Mihanpostپیشنهاد سردبیرنظامی

رونمایی رسمی از تانک کرار و افتتاح خط تولید آن با حضور وزیر دفاع + ویدیو

پیرو اخبار منتشره قبلی مبنی بر ساخت تانک بومی در کشور ، امروز تانک کرار یا همان تی ۹۰ ایرانی در مراسمی در حالی رونمایی شد که تانک کرار نخستین تانک پیشرفته بومی کشور است که در سازمان صنایع دفاع وزارت دفاع طراحی و ساخته شده و امروز همزمان با رونمایی ، زمان خط تولید انبوه تانک کرار نیز در صنایع زرهی بنی‌ هاشم دورود افتتاح شد. در ادامه با میهن پست همراه شوید.

در مراسم رونمایی از تانک کرار سردار دهقان ، وزیر دفاع کشورمان طی سخنانی اعلام کرد که تانک کرار با توجه به ویژگی‌های خاصی که برای آن پیش‌بینی شده در زمره ی پیشرفته‌ ترین تانک‌های دنیا به شمار می‌رود و قادر است نیازمندی‌های نیروهای مسلح را در این حوزه به نحو مطلوبی تامین کند.

تانک کرار به سامانه کنترل آتش الکترواپتیکی، سامانه فاصله یاب لیرزی، رایانه بالستیک و قابلیت شلیک به اهداف ثابت و متحرک در شب و روز مجهز است و این تانک قابلیت شلیک موشک و هدایت لیزری بسیار دقیق آن و امکان شلیک توسط توپچی و فرمانده از دو سایت موازی را دارا است.

تانک کرار به نسبت تانک تی ۷۲ دارای به روزرسانی حفاظتی قابل توجهی است که شامل “نصب صفحات زره اضافی” در جلوی شاسی و برجک و خصوصا کناره های شاسی و برجک است. تانک تی ۷۲ و به طور کلی تانک های روسی، در بخش های کناری شاسی و برجک، از سطح حفاظت پایینی برخوردار هستند و این مسئله در تانکی همچون تی ۷۲ که مجهز به سیستم بارگذار خودکار مستقر در شاسی است، ضعف حفاظت را تشدید می کند.
با این حال هرگونه پرتابه ای که از کناره شاسی ، به تانک اصابت کند می تواند مهمات داخل بارگذار را مورد تهدید قرارداده و موجبات انهدام فوری و کامل تانک شود اما در تانک کرار (بر فرض صحت این فرض که تانک به تصویر کشیده شده در این نماهنگ، همان کرار وعده داده شده باشد) با افزودن صفحات پوشش دهنده کناره شاسی سعی در رفع این ضعف شده است.

حفاظت تانک کرار با توجه به تصاویر منتشر شده تا امروز (که فاقد کیفیت هستند)، به صورت تخمینی توسط دو یا سه نوع مختلف از صفحات زرهی تامین میشود که شامل زره قفسی، صفحات زره ترکیبی (کامپوزیتی) و شاید واکنشگر است و بر این اساس، از جهت الگوی ارتقای حفاظت در مجموع میتوان گفت که کرار مشابه تانک تی ۹۰ ام اس روسیه است.

یکی از موارد حفاظتی تانک که می توان در تانک کرار به آن امیدوار بود، نگهداری مهمات در محفظه ایزوله و جدا از محفظه خدمه در عقب برجک است. در تانک تی ۷۲ مهمات تانک علاوه بر سینی بارگذار خودکار، به صورت پراکنده در بخش های مختلف شاسی نیز نگهداری میشوند. استفاده از مخازن سوخت داخلی با کاربری دوگانه “مخزن سوخت/محفظه نگهداری مهمات” در تانک تی ۷۲، مشکل حفاظت مهمات آن را دو چندان کرده بود.

یکی از راهکارهای موجود، حذف محفظه های ذخیره سازی داخل شاسی و انتقال آن به یک محفظه ایزوله و جداسازی شده در عقب برجک تانک است. با توجه به طراحی برجک تانک کرار و بخش کشیده انتهای آن، میتوان به وجود چنین محفظه ای برای مهمات امیدوار بود.

این مسئله در تانکی همچون تی ۹۰ ام اس نیز وجود دارد و این تانک دارای محفظه ایزوله مهمات در عقب برجک است که از کابین خدمه به صورت کامل جدا شده و سطح حفاظت در نگهداری مهمات تانک را به میزان قابل توجهی افزایش داده است.

از دیگر قابلیت های تانک کرار سامانه قفل لیزری آن است که در واقع یکی از اجزای حفاظتی قابل رویت بر روی تانک کرار – سیستم هشدار قفل لیزری – است. از این سیستم جهت کشف پرتو لیزر تابیده شده که از سیستم های هدایت تسلیحات یا سیستم های مسافت یاب لیزری ادوات دشمن ، اعلام هشدار و نیز استفاده ازنارنجک های دودزا جهت ایجاد پرده دود استتاری به منظور محافظت از تانک در برابر تسلیحات هدایت لیزری استفاده می شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا