گوناگون

86 درصد کودکان گیلانی در 6 ماه اول زندگی تغذیه انحصاری با شیرمادر دارند

سرپرست گروه سلامت خانواده و جمعیت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه 86 درصد کودکان در استان گیلان در 6 ماه اول زندگی تغذیه انحصاری با شیر مادر دارند گفت: همچنین 75 درصد کودکان تغذیه با شیر مادر را در یک ساعت اول پس از تولد شروع می‌کنند.

دکتر فرحناز پاکدامن در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه گیلان، با اشاره به هفته جهانی ترویج تغذیه با شیر مادر با تاکید بر اینکه ترویج تغذیه با شیر مادر یک مسئولیت اجتماعی و همگانی است اظهارکرد: زیربنای زندگی و اساس رشد جسمی و تکاملی هر کودک وابسته به وقایعی است که در سال‌های اول عمر وی اتفاق می‌افتد.

وی با بیان اینکه دو سال اول زندگی برای ارتقاء، رشد و تکامل مطلوب، دوره‌ای کلیدی و حیاتی است گفت: در این دوره، تاخیر رشد، بیماری‌های شایع کودکی و کمبود ریزمغذی‌ها و سوء تغذیه می‌توانند اثراتی پایدار و غیرقابل جبران در سال‌های بعد بر جا گذارند.

سرپرست گروه سلامت خانواده و جمعیت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان روش‌های نامناسب تغذیه دوران شیرخوارگی را از علل مستقیم و عمده سوء تغذیه در طول سال اول زندگی بیان کرد که زمینه ساز 49 درصد مرگ کودکان زیر 5 سال و همچنین ابتدای کودکان به بیماری‌های عفونی و تشدید آن می‌شود.

دکتر فرحناز پاکدامن یادآور شد: براساس گزارش جهانی اگر تمام نوزادان بلافاصله پس از تولد در تماس پوست با پوست با مادران قرار گیرند و ظرف یک ساعت اول پس از تولد تغذیه با شیر مادر را شروع کنند و به مدت 6 ماه به طور انحصاری با شیر مادر تغذیه شوند و تغذیه با شیر مادر تا 2 سال یا بیشتر همراه با غذای کمکی مناسب ادامه یابد، مرگ و میر کودکان زیر 5 سال در سطح جهانی 20-13 درصد کاهش خواهد یافت.

وی تغذیه با شیر مادر را موجب افزایش تکامل شناختی و ارتقای هوش کودکان و تحکیم پیوند عاطفی مادر و کودک دانست و گفت: تغذیه کودک با شیر مادر در تکامل روانی اجتماعی کودک در آینده نقش دارد و یکی از ارکان ECD را تشکیل می‌دهد و در کاهش بیماری‌های مزمن در آینده نظیر بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت و چاقی که زمینه ساز این بیماری‌هاست نقش دارد.

سرپرست گروه سلامت خانواده و جمعیت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به اینکه تغذیه انحصاری با شیر مادر در 3 ماه اول زندگی 34 درصد خطر ابتلا به دیابت وابسته به انسولین را در طول عمر فرد کاهش می دهد گفت: کودکانی که به مدت 6 ماه به طور انحصاری با شیر مادر تغذیه شده‌اند، 43 درصد احتمال چاقی آنان کمتر شده و کودکانی که بیش از یک سال با شیر مادر تغذیه شده‌اند تا 72 درصد خطر چاقی آنان کاهش یافته است.

وی اضافه کرد: 86 درصد کودکان در استان گیلان در 6 ماه اول زندگی تغذیه انحصاری با شیر مادر دارند و همچنین 75 درصد کودکان تغذیه با شیر مادر را در یک ساعت اول پس از تولد شروع می‌کنند.

انتهای پیام

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا