همانطور که می دانید ناسا مدت ها است که در پی تلاش برای مشخص کردن حفاری در مریخ است که در این میان نیز سازمان فضایی ایالات متحده آمریکا در یک جلسه هم اندیشی با دانشمندان ، سه نقطه روی مریخ را برای محل احتمالی حفاری و کاوش در سال ۲۰۲۰ تعیین کرد. در ادامه با میهن پست همراه شوید.
این در حالی است که برای پیش برد حفاری در مریخ ، مریخ نورد ۲۰۲۰ قرار است در سال ۲۰۲۰ روی سیاره سرخ فرود آید و برای نخستینبار به عمقی از سطح این سیاره نفوذ کند که هنوز برای ما دستنخورده باقی مانده است.
حفاری در مریخ اگر چه کار دشوار ، هزینه بر و مهمتر از همه تا به حال دور از انتظار بوده است اما سازمان فضایی آمریکا پیش از این کاوشگرهای سطحی متعددی روی مریخ داشته و نمونههای سطحی آن را بررسی کرده است اما اینبار قرار است از سطح به داخل خاک نفوذ کند ولی برای تعیین بهترین محل برای دستیابی به بهترین پاسخها، دچار مشکل شده است. طی نشستی که با دانشمندان در مونرویای کالیفرنیا برگزار شد، پس از رایگیری سه محل حائز بیشترین آراء میان دانشمندان بودند.

اما تا به حال حفاری در مریخ گودال معروف Jezero مریخ است که این محل در دوران باستانی مریخ، بستر دریاچهای عظیم بوده است که به یک رود بزرگ متصل میشد که آب و رسوبات را به این دریاچه میآورد. اینجا محلی بسیار مناسب برای جستوجوی آثار حیات است و بیشترین رای را در جلسه آورد.
محل دوم حفاری در مریخ نیز منطقه سرتیس در شمال شرق بود که در گذشته چشمهها و چرخههای آب گرم زیر پوسته آن وجود داشته و رسوبات و سنگهای تغییر یافته در آن دیده شده است و بالاخره سومین مکان حفاری در مریخ که مورد نظر دانشمندان است ، تپههای کلمبیا بود. این محل قبلا توسط مریخنورد اسپریت یا همان (روح) مورد کاووش قرار گرفته است و در آن مینرالهای هیدروترمال و رسوباتی شبیه به رسوبات زیستی یافت شده است که احتمال وجود حیات در گذشته در این منطقه را بالا برده است.
کاوشگر ۲۰۲۰ قرار است پس از فرود روی سطح مریخ، از زیر سطح آن نمونههایی را استخراج و آزمایش کند و یک برنامه احتمالی برای انتقال نمونه سنگهای جمعآوری شده به زمین نیز وجود دارد. البته به هیچ وجه قرار نیست خود مریخنورد به زمین بازگردد اما ناسا در حال بررسی روشی است که بتواند آنچه مریخنورد جمعآوری میکند را به زمین بیاورد و آزمایش کند که اگر این پروژه انجام شود، این نخستین سنگهای مریخی خواهند بود که به روشی غیر از شهابسنگ به زمین آمدهاند و تغییرات ناشی از حرکت در جو زمین را ندارند.
منبع engadget