Mihanpostپیشنهاد سردبیرعلمی و فناوریهوا فضا

انسلادوس ششمین ماه بزرگ زحل شاید میزبانی فرا زمینی باشد ؟

انسلادوس ششمین قمر زحل در به دلیل شرایط جوی حاکم بر آن نه تنها احتمال وجود حیات در آن توسط دانشمندان رد نشده است بلکه اخیر نیز پژوهشگران بر ای باورند که این ماه زیبای سیاره زحل می تواند میزبان خوبی هم برای تردد فرا زمینی ها در منظومه خورشیدی باشد. موضوعی که حتی توسط دانشمندان نیز رد نشده است.

بد نیست بدانید که انسلادوس در سال ۱۷۸۹ و توسط ویلیام هرشل کشف شد و بعد از آن نیز توسط کاوشگرهای ویجر در دهه ۱۹۸۰ وجود یخ بر روی این قمر را تایید کرد و البته این قمر که قدمتی ۱۰۰ میلیون ساله دارد ، دارای ۵۰۰ کیلومتر قطر است و تمام پرتو های تابیده‌ شده از خورشید را باز می‌تاباند. اما حالا فضاپیمای کاسینی با ارسال عکس هایی از آن خبر از تحول بزرگی در اقیانوس یخی آن می دهد. برای مشاه تصاویر و توضیحات بیشتر با میهن پست همراه شوید.

و حالا دانشمندان با بررسی ها و کاوش هایی که توسط فضاپیمای کاسینی از آغاز ماموریت فضایی اش در این سال ها با نقشه‌ برداری از 101 آبفشان قمر انسلادوس را داشته ، می‎گویند انسلادوس ششمین ماه بزرگ زحل، به دلیل شرایط جوی که دارد می تواند محیطی امن برای حضور  حیات فرازمینی باشد.

البته باید گفت که حیات به شکلی زمینی و یا این که ما می‌شناسیم برای پایداری به سه عنصر نیاز دارد: انرژی، آب و واکنش شیمیایی ، بنابراین حالا فضاپیمای کاسینی ناسا در آخرین سال ماموریت خود در سیاره زحل ، تائید کرده است که قمر یخی این سیاره همه این شرایط را دارد.

کاسینی در حال کاوش در زحل و اطراف آن است و سنسورهای آن در قطب‌ های جنوبی این سیاره آتشفشان‌های گازی را شناسایی کرده که درون این انشعاب‌ ها مواد شمیایی از دی‌اکسید کربن، آمونیاک و ترکیبات طبیعی مانند متان وجود دارد.

توضیح بیشتر در خصوص انسلادوس  این که این فواره‌ ها حاوی هیدروژن مولکولی، دو اتم هیدروژن که به عنوان یک واحد پیوند خورده‌اند ، می باشد که این امر می توان در ایجاد قلمروی میکروبی فعال باشد .

انسلادوس

جالب است بدانید که در زیر پوسته یخی قمر انسلادوس ، اقیانوسی مایع وجود دارد که سطح اکسیژن آن بسیار پایین است. همچنین سطح قمر انسلادوس بسیار تاریک است چرا که سطح یخی این قمر نور خورشیدی ورودی را تا 90 درصد بازتاب می‌کند.

با وجود درجه حرارت بسیار پایین روی سطح انسلادوس، دمای آب این سیاره تا 194 درجه فارنهایت نیز می‌رسد. با وجود شرایط جوی دشوار این قمر، تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که انسلادوس می‌تواند از ارگانیسم‌هایی مانند آنهایی که روی زمین رشد می‌کنند، پشتیبانی کند.

براساس تحقیقات دانشمندان آلمانی و اتریشی، کلونی‌های کوچکی از میکروب‌ها که در نزدیکی دریچه‌های هیدروترمال (گرمابی) زمین زندگی می‌کنند، می‌توانند شرایط شبیه‌سازی شده انسلادوس را تحمل کنند.

سایمون ریتمن، دانشمند دانشگاه وین که روی میکروبی به نام آرکیا مطالعه می‌کند، در این باره می‌گوید:

سعی کردیم که شرایط احتمالی انسلادوس را در آزمایشگاه شبیه‌ سازی کنیم که البته آرکیا ارگانیسم‌ های تک سلولی میکروبی هستند و با بزرگنمایی شبیه به باکتری دیده می‌شوند و البته آرکیا که از دامنه حیات خودش برخوردار است ، به لحاط ساختاری ارتباط نزدیکی با انسان‌ ها و باکتری‌ ها را دارند و این میکروب در واقع در نزدیکی دریچه‌ های هیدروترمال و به دور از نور خورشید زندگی می‌کنند و منبع تغذیه آن ها مواد شیمیایی است.

ریتمن و همکارانش چندین اتاق رشد ساخته‌‌اند تا شرایط جوی انسلادوس را شبیه‌سازی کنند که همگی شامل هیدروژن مولکولی می‌شوند. دانشمندان معتقدند که فرآیندی به نام «سروپنتینیزاسیون» این مولکول‌های هیدروژن را تولید می‌کند. این فرآیند در نتیجه واکنشی شیمیایی بین هسته سنگی این قمر و آب داغ اقیانوس آن ایجاد می‌شود.l

منبع    ScienceAlert

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا