مدیرگروه مبارزه با بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: بیماری تب مالت(بروسلوز) بزی در مردان و گروه سنی بین ۱۳ تا ۴۰ سال دیده میشود.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقهی لرستان،«محمد ساکی» در شورای سلامت استان درباره بیماری تب مالت(بروسلوز) خاطرنشان کرد: مرگ و میر این بیماری کم است اما ناتوانی و بار اقتصادی آن بسیار قابل توجه است.
وی با بیان اینکه کانونهای عفونت این بیماری حوزه مدیترانه، خاورمیانه، آسیای میانه، غرب هند، شرق اروپا، افریقا و… است، ادامه داد: کشورهایی که بیشترین مورد تب مالت را دارد بترتیب سوریه، عراق، عربستان، اردن و ایران هستند.
مدیرگروه مبارزه با بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان اینکه بروسلوز بزی مهارناپذیر، کنترل آن مشکل و محدود و موفقیتهای کنترل آن محدود است، اظهار کرد: بروز بیماری وابسته به جنس و سن است و در مردان و گروه سنی بین ۱۳ تا ۴۰ ساله دیده میشود.
ساکی گفت: بین ۹۵ میلیون تا ۲ میلیارد تومان هزینهی دارویی این بیماری است و هزینهی درمانی آن برای هر فرد ۲ برابر دیه یک انسان است.
وی با بیان اینکه در فاصلهی زمانی در سالهای ۸۹ تا ۹۲، میزان بروز بیماری تب مالت در استان ۵۵ درصد افزایش را نشان میدهد، افزود: ناکافی بودن امکانات و توانایی در کنترل بیماری به این افزایش منجر شده است.
مدیرگروه مبارزه با بیماریهای واگیردار دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به اینکه بیشترین شیوع بیماری بترتیب در الیگودرز، خرمآباد، بروجرد و نورآباد رؤیت شده است، افزود: ۲۱ درصد بیماری از طریق تماسهای مستقیم و غیرمستقیم بوده است.
انتهای پیام