Mihanpostپزشکیپژوهشیپیشنهاد سردبیر

روش‌هایی اشتباه برای کاهش وزن که باعث چاقی می شود ؟

گاهی افراد با نخوردن غذا در وعده های معین تلاش می کنند که وزن خود را کاهش دهند غافل از این که نه تنها وزن آن ها کاهش نمی یابد بلکه در معرض افزایش وزن نیز قرار می گیرند. با این حال هر شخصی نمی تواند به خودی ، خود و از سر بی تجربه‌گی و بهتر بگوییم با روش های غیر علمی رو به کاهش وزن بیاورد. در ادامه با میهن پست همراه شوید.

کاهش وزن زیاد، به همان اندازه افزایش وزن بیش از حد، می تواند مشکلاتی را در بدن به وجود آورد. اگر کاهش وزن شما بیش از حد است، در معرض کمبود مواد مغذی می باشید و این خود دلیلی است برای ابتلا به کم خونی ، پوکی استخوان ، بیماری های پوستی، ضعف عضلانی، پریشانی، اضطراب، تنبلی و بالاخره خستگی بیش از حد.

بعضی مواقع ممکن است وزن شما بر اساس جداول استاندارد، مناسب باشد، ولی شما احساس رضایت و آرامش نکنید. برای مثال ممکن است وزن شما ۸۰ کیلوگرم باشد و شما در این وزن کلسترول و فشار خون بالایی داشته باشید. حال اگر ۸ کیلوگرم کاهش وزن پیدا کنید و این مشکلات همه از بین بروند، پس می توان گفت که وزن ایده آل برای شما ۷۲ کیلوگرم می باشد، در صورتی که بر اساس جدول، وزن ایده آل شما ۶۳- ۶۷ کیلوگرم است.

با اینکه کاهش مقدار غذا همراه با ورزش باعث کاهش وزن می شود، اما گاهی پس از گذشت چند هفته بدن دیگر وزن کم نمی کند؛ برخی عوامل هستند که باعث کاهش سوزاندن چربی می شود.

مهمترین اشتباهات در رژیم غذایی که باعث عدم سوخت و ساز کالری بدن به میزان کافی می شود، بدین ترتیب است:

خودداری از مصرف کافئین : کافئین موجود در قهوه و چای باعث فعال شدن دستگاه عصبی می شود و سوخت و ساز بدن را ۵ تا ۸ درصد افزایش می دهد که معادل ۹۸ تا ۱۷۴ کالری در روز می باشد.
یک پژوهش ژاپنی حاکیست ، یک فنجان چای تخمیر شده باعث ۱۲ درصد افزایش سوخت و ساز می شود که به علت مواد آنتی اکسیدن موجود در آن می باشد.

نوشیدن آب ولرم : پژوهش آلمانی حاکیست نوشیدن شش لیوان آب سرد در روز باعث کاهش ۵۰ کالری در روز معادل دو کیلوگرم از وطن در سال می شود.

مصرف کربوهیدرات : کربوهیدرات موجود در آرد سفید، نان سفید و ماکارونی حاوی مقدار زیاد کالری و مقدار کمی الیاف است که باعث می شود اینگونه غذاها سبب افزایش وزن شده و برای مدت طولانی فرد دچار احساس سیری نباشد؛ لذا بهتر آن است نان و آرد سبوس دار جایگزین نان و آرد سفید شده و میوه و سبزیجات دارای الیاف مصرف شود ، الیاف باعث افزایش سوخت چربی بدن به مقدار سی درصد می شود.

روش های کاهش وزن

جمع نمودن وعده های غذایی در یک وعده پر حجم : کاهش خوردن غذا عامل مهمی در زمینه کاهش وزن است اما مدت زیادی بدون غذا ماندن باعث کاهش سوخت و ساز بدن به کمترین حد و کمبود کالری می شود، وقتی کالری از غذا تامین نشود بدن کالری ذخیره شده در بافت عضلانی را می سوزاند که باعث تضعیف آن می شود، لذا توصیه می شود هر سه یا چهار ساعت وعده های غذایی کوچک به شکل میان وعده در بین سه وعده اصلی مصرف شود که کالری آن بیش از چهارصد نباشد و به این شکل سطح سوخت و ساز بدن حفظ شود.

خوردن سبزیجات و میوه آغشته به سم حشره کش : بسیاری از محصولات کشاورزی برای حفظ آن در برابر آفت سم پاشی می شود اما حتی پس از شستن سبزی و میوه مقداری مواد شیمیایی سم حشره کش روی آن باقی می ماند که کاهش سوخت و ساز بدن و کم نشدن وزن بدن را به همراه دارد اما میوه ای که حشره کش را جذب کرده و برای سلامتی بسیار مضر می باشد سیب ، هلو ، انگور ، گیلاس و کاهو است. بنابراین بهتر آن است سبزیجات و میوه هایی مصرف شود که از سم حشره کش بر روی آن استفاده نشده باشد.

کمبود ویتامین دی : ویتامین دی برای حفظ بافت عضلانی و استمرار سوخت چربی های بدن ضروری است، نور خورشید به طور روزمره به بدن برای تولید این ویتامین کمک می کند، منابع دیگری نیز مانند ماهی سالامون، ماهی تن ، میگو ، تخم مرغ و شیر غنی شده با ویتامین دی سرشار از این ویتامین است.

کم مصرف کردن شیر و لبنیات : پژوهش ها حاکیست کمبود کلسیم که بسیاری از زنان با آن مواجهند باعث کاهش سوخت چربی بدن می شود، لذا بهتر آن است که از لبنیات بدون چربی برای دریافت مقدار کافی از کلسیم برای بدن استفاده شود.

کمبود آهن در رژیم غذایی : آهن که در حبوبات مانند باقالی، عدس و سبزیجات ورقه ای سبز مانند جعفری، اسفناج و گوشت بدون چربی می باشد ماده ای اساسی در زمینه انتقال اکسیژن از طریق خون به عضلات بوده و به سوخت چربی کمک می کند لذا باید آهن را به شکل دائمی به بدن رساند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا