به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر داوود دانش جعفری افزود: در اکثر سال ها، حدود 65 درصد درآمدهای دولت از محل نفت و مابقی از درآمدهای مالیات و سایر درآمدهای تامین شده است، یعنی دو سوم درآمدهای کشور از نفت و یک سوم از سایر درآمدها است.
وی اظهار داشت: این میزان وابستگی به درآمدهای نفتی خطرناک است زیرا این درآمدها به دلیل نوسان قیمت نفت و ناپایداری صادرات نفت، درآمد مطمئنی نیست.
این عضو مجلس تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: باید وابستگی به درآمدهای نفتی به 20 درصد کاهش یابد.
دانش جعفری ضمن اشاره به صندوق ذخایر ارزی اضافه کرد: یکی از هدف های ایجاد این صندوق، حفاظت از اقتصاد در صورت مواجهه با شوک های نفتی وکاهش درآمدهای نفت است، لیکن در کنار استفاده از راهکارهای کمکی برای کاهش آسیب پذیری کشور، باید به دنبال کاهش وابستگی به نفت بود.
وی، استفاده درست از درآمدهای نفتی و سرمایه گذاری بخش اعظم آن فعالیت های زیربنایی را از جمله راه های کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی و حرکت به سوی اقتصاد مقاومتی ذکر کرد.
این عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی تصریح کرد: به طور کلی دو رویکرد برای اقتصاد مقاومتی وجود دارد، یکی مدیریت ریسک های اقتصادی و دیگری رویکرد مهندسی مقاومت.
وی ادامه داد: در رویکرد مدیریت ریسک های اقتصادی ، هر جا اقتصاد مورد تهدید باشد باید ریسک ها را به حد قابل قبولی تقلیل داد یا اقتصاد را آنقدر قوی کرد که در مواجهه با آن شوک آسیب نبیند.
دانش جعفری تاکید کرد: باید تمامی حوزه های آسیب پذیر شناسایی و راهکارهای مناسبی برای کاهش آسیب پذیری اتخاذ شود.
به گفته وی، اکنون در زمینه مواد غذایی، دارو، تجهیزات و برخی مواد اولیه به واردات وابسته هستیم که باید از شدت این وابستگی ها کاسته شود.
وی تاکید کرد: البته کاهش وابستگی به معنی بسته کردن اقتصاد و ارتباط نداشتن با دنیا نیست بلکه به معنی کاهش آسیب پذیری است.
دانش جعفری گفت: شرکای خارجی در صادرات و واردات باید متنوع باشند تا از درجه آسیب پذیری کم شود.
این عضو مجلس تشخیص مصلحت نظام اظهارداشت: اقتصاد مقاوم اقتصادی است که اگر با شوک روبرو شد، آنقدر قوی باشد که بتواند شوک را از خود دورکرده و به مسیر خود بازگردد.
دانش جعفری، تورم و بیکاری را از جمله مصادیق شوک های اقتصادی نام برد.
اقتصام(3)ل.الف**د.الف/1647
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير newsroom@irna.ir