی با عوامل مؤثر در شکل‌گیری انقلاب ترسیم کند. نویسنده‌، مدعی فهم تمام ابعاد انقلاب اسلامی نیست؛ بلکه تلاش کرده از میان برخی از مصاحبه‌های صورت گرفته با اندیشمندان و سیاستمداران برجسته دنیا در مورد انقلاب اسلامی، یک الگوی نظری استخراج و فهمی از مبانی شکل‌دهنده انقلاب اسلامی ارائه کند.
 
کتاب «مبانی راهبردی شکل گیری انقلاب اسلامی» ابتدا به مهمترین نظریه‌های مطرح شده در مورد ریشه‌ها و عوامل مؤثر در شکل‌گیری انقلاب اسلامی به‌ویژه از سوی نظریه‌پردازان غیرایرانی اشاره داشته تا نسبت قرابت و یا دوری این نظریه‌ها از الگوی نظری پیشنهادی برای انقلاب اسلامی مشخص شود. به همین دلیل مطالب کتاب از نظریه‌هایی شروع می‌شود که با الگوی ما قرابت کمتری دارند و به ترتیب به طرح نظریه‌هایی می‌پردازد که به الگوی نظری پیشنهاد شده در این مقاله نزدیکتر هستند.
 
در این کتاب، پس از ارائه الگوی نظری، به دیدگاه‌های اندیشمندان و سیاستمداران مشهور دنیا در مورد انقلاب اسلامی پرداخته شده است.
 
این کتاب شامل پیشگفتار، فصل اول، دوم و سوم، سخن آخر، ضمائم، فهرست اعلام و منابع و مآخذ است. فصل اول کتاب به موضوعاتی چون نظریه های مشهور در مورد انقلاب اسلامی، مبانی ایجابی انقلاب اسلامی، شامل معنویت گرایی، تشیع و روحانیون شیعه، بیگانه ستیزی و امام خمینی پرداخته است. در فصل دوم کتاب،دیدگاه های اندیشمندان و سیاستمداران مشهور دنیا در مورد انقلاب اسلامی آمده است که از جمله آنها عبارتند از نجم الدین اربکان، نخست وزیر سابق ترکیه، مهندس محمود الابرش، رئیس مجلس ملی سوریه، احمدشاه احمدزی، وزیر سابق دولت افغانستان و رئیس حزب اقتدار اسلامی افغانستان، پروفسور اخترالواسع، رئیس موسسه مطالعات اسلامی ـ هندی، تونی بن، عضو سابق پارلمان انگلیس و از وزرای سابق انگلستان، میرظفرالله خان جمالی،نخست وزیر اسبق پاکستان، مکس سیسیلو، عضو کنگره ملی آفریقا، اسقف دزموند توتو، کشیش و فعال سیاسی آفریقای جنوبی و برنده جایزه صلح نوبل، ماکسیم شفچنکو، روزنامه نگار برجسته روس، میشل عون، نخست وزیر اسبق لبنان، خاخام دیوید وایس، خاخام ضد صهیونیست آمریکایی و … . فصل سوم کتاب نیز دربرگیرنده تحلیل محتوای گفتگوها است.
 
در بخشی از پیشگفتار این کتاب به قلم سیدمحمد حسینی می خوانیم:انقلاب اسلامی پدیده نوظهوری بود كه حیرت بسیاری از صاحب‌نظران علوم اجتماعی و سیاسی را برانگیخت. این انقلاب، نه از جنبه زمینه‌ها و علل وقوع كه از نظر ماهیت، كاملاً تازگی داشت.

 اندیشمندان اردوگاه غرب و شرق در آن روزگار، وقوع و مهمتر از آن پیروزی آن را غیرمنتظره معرفی و آن را انقلابی استثنایی توصیف كردند. حوادث سال‌های بعد نیز نشان داد كه انقلاب اسلامی ایران نه تنها در ماهیت و زمان رخداد، كه در گستره تأثیرگذاری نیز ناشناخته و غیرقابل پیش‌بینی‌ است. به همین دلیل در پی گذشت بیش از سه دهه از به ثمر نشستن انقلاب اسلامی، استادان بسیاری در پژوهشكده‌ها و دانشگاه‌های بزرگ جهان با انجام تحقیقات بنیادین، در پی شناخت بزرگترین پدیده تاریخی نیمه دوم قرن بیستم هستند.

 همچنین نظریه‌پردازی گسترده‌ای در مورد انقلاب اسلامی صورت گرفته است که هر کدام از منظری متفاوت به دنبال توضیح و تبیین انقلاب اسلامی بوده‌اند. نگاهی به مهمترین نظریه‌های طرح شده، نشان از اختلافات عمیقی میان آنها در مورد علل و عوامل مؤثر در شکل‌گیری انقلاب اسلامی دارد.
 
کتاب «مبانی راهبردی شکل گیری انقلاب اسلامی» نوشته سید محمد حسینی در 239 صفحه و با شمارگان 1000 نسخه توسط موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی زیر چاپ رفته و به زودی منتشر می شود.

انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا