گوناگون

گلایه خانواده کارگر به قتل رسیده:مسوولان شهرداري سراغي از ما نگرفته اند

سلامت نیوز: واقعا اينكه مي گويند طرف پيمانكار بوده و به ما ارتباطي ندارد چه معنايي دارد؟ مگر پيمانكاران براي شما كار نمي كنند؟ اگر به شما ارتباطي ندارند چطور با وانت مزداي دوكابينه آرم دار شهرداري در خيابان ها مي چرخند و به عنوان ماموران شهرداري با مردم برخورد مي كنند؟

«علي چراغي» ديگر زنده نمي شود. از كارگري كه تا چند روز قبل براي كسب حلال سوار وانت اقساطي اش مي شد و از اين خيابان به آن خيابان مي رفت، حالاتنها قاب عكسي روي ديوار و عكس هايي داخل آلبوم خانوادگي چراغي ها باقي مانده است و البته چهار فرزند: دو پسر و دو دختر. دختراني 18 و چهار ساله و دو پسر11 و 14 ساله. همان پسرش كه روز حادثه شاهد ضرب و شتم پدرش بود و اين حادثه چنان تاثيري روي روان و اعصاب وي گذاشته كه به قول همسر آن مرحوم از آن روز، هر شب در خواب كابوس مي بيند و وحشت زده از خواب مي پرد. حالاخانواده اش تنها چيزي كه از خاطرات روزهاي تلخ مطلع شدن از حادثه و بستري كردن آن مرحوم در بيمارستان در خاطرشان مانده، دلهره هاي پشت اتاق عمل و دويدن براي جور كردن پول بستري كردن و جراحي علي و در نهايت سخنان دكتر بعد از جراحي است كه به آنها مي گفت: متاسفم. قسمت چپ جمجمه همسرتان به شدت آسيب ديده و خرد شده بود و اصلااستخواني وجود نداشت تا آن را ترميم كنيم. الان شايد فقط يك معجزه بتواند وي را نجات دهد…! سخناني كه دنيا را در مقابل چشمان برادر و همسر و پدر و فرزندان علي تيره و تار كرد.

حالابعد از حدود 10 روز از فوت آن مرحوم، محمد، برادر علي، درگفت وگو با «اعتماد» از خاطرات آن روزها اين گونه ياد مي كند: روز دوم بستري شدن برادرم در بيمارستان و قبل از رسانه يي شدن ماجرا، فردي به نام محمودي كه گويا مسوول حقوقي شهرداري منطقه 4 بود، به دنبال تماس خبرنگاران 20:30 كه گويا براي پيگيري واقعه به آنها زنگ زده بودند، براي ميانجيگري به بيمارستان آمد و 5 ميليون تومان هم براي درمان وي به حساب بيمارستان ريخت ولي از آن روز ديگر هيچ خبري از وي يا ساير مسوولان شهرداري نشده است.

علي برخلاف آنچه رسانه ها نوشته بودند نه دستفروش بوده و نه كارگر تفكيك زباله بلكه به گفته برادرش، تا قبل از عيد امسال با محمد به خياطي مشغول بوده و بعد از عيد وانتي قسطي مي خرد و به جابه جا كردن بار مي پردازد: تعدادي از دوستان و اقوام ما در كار تخريب ساختمان ها مشغول به كارند. آنها به علي زنگ مي زدند كه فلان جا داريم ساختماني را خراب مي كنيم بيا بخشي از وسايل آن را بار بزن و ببر. «فقط 18 ميليون هزينه بيمارستان شده و 10 ميليون هم هزينه مراسم و… كه با قرض و قوله جور كرده ايم، ديگر نمي دانيم چه بايد بكنيم! آن مرحوم نه بيمه بوده و نه حقوقي داشته است. واقعا نگران آينده همسر و فرزندان وي هستيم. مجبور شديم خانه اجاره يي اش را كه دو كوچه پايين تر از ما بوده را تحويل دهيم و آنها را به طبقه سوم خانه پدري مان بياوريم…» اينها جملات ديگري است از برادر مرحوم چراغي. اخبار در مورد ضاربان و پيمانكار مورد نظر نيز همچنان متناقض است و در ابهام. بالاخره معلوم نشده كه چند نفر از ضاربان را گرفته اند و پيمانكار هم خود را معرفي كرده است يا خير. در حالي كه گفته هاي يك منبع موثق، هر چهار ضارب آن مرحوم هم اينك در بازداشت به سر مي برند و قرار است كه امروز نخستين جلسه دادگاه آن در شعبه…. برگزار شود. گرچه برادر علي مدعي است كه هيچ اطلاعي به خانواده وي در مورد روند پرونده داده نمي شود: «از روزي كه شكايت كرده ايم هر دفعه كه براي پيگيري رفته ايم يا تماس گرفته ايم، جواب داده اند: خودمان خبرتان مي كنيم!» و با تعجب ادامه مي دهد «مگر ضاربان را گرفته اند؟ كي قرار است محاكمه شوند؟»

گلايه بعدي خانواده چراغي از عملكرد صدا و سيما است: نمي دانم ولي مي گويند صدا و سيما تحت فشار شهرداري گزارش روزهاي اوليه را پخش نكرد و فقط وقتي ماجرا رسانه يي شد و بالاگرفت مجبور شد به شكلي ناقص و گذرا گزارشي كوتاه را پخش كند.وي همچنين در مورد پاسخ هاي به قول خودش «بي ربط» شهرداري در مورد اين حادثه و تلاش آنها براي شانه خالي كردن از مسووليت خود مي گويد: «واقعا اينكه مي گويند طرف پيمانكار بوده و به ما ارتباطي ندارد چه معنايي دارد؟ مگر پيمانكاران براي شما كار نمي كنند؟ اگر به شما ارتباطي ندارند چطور با وانت مزداي دوكابينه آرم دار شهرداري در خيابان ها مي چرخند و به عنوان ماموران شهرداري با مردم برخورد مي كنند؟»عبداللهي چند روز قبل در صحن شورا اعلام كرد كه از خانواده چراغي حمايت خواهد شد و مدعي بود كه چند باري به خانواده وي سر زده است. درحالي كه به گفته محمد: وي تنها يك بار آنهم همراه مسجد جامعي به منزل شان آمده و قول هايي داده و رفته است. وي آهي مي كشد و ادامه مي دهد: «پدر من خود بازنشسته شهرداري منطقه 11 است. چطور مي تواند از پس هزينه هاي يك خانواده پنج نفره ديگر هم برآيد؟ »
به اعتقاد بسياري از مردم و كارشناسان: علي، قرباني اهمال مديريت شهري شده، ولي شايد بتوان كاري كرد كه با جلوگيري از تكرار چنين حوادثي، خانواده هاي «علي» هاي ديگري بي پدر و سرپرست نشوند.

ورود شهرداري به پرونده، نتيجه تلاش هاي شوراست
احمد مسجدجامعي، رييس شوراي شهر درگفت و با «اعتماد» درمورد اين حادثه مي گويد: يكي از وظايف شوراي شهر تلاش براي حفظ و احياي كرامت انساني است. درحادثه آتش سوزي خيابان جمهوري: نه تنها هيچ يك از مديران شهري حتي درختم بانوي فوت شده هم شركت نكردند، كه تازه بعد از پيگيري هاي فراوان شورا، بعد از دو هفته گزارشي را آوردند و قرائت كردند. وي ادامه مي دهد: درآن حادثه تماس هاي بسياري با ما گرفته مي شد كه قضيه را تا سياسي نشده رها كنيد، ولي من و ساير اعضا براين باور بوديم كه بايد براي احقاق حقوق شهروندان تلاش كرد. با همين استدلال هم بود كه با بحث هاي كارشناسي برادامه پيگيري پرونده اصراركرديم. مسجد جامعي پيگيري هاي شهرداري دراين حادثه را ناشي از سختگيري و جديت شورا در پيگيري حادثه جمهوري و حوادث مشابه مي داند و ادامه مي دهد: اگر مي بينيد كه بلافاصله بعد از رسانه يي شدن حادثه معاون خدمات شهري شهرداري در شورا حاضر مي شود و از خانواده مقتول عذرخواهي مي كند و قول حمايت از آنها را مي دهد و بعد با ما به خانه مرحوم مي آيد و پيگير ماجراست، نتيجه پيگيري شوراي چهارم و تاكيد ما بر لزوم رعايت حقوق و كرامت انساني شهروندان است. وي با ذكر اينكه نقش شهرداري دراين حادثه غيرقابل انكار است، گفت: ما با جديت پيگير اين پرونده و حمايت از خانواده آن مرحوم هستيم و اميدواريم شهرداري به وعده هاي خود درقبال خانواده آن مرحوم عمل كند و با اتخاذ تدابيري جديد و محكم از بروز حوادثي اينچنيني جلوگيري كند.

شهرداري به قول هايي كه داده پايبند است
شهرام گيل آبادي، مديركل روابط عمومي و امور بين الملل شهرداري تهران نيز درگفت وگو با «اعتماد» با تاكيد مجدد براينكه عملكرد ضاربان را نبايد به پاي شهرداري تهران نوشت، مي گويد: درقراردادهاي پيمانكاري تمامي وظايف حقوقي پيمانكاران به روشني درج شده و آمده است كه بايد درمقابل هرگونه خبط و خطايي از سوي نيروهاي هايشان: پاسخگو باشند و شهرداري وظيفه يي دراين قبال ندارد. وي اما درعين حال مي افزايد: البته از مدتي قبل تدوين و برنامه ريزي دوره هاي آموزشي بر اي پيمانكاران و نيروهاي آنها دركنار بازنگري قوانين پيمانكاري نيز دردستور كارشهرداري قرار گرفته و اجرايي شده است.گيل آبادي درپاسخ به اين سوال كه اگر اين نيروها ارتباطي با شهرداري ندارند، چرا با لباس هاي فرم و ماشين هاي آرم دار به اعمال قانون مي پردازند مي گويد: اين لباس و ماشين، لباس هاي فرم پيمانكاران است و نه شهرداري و براي اينكه مردم مطمئن باشند عملكرد آنها درچارچوب قوانين شهرداري است. اما ما كه نمي توانيم بريكايك نيروهاي پيمانكاران نظارت داشته باشيم. نظارت ما بر پيمانكاران است. آنها بايد جوابگوي رفتار نيروهايشان باشند. دراين مورد نيز، هم ما با پيمانكار ياد شده برخورد و وي بركنار شده است و هم قاضي و سيستم قضايي. سخنگوي شهرداري تهران درخصوص وعده هاي معاونت خدمات شهري درمورد كمك به خانواده چراغي نيز مي گويد: مطمئن باشيد كه مديران شهرداري به قول هايي كه مي دهند عمل خواهند كرد. دراين مورد هم شهرداري كمك به خانواده وي را دردستور كار خود قرارداده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا