گوناگون

کشورها با اقدامات ملی شکاف دیجیتالی را کاهش دهند

81197585 5754772

به گزارش خبرنگار اعزامی، حمدان توره در نشست کوتاه مطبوعاتی در حاشیه چهارمین اجلاس جهانی جامعه اطلاعاتی WSIS+10 با مروری بر یک دهه فعالیت های این جامعه گفت: این جامعه دستاوردهای خوبی در توسعه آی سی تی در جهان داشته است به گونه ای که اکنون 3 میلیارد نفر به شبکه جهانی اینترنت متصل هستند ، اما با توجه به سرعت تحولات دراین حوزه ضرورت دارد کشورهای عضو بر اقدامات ملی دراین زمینه بیافزایند.

وی در این نشست در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا مبنی براینکه راهبرد اتحادیه بین المللی مخابرات برای کاهش شکاف دیجیتالی روز افزون میان کشورهای درحال توسعه و توسعه یافته چیست ؟ گفت: به رغم اقدامات انجام شده هنوز شکاف دیجتالی میان این کشورها بسیار زیاد است و با سرعت شگرف نوآوریها در این زمینه این شکاف درصورتی که کشورهای درحال توسعه اقدامات درخوری برای ایجاد زیر ساخت ها و ظرفیت سازی در عرصه فناوری های اطلاعاتی نداشته باشند ، بیشتر نیز خواهد شد.

دبیر کل اتحادیه بین المللی مخابرات شکاف دیجیتالی را تنها میان این دو گروه ندانست و گفت حتی در میان بخش های مختلف یک کشور نیز شکاف دیجیتالی وجود دارد و کشورها درمرحله نخست باید سطح دسترسی های دیجیتالی را با استفاده از براد بند یا اینترنت پهن باند در اکو سیستم آی سی تی همسان کرده و آنگاه فاصله خود با دیگر کشورها را کاهش دهند.

وی درعین حال اقدامات انجام شده در برخی از کشورهای عربی و آفریقایی برای توسعه فناوری های ارتباطی را مورد تقدیر قرار داد و خاطر نشان کرد: در صورتی که دیگر کشورها نیز کاهش شکاف دیجیتالی را ضروری ندانند و نتوانند به سرعت فاصله خود را در جامعه جهانی اطلاعاتی همسان سازی کنند از روند توسعه در این حوزه عقب خواهند ماند.

دبیرکل اتحادیه بین المللی مخابرات درپاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران ایرانی در مورد رویکرد این اتحادیه نسبت به تحریم فناوری ها توسط کشورهای توسعه یافته علیه دیگر کشورها که منجر به ممنوعیت و محدودیت دستیابی به فناوریهای پیشرفته ارتباطی می شود گفت: این اتحادیه یک سازمان و نهاد بین المللی و غیر انتفاعی است و رویکرد سیاسی دیگر کشورها برما تاثیر ندارد اما کشورها باید در این زمینه گزارشهای مورد نظر خودرا ارائه کنند که تاکنون ما گزارشی در این زمینه دریافت نکرده ایم.

وی درمورد اقدامات WSIS در بیش از یک دهه گذشته گفت: در این دوره فعالیت کشورهای عضو جامعه اطلاعاتی به روش های مختلف و با رویکردهای متنوع در پیگیری اهداف 10 گانه این جامعه برای تسهیل دسترسی های عمومی به فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی روند رو به رشدی داشته است.

توره دو سند ˈبیانیه و چشم انداز ˈرا مهمترین دستاوردWSIS دانست و گفت: درحالی که به سال پایانی و هدف گذاری جامعه 2015 نزدیک می شویم این دو سند منظر خوبی از فعالیت های گذشته و آتی برای کشورهای عضو جامعه منظر فراهم کرده است.

به گفته دبیرکل اتحادیه جهانی مخابرات سند اول با عنوان WSIS+10 STATEN که با رایزنی و گفت وگوهای بسیار میان کشورهای عضو آماده شده مروری بر مهمترین خروجی ها و نتایج فعالیت های کشورهای عضو جامعه اطلاعاتی WSIS پس از سال 2003 تاکنون دارد.

توره تاکید کرد: این اقدام همچنین بستر مناسبی است برای اینکه کشورها ی مختلف تجربه های دیگران را نیز در این زمینه درک و یا حتی مورد استفاده قرار دهند و سبب غنی شدن این تجربیات شوند.

توره دستاورد دیگر جامعه اطلاعاتی را ارائه سندچشم انداز WSIS+10 VISION دانست و گفت:

این سند نیز حاصل بیش از یک دهه فعالیت در عرصه جامعه اطلاعاتی است. درواقع دراین سند آینده حرکت ها و اقدامات دولت ها، بخش خصوصی و… در حوزه آی سی تی را شفاف کرده است.

توره خاطرنشان کرد : در این اسناد بر اقدامات به هم پیوسته و مستمر کشورها در مسیر توسعه اکوسیستم جهانی آی سی تی تاکید شده است.

چهارمین اجلاس جهانی جامعه اطلاعاتی از روز سه شنبه 20 خرداد در مرکزاتحادیه بین المللی مخابرات در ژنو آغاز شده و تا روز جمعه 23 خرداد به کار خود ادامه خواهد داد.

در این اجلاس که با همکاری سازمان های بین المللی مانند آی تی یو ،آنکتاد یونسکو برگزار شده است بیش از 1600 نفر از مسوولان ونمایندگان کشورهای مختلف ، بخش خصوصی ، دانشگاهیان و فعالان در حوزه آی تی در آن حضور دارند. بیش از 100 نفر از این افراد را وزیران مخابرات و مسوولان عالی رتبه کشورها تشکیل می دهند.

علمی 1599

انتهای پیام /*

: ارتباط با سردبير
mail32 newsroom@irna.ir

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا