گوناگون

60 تیپ الگوی معماری نواحی جلگه ای، کوهستانی و ساحلی در گیلان شناسایی شد

محمد اکبرزاده در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: این الگوها مطابق با استاندارد های معماری بومی برای ساخت و ساز در روستاها به نظام مهندسی ساختمان استان معرفی شده است.

وی اظهارداشت: معماری سنتی گیلان اثر دست معماران خوش ذوق این دیار است که ریشه در آداب، رسوم و سنت مردمان گیل و دیلم دارد.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گیلان گفت: این معماری منحصر به فرد که بر اساس نیازها و هماهنگ با عوامل محیطی منطقه طراحی شده است.

وی در ادامه با بیان اینکه گیلان دارای دو هزار و 683 روستا است، افزود: این استان زیبایی شمالی به لحاظ فرهنگی و اقلیمی دارای 9 سبک معماری است.

اکبرزاده اظهارداشت: از عوامل تغییر بافت بومی و محلی روستاهای گیلان می توان به  فاصله نزدیک روستا به شهر، تغییر ساختار اجتماعی و شغلی، افزایش خرید و فروش زمین، ساخت و سازهای افرادغیربومی و نبود نظارت کافی دستگاه های اجرایی را نام برد.

وی همچنین به روستاهای نمونه طرحهای هادی روستایی استان اشاره کرد و افزود: گوشت پزان املش، انبوه رودبار، سقالکسار رشت و دستک آستانه اشرفیه از جمله این روستاها هستند.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گیلان در ادامه به اهمیت طرح های هادی روستایی اشاره کرد و گفت: اجراي طرح هادي روستايي باعث پيشرفت نسبي زندگي مردم و افزايش اميدواري آنان به سكونت در روستاهاي برخوردار از اين طرح شده است.

وی تصریح کرد: اجرای طرح هادی روستايی به منزله يک مداخله کالبدی، روستاها را از ابعاد مختلف زيست محيطی، اجتماعی – فرهنگی، اقتصادی و مديريتی – نهادی متاثر ساخته، دستخوش تغيير و تحول کرده است.

اکبرزاده بیان داشت: اجرای طرح هادی روستايی بر توسعه اشتغال، بر ميزان سرمايه گذاری و درآمد روستائيان و در نهایت بر بهره ‌برداری از زمين تاثير مطلوب داشته است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا