Mihanpostپیشنهاد سردبیرعلمی و فناوریهوا فضا

ناسا سیاره قابل سکونت Kepler-452b را به صورت رسمی معرفی خواهد کرد ؟!

سیاره قابل سکونت Kepler-452b را در حالی به صورت رسمی توسط ناسا معرفی خواهد کرد که این برای اولین بار و به وصورت رسمی است که دانشمندان خود را برای معرفی یک سیاره واقع در کهکشان همسایه ما آماده می‌کنند که به نظر می‌رسد شبیه کره زمین است و در فاصله‌ای از ستاره خود قرار دارد که شرایط برای وجود حیات را مناسب می‌کند. در ادامه با میهن پست همراه شوید.

سیاره قابل سکونت Kepler-452b سیاره ای فراخورشیدی در مدار ستاره‌ای به نام «پروکسیما قنطورس» می‌چرخد که شناخت قابل ملاحظه‌ای از آن وجود دارد و بخشی از مجموعه ستارگان «آلفا قنطورس» است.

در قستمی از این گزارش معرفی سیاره قابل سکونت Kepler-452b آمده است:

تصور می‌شود این سیاره که هنوز نامی روی آن گذاشته نشده است با کره زمین شباهت دارد و در فاصله‌ای از ستاره پروکسیما قنطورس قرار دارد که امکان می‌دهد روی سطح آن آب مایع وجود داشته باشد که خود عامل مهمی در شکل‌گیری حیات است.

با این حال دانشمندان پیش از این هیچ سیاره شبیه کره زمین را در چنین فاصله نزدیکی به کهکشان ما رصد نکرده بودند. قرار است مرکز ستاره‌شناسی جنوب اروپا کشفیات خود را در اواخر ماه اوت اعلام کند.

این در حالی است که سخنگوی مرکز ستاره‌شناسی جنوب اروپا نیز از انتشار این خبر مطلع است ولی تا به حال حاضر نشد آن را تائید و یا تکذیب کند. او تاکید کرده که در این مورد فعلا هیچ اظهار نظری نخواهند کرد.

ناسا در گذشته کشف سیاره‌های جدیدی را اعلام کرده بود ولی اکثر آنها یا به شدت گرم یا به شدت سرد بودند و در نتیجه احتمال وجود آب مایع در سطح آنها بعید است. برخی از آنها برخلاف کره زمین که سیاره‌ای سنگی است، مثل سیاره‌های مشتری و نپتون در منظومه خورشیدی از توده‌های گاز تشکیل شده‌اند که البته باید گفت که سال گذشته میلادی نیز سازمان فضایی آمریکا پارسال کشف یک سیاره فراخورشیدی را اعلام و آن را «شبیه‌ترین دوقلوی» کره زمین توصیف کرد.

سیاره قابل سکونت Kepler-452b
سیاره قابل سکونت Kepler-452b

این سیاره که «Kepler-452b» نام گرفته است حدود ۶۰ درصد از زمین بزرگ‌تر است و ممکن است آتشفشان‌های فعال، اقیانوس‌های آب و نور خورشیدی شبیه کره زمین داشته باشد. قدرت جاذبه آن حدود دو برابر زمین است و یک سال آن نیز ۳۸۵ روز طول می‌کشد. ولی با توجه به فاصله آن که ۱۴۰۰ سال نوری است، بعید است بشر در آینده نزدیک بتواند به این سیاره سفر کند.

در مقام مقایسه، سیاره فراخورشیدی که در مدار ستاره پروکسیما قنطورس می‌چرخد اگر اطلاعات مربوط به آن تائید شود در فاصله ۴/۲۴ سال نوری از کره زمین قرار دارد.

هر چند چنین فاصله‌ای در مقایسه با گستره فضا بسیار کوچک به نظر می‌رسد ولی هنوز هم برای مسافرت بشر با استفاده از نسل فعلی موشک‌های فضاپیما فاصله بسیار طولانی و غیرقابل دسترسی است و بر اساس اطلاعات منتشرشده در وب‌سایت ناسا فاصله این سیاره با کره زمین حدود ۲۷۱ برابر فاصله زمین با خورشید است.

ستاره پروکسیما قنطورس که در سال ۱۹۱۵ کشف شده است، یکی از سه ستاره مجموعه ستارگان آلفا قنطورس است که اساسا از نیم‌کره جنوبی زمین قابل رویت است.

منبع: nasa

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا