یک کارشناس تغذیه خاک اظهارکرد: PH و EC خاک کشاورزی، تعیین کننده محصولات قابل کشت است.
“محمد بابا اکبری” در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه زنجان گفت: PH و EC از عوامل مهم تعیین کننده کشت محصول در زمین است؛ چرا که محصولاتی که در زمین کشت میشوند باید با شرایط خاک مطابقت داشته باشد.
وی ادامه داد: تقسیم بندیهای خاک بر اساس EC به سه دسته تقسیم میشوند که شوری خاک را تعیین میکنند.
وی درباره شوری خاک، گفت: شوری، تجمع املاح در خاک است که باعث کاهش رشد گیاه و افت محصول میشود و در تقسیم بندیها دو تا چهار EC را شوری کم میگویند که افت محصول داریم و عملکرد پایین است و چهار تا هشت شوری متوسط است و هشت تا 16 را شوری زیاد میگویند که گیاهان شورپسند تنها در این شرایط قابل کشت هستند.
این کارشناس همچنین در خصوص PH خاک، خاطرنشان کرد: PH خاک نیز از معیارهای تعیین کننده نوع محصول در خاک است، به طوری که PH= 7 برای کشت بهترین خواهد بود که از لحاظ حلالیت املاح و جذب آن توسط گیاه بسیار مناسباند. PH زیر 7 خاک را اسیدی کرده و نمک و املاح موجود در خاک در این شرایط بسیار محلول است. با افزایش حلالیت، گیاه املاح را راحتتر جذب میکند.
وی ادامه داد: PH بالای 7 خاک خاصیت بازی دارد و در این شرایط مولیبیدن راحتتر جذب میشود، ولی در خاکهای اسیدی این عنصر قابل جذب نیست.
انتهای پیام