Mihanpostهوا فضا

آیا حلقه فلزی کنیا زباله فضایی است که در این کشور سقوط کرده است ؟

سازمان فضایی کنیا (KSA) اعلام کرد که این حلقه فلزی بخشی از یک موشک است که در مرحله جدا شدن از آن به زمین افتاده، اما هنوز نمی‌دانند این موشک از کجا آمده است.

آیا حلقه فلزی کنیا زباله فضایی است که در این کشور سقوط کرده است ؟ در پاسخ به این پرسش باید گفت که بیش از یک هفته از اولین گزارش‌ها درباره حلقه فلزی درخشانی که در نزدیکی روستایی دورافتاده در کنیا سقوط کرده است، می‌گذرد. این حلقه فلزی بزرگ به قطر تقریباً ۲٫۴ متر، ۳۰ دسامبر در شرق شهرستان ماکونی در کشور کنیا پیدا شد.

بعد از اینکه گزارش‌های اولیه از جسم مذکور (حلقه فلزی کنیا ) که در رسانه‌های غربی منتشر شد، گروهی از افراد متخصص که کارشان دنبال کردن اجسام فضایی است، با استفاده از داده‌های آزاد و عمومی تلاش کرده‌اند مشخص کنند کدام جسم فضایی روی کنیا سقوط کرده است. تاکنون، آن‌ها نتواسته‌اند پرتاب موشکی را که حلقه بزرگ به آن مربوط است، شناسایی کنند. حال، برخی متخصصان بر این باورند که جسم مذکور اصلاً از فضا نیامده است.

ابتدا مردم نگران شدند که شاید حمله‌ای صورت گرفته باشد، چون صدای سقوط شبیه انفجار بمب بود. اما وقتی به محل حادثه رسیدند، یک شیء فلزی بزرگ به قطر حدود ۲.۵ متر را دیدند که درختان و بوته‌های اطراف را کاملاً له کرده بود. سازمان فضایی کنیا (KSA) اعلام کرد که این حلقه فلزی بخشی از یک موشک است که در مرحله جدا شدن از آن به زمین افتاده، اما هنوز نمی‌دانند این موشک از کجا آمده است.

حلقه فلزی کنیا

مقامات سازمان فضایی به مردم اطمینان دادند که این حلقه دیگر تهدیدی برای آن‌ها ندارد، اما برخی از مردم همچنان نگران بودند. موتوا گفت: «اگر این حلقه روی خانه‌ای می‌افتاد، فاجعه‌بار می‌شد».

حوادثی مثل این، هرچند نادر، اما به نظر می‌رسد که در حال افزایش هستند. در ماه می ۲۰۲۴، قطعه‌ای از زباله‌های یک فضاپیمای اسپیس‌اکس به سقف خانه‌ای در کارولینای شمالی برخورد کرد. یک ماه قبل از آن، دو قطعه بزرگ زباله فضایی سوخته در مزرعه‌ای در کانادا پیدا شدند. در فلوریدا نیز یک قطعه فلزی از ایستگاه فضایی بین‌المللی به خانه‌ای سقوط کرد و خسارت زیادی به بار آورد.

زباله‌های فضایی حتی برای فضانوردان در ایستگاه فضایی بین‌المللی هم مشکل‌ساز شده‌اند. سال گذشته، ایستگاه فضایی مجبور شد مسیر خود را تغییر دهد تا از برخورد با زباله‌های فضایی جلوگیری کند.

با افزایش تعداد پرتاب‌های فضایی توسط شرکت‌های تجاری و دولت‌ها، کارشناسان هشدار می‌دهند که این مشکل می‌تواند بدتر شود. برای سال ۲۰۲۵، صدها پرتاب فضایی برنامه‌ریزی شده که باعث تشدید این مشکل می‌شود و خطرات بیشتری برای زمین و ساکنان آن به وجود می‌آورد.

چنگیز قیاسی

چنگیز قیاسی متولد ۱۳۶۰ و فارغ التحصیل دوره کارشناسی علوم ارتباطات - شاخه روزنامه نگاری - و دکترای مدیریت کسب و کار است. وی علاوه بر 12 سال تجربه سردبیری چند نشریه چاپی ،۷ عنوان ملی در جشنواره های مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را در کارنامه خود دارد ، وی در سال 92 مجله اینترنتی« میهن پست» را تاسیس کرد .

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا