Mihanpostپزشکیپژوهشیپیشنهاد سردبیرعلمی و فناوری

شبیه سازی بافت قلبی با استفاده از برگ اسفناج + عکس

شبیه سازی بافت قلبی با استفاده از برگ اسفناج در حالی توسط گروهی از دانشمندان انجام شده است که آن ها موفق به رویاندن سلول‌ های زنده قلب انسان روی برگ اسفناج شده‌اند. این آزمایش ممکن است به محدودیت‌های بسیاری پایان دهد؛ از جمله تلاش‌های بی‌وقفه محققان برای پرورش ارگان‌های انسانی در محیط آزمایشگاهی. ساخت این رگ‌های خونی و کارکرد آن ها منجر به انقلاب بزرگی در درمان بیماری‌های قلب و عروق خواهد شد. در ادامه با میهن پست همراه شوید.

شبیه سازی بافت قلبی در واقع نمونه دیگری از مهندسی زیستی که از طبیعت الهام گرفته شده است. در مهندسی زیستی دانشمندان از الگوهای موجود در طبیعت الهام می‌گیرند تا با دید وسیع‌ تری مشکلات آزمایشگاه را حل کنند. پژوهشگران به پرورش بافت‌های انسانی در آزمایشگاه روی آوردند تا راهی برای حل مشکلات روزافزون پیوند اعضا بیابند.

بافت قلبی

اما به کار بردن رگ‌های خونی فعال در بافت‌ها و ارگان‌های ساخته‌ شده در آزمایشگاه حتی با استفاده از تکنیک‌های فعلی ، از جمله روش پرینت سه‌بعدی، دشواری‌های بسیاری دارد. این امر یکی از عوامل اصلی است که منجر می‌شود استفاده از بافت‌های پرورشی آزمایشگاه در اتاق عمل سخت باشد.

با وجود تفاوت‌های ژنتیکی بین بافت‌های گیاهی و بافت قلبی ، سیستم انتقال مواد مغذی گیاهان تا حدودی شبیه به سیستم عروقی در انسان است. گیاهان و جانوران از روش‌های بسیار متفاوتی برای جابه‌جایی مایعات، مواد شیمیایی و درشت مولکول‌ها استفاده می‌کنند اما با این وجود شباهت‌های شگفت‌انگیزی در ساختار شبکه عروقی آن ها به چشم می‌خورد.

بافت قلبی

تیم تحقیقاتی ابتدا از مواد شوینده استفاده می‌کنند تا مواد سلولی برگ اسفناج به طور کامل از آن خارج شود. در این نتیجه این کار تنها ساختاری شفاف و متشکل از سلولز باقی می‌ماند. پیش از این هم از سلولزها در برخی از روش‌های مهندسی بافت استفاده شده بود.

بافت قلبی

سپس محققان سلولزها را در بافت قلبی و سلول‌های خونی کشت دادند؛ در نتیجه یک نمونه آزمایشگاهی تولید شد که هم شبیه به بافت قلب انسان بود و هم کارکردی مشابه آن دارد. تیم تحقیقاتی که در این مطالعه مشارکت داشتند متشکل از دانشمندانی از موسسه پلی‌تکنیک ورچستر، دانشگاه ویسکانسین، دانشگاه ایالتی آرکانزاس و دانشگاه نوا گورشیا در اسلووانی بود.

بافت قلبی

قابل ذکر است که به احتمال زیاد چندین سال طول می‌کشد تا روش‌های درمان مبتنی بر این روش گسترش یابد و به طور گسترده مورد استفاده قرار گیرد. دانشمندان در تحقیقاتشان به این نکته نیز اشاره داشتند که بیش از ۱۰۰ هزار بیمار در لیست انتظار پیوند اعضا قرار دارند؛ همچنین روزانه به طور میانگین ۲۲ نفر در حالی جان می‌بازند که منتظر دریافت اندام یا بافتی حیاتی بوده‌اند.

بافت قلبی

اگر تحقیقات آتی موفقیت آمیز باشد، تبدیل برگ‌های یک گیاه به بافت انسانی با عملکردی مشابه می‌تواند راهی ساده باشد تا زندگی‌های بی‌شماری را حفظ کرد.

منبع   wpi

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا