گوناگون

هشدار یک استاد دانشگاه نسبت به ورشکستگی گاوداری‌های صنعتی

عضو هیئت علمی دانشگاه یاسوج نسبت به آغاز روند ورشکستگی گاوداری‌ها در سطح استان‌های فارس و کهگیلویه و بویراحمد و نابودی این صنعت هشدار داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه‌ی فارس، دکتر «سیامک پارسایی» امروز(جمعه 18 مهرماه) در جمع خبرنگاران در شیراز گفت: به‌علت افزایش قیمت نهاده‌های دامی و هزینه‌های تولید شیر و پائین بودن قیمت عرضه این محصول به کارخانه‌های تولید لبنیات، روند ورشکستگی و تعطیلی در واحدهای دامداری آغاز شده و تداوم دارد.

وی گفت: هزینه‌ها در صنعت گاوداری، نسبت به پارسال، حدود 2 برابر افزایش داشته حال آنکه قیمت خرید شیر از دامداری‌ها توسط شرکت‌های تولید لبنیات، نسبت به 5 ماه پیش کاهش هم دارد.

عضو انجمن صنفی گاوداران شیری استان فارس گفت: افزایش قیمت جو از 500 به 900 تومان، سویا از 1050 به 1750، ذرت علوفه‌ای به بیش از دو برابر و … از یک سو و افزایش سایر هزینه‌ها، به صاحبان گاوداری‌های صنعتی و دام‌های شیری، فشار مضاعفی را وارد کرده و می‌کند.

پارسایی با بیان اینکه شیر 70 درصد کل مواد اولیه مورد نیاز یک شرکت تولید لبنیات را تشکیل می‌دهد، خاطرنشان کرد: اگر قرار است قیمت شیر 1100 تومان باشد، قیمت یک‌کیلو ماست هم نباید از 1700 تومان بیشتر تعیین شود، این یک معیار جهانی است، اما در کشور قیمت هر کیلو ماست، 2500 تومان تعیین و اعمال شده و قیمت شیر خام کاهش داده می‌شود.

وی با یادآوری اینکه از هر یک‌کیلو شیر معادل سه کیلو دوغ بسیار مرغوب حاصل می‌شود، گفت: امروز در بازار ایران قیمت دوغ چند برابر شیر است.

پارسایی ادامه داد: تعیین قیمت شیر در جهان اغلب براساس قیمت جو، به‌عنوان یکی از اساسی‌ترین نهاده‌های دامی مشخص می‌شود، به‌این شکل که قیمت هر یک کیلو شیر، 2.5 تا 4 برابر یک کیلوگرم محصول جو و متناسب با کیفیت شیر به‌لحاظ شاخص‌های تخصصی، تعیین می‌شود.

وی با تصریح اینکه هر یک کیلو شیر در ایران باید حداقل 1800 تومان تعیین شود، گفت: امروز تولید هر یک کیلو شیر در ایران حدود 1750 تومان تمام می‌شود، حال آنکه شرکت‌های تولید کننده لبنیات آن را 1100 تومان می‌خرند!

این عضو هیئت علمی دانشگاه یاسوج گفت: گاودار تا کی باید به دولت سوبسید بدهد، در سراسر جهان دولت به تولیدکنندگان اصلی سوبسید می‌دهد و آنان را حمایت می‌کند، در ایران ما به دولت سوبسید می‌دهیم!

پارسایی با بیان اینکه فعالان عرصه‌ی تولید شیر، بتدریج از صحنه خارج می‌شوند، گفت: گاودار باید ماهیانه چند رأس گاو خود را برای سرپا نگه‌داشتن گاوداری، روانه‌ی کشتارگاه‌ها کند، این یعنی گاوداری‌ها در مسیر ورشکستگی قرار گرفته و این صنعت در حال نابودی است.

وی با بیان اینکه مصرف شیر در ایران با استانداردهای جهانی منطبق نیست، گفت: به‌جای آنکه زمینه را برای افزایش سرانه مصرف مواد لبنی فراهم کنیم، در مسیری قرار گرفته‌ایم که جوانان و خانواده‌های ایران بیشتر از آنکه شیر و محصولات لبنی بخورند، نوشابه و پفک و چیپس مصرف می‌کنند و این موجب کاهش متوسط قد نسبت به سال‌های گذشته و رواج پوکی استخوان در همه‌ی گروه‌های سنی شده است.

این عضو هیئت علمی دانشگاه یاسوج با بیان اینکه مراجعه تولیدکنندگان شیر به وزارت صنعت، معدن و تجارت، نتیجه‌ای برای آنان نداشته است، رسانه‌ای کردن مشکلات را تنها راه برای جلوگیری از ورشکستگی کامل این صنعت برشمرد و تصریح کرد: اگر مسئولان به‌داد این صنعت نرسند، به‌زودی شاهد انحصار تولید و افزایش قابل توجه واردات هستیم و این با سیاست‌های کلان اقتصادی کشور همسو نیست.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا