گوناگون

48 هزار نفر از افراد زیر 50 سال استان مرکزی بی‌سوادند

48 هزار نفر از افراد زیر 50 سال در استان مرکزی بی‌سواد هستند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایران (ایسنا)- منطقه مرکزی، خیرعلی مینایی معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش استان مرکزی در نشستی مطبوعاتی گفت: با درخواست ایران از سازمان علمی، آموزشی و فرهنگی جهانی (یونسکو) از 15 تا 25 شهریور سال 1344 نشستی با عنوان کنگره جهانی مبارزه با بی‌سوادی با حضور وزرای آموزش و پرورش کشورهای مختلف برگزار شد. آخرین نشست در این حوزه نیز در سال 1379 در کشور سنگال برگزار شده بود که اهداف گوناگونی را دنبال می‌کرد.

وی با اشاره به اینکه اولین هدف، گسترش و بهبود مراقبت و آموزش مردم جوامع در دوران کودکی به خصوص کودکان محروم است، افزود: طبق آمار حدود 132 میلیون نفر کودک در جهان واجد تعلیم در مقطع ابتدایی هستند که اکثراً در کشورهای فقیر زندگی می‌کنند.

وی ادامه داد: هدف بعدی این نشست، تضمین نیازهای همه جوانان و بزرگسالان برای دسترسی برابر به یادگیری مناسب با برنامه پرورش مهارت‌های زندگی است که دو نکته ایجاد عدالت آموزشی و دسترسی همه به یادگیری و مهارت‌های زندگی در این هدف مطرح می‌شود. هدف دیگر رسیدن 50 درصدی به پیشرفت سوادآموزی برای بزرگسالان تا سال 2015 است که تاکنون 755 میلیون نفر از بزرگسالان در دنیا فرصت اولیه تحصیل را از دست داده‌اند و آموزش آنها در دستور کار قرار دارد.

مینایی هدف دیگر این نشست را حذف نابرابری‌های جنسیتی در آموزش و پرورش عنوان کرد و با اشاره به اینکه که در کشور افغانستان 12.5 درصد از زنان و نزدیک به 50 درصد از مردان باسواد هستند و این نابرابری‌های جنسیتی باید از بین برود، افزود: هدف آخر این است که تا سال 2015 همه کودکان به ویژه دختران که در شرایط دشوار هستند و اقلیت‌های قومی، به آموزش ابتدایی با کیفیت بالا دست پیدا کنند.

وی در خصوص طرح‌های در حال اجرا گفت: با توجه به این که آمار بی‌سوادان در کشور رو به کاهش است باید برای جذب بیشتر بی‌سوادان تدبیری اتخاذ و با شرایط جدید کار شود و آنها را به گروه‌های مختلف تقسیم و جذب کرده و در قالب طرح‌های مختلف آموزش دهیم.

وی با توجه به دو مرحله بودن طرح و اجرای قسمتی از آن در سال 93 و قسمتی در سال 94، گفت: یکی از این طرح‌ها طرح آموزش اولیای بی‌سواد است. امسال 11 هزار و 278 نفر اولیای بی‌سواد از طریق نهضت سوادآموزی به آموزش و پرورش معرفی شده و نقش مدیران مدارس در اجرای این طرح و ریشه‌کنی بی‌سوادی بسیار موثر است.

معاون اداره کل آموزش و پرورش استان در خصوص اهداف این طرح گفت: استفاده از ظرفیت و امکانات مدارس، بهره‌گیری از دانش‌آموزان در جذب آموزش اولیای بی‌سواد، شتاب‌بخشی به ریشه‌کنی بی‌سوادی با کمک مدیران مدارس و کیفیت آموزشی افراد بی‌سواد به عنوان هدف در دستور کار قرار دارد.

وی بیان کرد: طرح دوم که در حال اجراست مربوط به آموزش کودکان و نوجوانان زیر 20 سال در سال 93 و بخشی از آن در سال 94 است.

وی گفت: با توجه به جلساتی که با بهزیستی استان برگزار کرده‌ایم، عمده افراد بی‌سواد در یادگیری و آموزش‌پذیری ناتوانند، تعدادی از آنها کودکان کار و درصد ناچیزی هم کودکان بی‌سرپرست و یا بدسرپرست هستند و مابقی هم با هماهنگی‌های صورت گرفته و با همکاری بهزیستی آموزش داده می‌شوند که هزینه آموزش این افراد حدود 10 درصد بیشتر است.

مینایی اظهار کرد: طرح سوم مربوط به آموزش اتباع خارجی است که با توجه به ابلاغیه شورای عالی پشتیبانی نهضت سوادآموزی کشور، از اول مهر آموزش این افراد توسط نهضت سوادآموزی استان اجرا خواهد شد و همچنین آموزش افاغنه زیر 50 سال که در شهرهای اراک، ساوه و دلیجان مجاز به سکونت هستند از نیمه دوم سال دنبال خواهد شد.

وی در خصوص تأمین نیروی آموزش‌دهنده گفت: افراد آموزش‌دهنده به دو گروه حقیقی و آزاد تقسیم می‌شوند. افراد با داشتن حداقل مدرک دیپلم می‌توانند به واحد سوادآموزی شهرستان‌های تابعه مراجعه و اعلام همکاری کنند.

معاون اداره کل آموزش و پرورش استان با اشاره به اینکه دوره‌های آموزشی شامل دو دوره اصلی و یک دوره میانی است، بیان کرد: یک دوره آموزشی 400 ساعته که به شیوه فرد به فرد برای افراد بی‌سواد اجرا می‌شود و مدرکی معادل سه سال اول ابتدایی دریافت می‌کنند و هزینه این دوره 570 هزار تومان است.

وی افزود: دوره بعدی دوره انتقال است که فرد در این دوره 600 ساعت آموزش می‌بیند. در این دوره، کلاس فرد به فرد وجود ندارد و شرط تشکیل کلاس حضور حداقل 10 نفر دانش‌آموز است که مدرکی معادل ششم ابتدایی دریافت می‌کنند و هزینه این دوره 720 هزار تومان است. یک دوره صد ساعته دیگر با عنوان دوره تحکیم سواد که به شکل کلاسی برگزار می‌شود و هزینه آن 60 هزار تومان است نیز ترتیب داده شده است.

مینایی گفت: طبق روال هر سال، اول مهرماه این هزینه‌ها افزایش می‌یابد.

وی اظهار کرد: برای اینکه از سایر دستگاه‌های دولتی برای ریشه‌کنی بی‌سوادی استفاده شود در سال 1363 شورایی با عنوان شورای پشتیبانی نهضت سوادآموزی تشکیل شد که در چند سال اخیر نام آن به ستاد راهبردی تغییر کرد اما، مجدداً شورای پشتیبانی نهضت سوادآموزی نام گرفت که اولین جلسه این شورا در روز سی‌ام اردیبهشت ماه امسال زیر نظر دکتر اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور برگزار شد.

مینایی اهداف این طرح را اختصاص حدوداً 200 سهمیه عمره مفرده به سوادآموزان موفق، موظف شدن مرکز آمار کشور به کمک به نهضت سواد‌آموزی در تشخیص اسمی افراد بی‌سواد و همچنین کمک‌رسانی صدا و سیما در تبلیغ و ترویج سواد‌آموزی به نهضت سوادآموزی عنوان کرد.

وی در خصوص بی‌سوادان زیر 30 سال اظهار کرد: امسال و سال 94 به بی‌سوادان زیر 30 سال برای سوادآموزی مهلت داده شده است در غیر این صورت مقرر شده لایحه‌ای از سوی نهضت سواد‌آموزی به دولت ارائه شود که این افراد از سال 1395 با محدودیت‌هایی از قبیل مجاز نبودن به گرفتن گواهینامه، یارانه و حتی وام بانکی و… روبرو شوند.

مینایی در خصوص تعداد افراد با سواد اظهار کرد: طبق آمار در استان مرکزی در سال 90، 84 درصد افراد با سواد و از افراد 10تا 49 سال شش درصد معادل حدود 48 هزار نفر بی‌سواد بوده‌اند.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا