گوناگون

80درصدمواد اولیه صنایع غذایی مازندران ازخارج از استان تهیه می شود

81171366 5708324

به گزارش ایرنا ،بر اساس اطلاعات بانک اطلاعاتی انجمن صنایع همگن غذایی و دارویی مازندران ،450 واحد صنایع غذایی در استان شناسایی شده است که 315واحد آن توسط سازمان صنعت و معدن و 135 واحد توسط جهاد کشاورزی مجوز فعالیت بهره برداری دارند.

از مجموعه 450 واحد صنایع غذایی شناسایی شده در مازندران حدود نیمی از این واحد ها برابر با 200واحد فعال هستند که البته تمامی آنان به طور میانگین کمتر از 50 درصد ظرفیت فعالیت دارند.

450 واحد شناسایی شده صنایع غذایی مازندران در 9 گروه لبنی، آرد، فرآورده های گوشتی ، روغن، بسته بندی، کنسرو غیر گوشتی ، فرآورده های آردی ، نوشیدنی و کشتارگاه طیور فعالیت دارند که کمتر از 20درصد مواد اولیه واحد های صنایع تبدیلی کشاورزی در داخل استان تامین می شود.

نیاز سالانه واحد های صنایع غذایی در گروه های مختلف در مازندران ، گندم 500هزار تن ، تخم مرغ 900تن ، گوشت قرمز 30 هزار تن ، ماهی کنسروی دو هزار تن ، نمک چهار هزار تن ، روغن 17هزار تن و شیر خشک چهار هزار تن است که از 50 تا 100 درصد مواد اولیه مورد نیاز واحد های صنایع غذایی خارج از استان تامین می شود.

البته نیاز سالانه واحد های صنایع غذایی مازندران به گوشت مرغ 105هزار تن است که صد درصد آن در داخل استان تامین می شود.

عمده ترین فعالیت کشت و کار در مازندران برنج کاری است که در سطح 240 هزار هکتار اراضی شالیزاری صورت می گیرد و لی هنوز برنج بعنوان یک ماده غذایی استراتژیک وارد چرخه صنایع نشده است.

سالانه بیش از 700 هزار تن شیر در کارخانه های لبنیاتی استان مازندران به عنوان مواد اولیه مصرف می شود که فقط 30 درصد آن در استان تامین می شود و مابقی با هزینه حمل چندین میلیاردی از دیگر استان های کشور وارد می شود.

ˈ اسماعیل خاتمی مقدمˈ رییس انجمن صنایع همگن غذایی و دارویی مازندران سه شنبه شب در نشست مطبوعاتی با خبرنگاران در ساری گفت: از آنجاییکه 30 درصد هزینه سبد هر خانوار را مواد غذایی تشکیل می دهد حمایت دولت از مصرف کنندگان به عنوان دستگاه حاکمیتی ضروری است.

وی با بیان اینکه البته مواد غذایی یا همان امنیت غذایی و سلامت دو مقوله مهم جامعه هر کشور محسوب می شود ، ادامه داد: به همین دلیل حضور و حمایت همه جانبه دولت برای ارایه خدمات مطلوب در حوزه سلامت و تامین مواد غذایی از نظر کمیت و کیفیت مهم و غیر قابل انکار است.

رییس انجمن صنایع همگن غذایی و دارویی مازندران بر لزوم نظارت بر کیفیت مواد غذایی تاکید کرد و بیان داشت: به رغم پیشرفت علم ولی به دلیل ساختار معیوب اداری دولت ، مقوله نظارت بر امنیت غذایی به درستی انجام نمی شود.

وی با بیان اینکه هم اکنون دولت نظارت را فقط معطوف به واحد های تولیدی کرده است ، ادامه داد: این اصل بر همه مشهود است که شاید بتوان از مواد اولیه محصول بد گرفت اما از مواد اولیه بد و بی کیفیت نمی توان محصول سالم و خوب و کیفی گرفت.

وی با بیان اینکه برای کنترل کیفیت ایجاد و تقویت بخش خصوصی و بالا بردن فرهنگ مصرف مواد غذایی مهم است، گفت: مشکل اصلی در کیفیت مواد اولیه و توزیع است و فقط در حوزه تولید نیست.

خاتمی مقدم به موضوع قیمت محصولات غذایی اشاره کرد و گفت: دراین حوزه نیز بخش تولید کمترین سود را می برد.

رییس انجمن صنایع همگن غذایی و دارویی مازندران گفت: متوسط سود نقدی سبد غذایی واحد های صنایع تبدیلی کشاورزی زیر 10 درصد است در حالیکه سود محصولات غذایی از درب کارخانه تا محل مصرف کننده بدون ارزش افزوده ، تا 35درصد می رسد.

وی به موضوع شیر به عنوان مواد اولیه کارخانجات لبنی استان مازندران اشاره کرد و گفت: 33درصد از واحد صنایع غذایی مازندران مربوط به واحد های لبنی است که با 34درصد ظرفیت فعالیت دارند.

وی در آماری به کاهش روند تولید شیر خام در کشور و سرانه مصرف لبنیات اشاره کرد و گفت: بر اساس آمار ،پارسال در صادرات محصولات لبنی افزایش چهار درصد نسبت به سال 91 داشته ایم که با بررسی های صورت گرفته از مقدار تولید و واردات شیر خشک نشان می دهد که علاوه بر اینکه در مقدار تولید شیر خام کاهش داشته ایم با کم شدن مقدار سرانه مصرف در داخل کشور ، صادرات بیشتر شده است.

خاتمی مقدم گفت: در واقع صادرات لبنیات با کم شدن سرانه مصرف افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه 60 تا 70 درصد تولید شیر خام کشور را سنتی است، بیان داشت: هم اکنون سرانه کشتار گاو در مازندران از هر چهار گاو نر یک گاوه ماده است.

وی بیان داشت: البته تمامی گاو هایی ماده که در مازندران کشتارمی شوند، از گاو های سنتی هستند.

وی گفت: به نظر می رسد دولت باید مشوق های حمایتی از تولیدات شیر صنعتی را دو چندان کند.

رییس انجمن صنایع همگن غذایی و دارویی مازندران به وضعیت پراکندگی واحد های صنایع غذایی استان اشاره کرد و بیان داشت: آمل از 52 واحد ، ساری 26،بابل 21 ، بابلسر و سوادکوه 14، بهشهر 13، تنکابن 10 ، نور 9، محمودآباد با شش ، نکا ، جویبار ، نوشهر، گلوگاه و چالوس با چهار واحد از صنایع غذایی برخوردارند.

وی با بیان اینکه شهرستان رامسر فاقد واحد صنایع غذایی است، بیان داشت: 13هزار نفر به صورت مستقیم در واحد های صنایع غذایی مازندران مشغول به کار هستند.

وی با بیان اینکه حدود 70 درصد هزینه تولیدات محصولات غذایی در مازندران مربوط به مواد اولیه است، ادامه داد: 10 تا 15درصد هزینه بسته بندی، 10درصد هزینه سربار به ویژه انرژی و کمتر از پنج درصد دستمزد است.

مازندران 460 هزار هکتار اراضی زراعی و باغی دارد و رویکرد جدی در توسعه استان توجه به حوزه کشاورزی و گردشگری است.

ضریب کشت در مازندران 35/1 درصد و حدود دو برابر میانگین هفت دهم درصدی کشور است و همچنین سطح زیر کشت سالانه در این استان بیش از 670 هزار هکتار و دو برابر میانگین کشوری است.

ارزش افزوده تولیدات بخش کشاورزی مازندران 5/10 درصد یعنی حدود چهار و نیم برابر میانگین کشور است و رتبه استان هم در این زمینه در کشور اول است.ک/4

2585/402

انتهای پیام /*

: ارتباط با سردبير
mail32 newsroom@irna.ir

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا