به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی ایرنا، مهدی فتح اله روز یکشنبه در دیدار با رایزنان بازرگانی افزود: در دیدار با هر هیات تجاری بهتر است که نماینده ای از نهاد علمی و پژوهشی حضور داشته باشد که این امر به ارتقای دانش و پژوهش های علمی و تخصصی کشور بسیار کمک می کند.
وی، بر تنظیم و ارایه الگویی برای شناخت و تحلیل بازارهای هدفی که رایزنان بازرگانی در آن حضور دارند، تاکید کرد و گفت: این چارچوب می تواند با همکاری موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی و رایزنان بازرگانی هر ساله در قالب نشریه و یا کتاب رسمی به روز رسانی شده و منتشر شود و در اختیار مسئولان دولتی و خصوصی برای بهره برداری قرار گیرد.
وی بیان کرد: موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی با توجه به ماموریت تحقیقاتی و پژوهشی که دارد نیازمند دستیابی به اطلاعات علمی و میدانی بازارهای هدف به صورت دقیق و صحیح است که این امر می تواند با کمک رایزنان بازرگانی صورت گیرد.
رییس موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی اظهار داشت: این موسسه آمادگی دارد تا هر گونه اطلاعات، گزارش، تحلیل و پژوهشی را در اختیار رایزنان بازرگانی قرار دهد.
وی از رایزنان بازرگانی خواست تا موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی را از تجربیات موفق و ناموفق کشورهای هدف و الگوهای جدید مدیریتی در حوزه اقتصاد، تولید و تجارت آشنا سازند.
فتح اله از توانایی موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی برای تدوین و انتشار اطلاعات بازارهای هدف به صورت سندی رسمی که توسط رایزنان بازرگانی اعلام می شود خبر داد و گفت: موسسه در حوزه آموزش از مزیت های زیادی برخوردار است و توانایی برگزاری دوره های آموزشی تخصصی برای رایزنان بازرگانی و مذاکره کنندگان تجاری را دارد.
وی با بیان اینکه در کسب علم و دانش حد و مرزی وجود ندارد، افزود: رایزنان بازرگانی می توانند تعاملات موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی را با نهادهای علمی و پژوهشی بین المللی در زمینه تحقیقات مشترک، رویدادهای علمی و روش های تحقیقاتی و پژوهشی شریک خارجی برقرار کنند.
رییس موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی بر استفاده از ظرفیت های علمی و تخصصی رایزنان بازرگانی در بخش صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد و افزود: تبادل دانش و تجربیات با رایزنان ، می تواند سبب پیشرفت هایی در بخش صنعت، معدن و تجارت کشور شود.
فتح اله، تحلیل و پژوهش در بخش صنعت، معدن و تجارت، توانمند کردن سرمایه های انسانی این بخش برای مباحث کلیدی و کاربردی، مشاوره به ذینفعان بخش صنعت، معدن و تجارت و چاپ نشریات این بخش را از ماموریت های اصلی موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی عنوان کرد.
وی ادامه داد: موسسه مبتنی بر نیاز متولیان حاکمیتی و بخش های خصوصی، مسایل مرتبط با حوزه صنعت، معدن و تجارت را بررسی و با امکانات موجود در جهت حل مسایل و مشکلات این بخش اقدام می کند.
فتح اله با بیان اینکه سالانه 150 طرح پژوهشی که از جمله نیازهای تخصصی وزارت صنعت، معدن و تجارت است در دستور کار این موسسه قرار دارد، افزود: هر سال نیز 250 گزارش تحلیلی بر اساس نیازها و سوالات حوزه صنعت، معدن و تجارت توسط موسسه تهیه و به مسئولان ارایه می شود.
رییس موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی گفت: این موسسه یکی از برترین موسسات تحقیقاتی و پژوهشی کشور در حوزه اقتصادی و بازرگانی است، بطوری که گزارش ها و پژوهش های آن بسیار در کشور اثرگذار و اثربخش است.
** اجرای طرح توانمندسازی و آمادگی سنجی رایزنان
معاون پشتیبانی و توسعه منابع موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی در این دیدار نیز بر اجرای طرح توانمندسازی و آمادگی سنجی رایزنان بازرگانی تاکید کرد و گفت: موسسه آمادگی دارد تا این دوره های آموزشی را در مرکز آموزش و پژوهش های بازرگانی برگزار کند.
غلامرضا مقیمی ادامه داد: بر این اساس هر کس که متقاضی رایزن بازرگانی است باید این دوره های آموزشی را بگذراند و گواهینامه اخذ کند و با نظر هیات داوران رایزنان بازرگانی انتخاب و عازم کشورهای هدف شوند.
** بررسی دستورالعمل اعزام رایزنان بازرگانی از نظر پژوهشی
مدیر کل دفتر امور نمایندگی های خارج کشور سازمان توسعه تجارت ایران بر بررسی دستورالعمل اعزام رایزنان بازرگانی به کشور های هدف از نظر پژوهشی تاکید کرد و افزود: موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی می تواند در این زمینه به سازمان توسعه تجارت کمک کند.
حمید زادبوم از موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی خواست تا در فرایند انتخاب، اعزام و آموزش رایزنان بازرگانی همکاری کند.
مدیر کل دفتر امور نمایندگی های خارج کشور سازمان توسعه تجارت ایران بر در دسترس قرار گرفتن گزارش ها و تحلیل های به روز موسسه مطالعات و پژوهش های بازرگانی به رایزنان بازرگانی تاکید کرد.
در پایان نیز رایزنان بازرگانی گزارشی را از بازارهای هدف خود ارایه کردند.
اقتصام (3) ** 1574**1594
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير newsroom@irna.ir