آیا سایت و آینده وبگردی با وجود هوش مصنوعی به پایان خط خواهد رسید ؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت که باپیشرفت هوش مصنوعی، آینده وبگردی و جستجو به طور قابل توجهی متحول خواهد شد. در ادامه به برخی از روندها و تغییرات احتمالی اشاره میکنیم:
1- جستجوی شخصی سازی شده و هوشمند
- هوش مصنوعی میتواند جستجوها را بر اساس علایق، رفتار و نیازهای کاربر شخصی سازی کند و فرد دیگر نیازی به جستجوی در وبسایت ها را نداشته باشد.
- نتایج جستجو به جای نمایش لیستی از لینکها، به صورت مستقیم و خلاصه شده ارائه می شوند (مانند ChatGPT یا Google Bard).
- دستیارهای هوشمند مانند Google Assistant یا Siri با استفاده از هوش مصنوعی، پاسخ های دقیق تر و مرتبط تری به کاربران ارائه میدهند.
2- جستجوی صوتی و تعاملی
- با بهبود فناوری پردازش زبان طبیعی (NLP)، جستجوی صوتی محبوبیت بیشتری پیدا می کند و هوش مصنوعی به جای وبگردی زمانبر پاسخ کاربر را می دهد.
- کاربران می توانند با دستیارهای صوتی به صورت مکالمهای تعامل کنند و سوالات پیچیده تری بپرسند و آینده وبگردی دیگر به مفهوم امروزی معنا نخواهد داشت.
3- تولید محتوا توسط هوش مصنوعی
- هوش مصنوعی میتواند محتوای مرتبط با جستجوی کاربران را به صورت خودکار تولید کند، مانند (مقالات، ویدیوها یا تصاویر) بنابراین آینده وبگردی به شکل امروزی که افراد تولید محتوا و ترجه انجام خواهند داد دیگر رخ نمی دهد و همه کار توسط هوش مصنوعی انجام خواهد شد.
- این موضوع ممکن است چالش هایی در زمینه اعتبار و کیفیت محتوا ایجاد کند.
4- وبگردی مبتنی بر واقعیت مجازی (VR) و واقعیت افزوده (AR)
- با ادغام هوش مصنوعی و فناوری های VR/AR، تجربه وبگردی می تواند به محیط های سه بعدی و تعاملی تبدیل شود و دیگر کاربر فقط مطالعه نمی کند.
- کاربران ممکن است در آینده از طریق محیط های مجازی به جستجو و کشف اطلاعات بپردازند و آینده وبگردی شاید همین باشد که جای خودش را به هوش مصنوعی تغییر دهد.
5- افزایش امنیت و حریم خصوصی
- در دریافت اطلاعات توسط افراد با هوش مصنوعی ، این هوش مصنوعی است که میتواند به شناسایی و جلوگیری از تهدیدات امنیتی مانند فیشینگ یا کلاهبرداری به افراد جستجوگر کمک کند اما سایت و وبگردی یک تعامل یک طرفه خواهد داشت .
- از سوی دیگر، در حوزه ی هوش مصنوعی نگرانی هایی درباره حریم خصوصی و استفاده از دادههای کاربران وجود دارد که نیازمند تنظیم قوانین جدید است.
6- جستجوی چند وجهی (Multimodal Search)
- کاربران میتوانند از ترکیب متن، تصویر، صدا و ویدیو برای جستجو استفاده کنند اما سشاید این موضوع در سایت ها برای افراد علاقه مند به وبگردی به صورت 10 درصدی وجود نداشته باشد.
- هوش مصنوعی قادر خواهد بود ارتباط بین این داده ها را درک کرده و نتایج دقیق تری ارائه دهد.
7- کاهش وابستگی به موتورهای جستجوی سنتی
- با ظهور پلتفرم های هوش مصنوعی مانند ChatGPT و deepseek و آن هایی که در آینده خواهند آمد ؟ کاربران خیلی خیلی کمتر به موتورهای جستجوی سنتی مانند Google مراجعه می کنند.
- این پلتفرمها میتوانند به طور مستقیم پاسخ سوالات کاربران را بدون نیاز به کلیک روی لینک ها ارائه دهند.
این تصویر یک صحنه آیندهنگرانه از وبگردی با هوش مصنوعی را نشان میدهد که در آن فردی در حال تعامل با یک دستیار هوش مصنوعی هولوگرافیک است. فضای دیجیتالی با نورهای آبی و بنفش طراحی شده که مفهوم یک جستجوی پیشرفته و متصل به شبکههای عصبی را نمایش میدهد.
8- بهبود تجربه کاربری
- هوش مصنوعی میتواند با تحلیل رفتار کاربران، تجربه وبگردی را بهبود بخشد و پیشنهادات مرتبط تری ارائه دهد.
- صفحات وب ممکن است به صورت پویا و بر اساس نیاز کاربر تغییر کنند.
9- چالشهای اخلاقی و اجتماعی
- افزایش استفاده از هوش مصنوعی در وبگردی ممکن است باعث ایجاد شکاف دیجیتالی شود.
- همچنین، مسائلی مانند سوگیری الگوریتم ها و تأثیر آنها بر تصمیم گیری کاربران نیاز به توجه دارد.
10-تغییر مدل کسبوکار سایتها
وبسایتها ممکن است کمتر به تبلیغات متکی شوند و بیشتر به مدلهای اشتراک یا خدمات شخصیسازیشده روی آورند.
نتیجه گیری
آینده وبگردی و جستجو با هوش مصنوعی سریعتر، شخصی سازی شده تر و تعاملی تر خواهد شد. با این حال، چالش هایی مانند حریم خصوصی، امنیت و اخلاقیات نیز باید به دقت مورد توجه قرار گیرند و البته