سلامت نیوز: رئیس پژوهشکده سرطان پستان گفت: داروی هرسپتین در مراحل آزمایشهای بالینی در ایران است و امیدواریم تا پایان سال نتایج بالینی این داروی ضدسرطان سینه به گونهای باشد که بتوانیم از آن استفاده کنیم.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس، کیوان مجیدزاده امروز در نشست خبری در رابطه با سیاستهای جدید این پژوهشکده، گفت: باید وارد حیطههای جدید بشویم و دیگر دنبالهروی دانش غربی نباشیم، چرا که در غیر این صورت فاصله ما روز به روز با دانش بشری بیشتر خواهد شد.
وی ادامه داد: اگر جهتگیری مناسب نداشته باشیم، همین اقدامات علمی نیز صدمهساز میشوند، بنابراین باید فعالیتهای علمی در چارچوب جهتگیریهای مناسب ارائه شوند و از افرادی استفاده کنیم که انگیزه کافی داشته باشند.
مجیدزاده گفت:در سالهای گذشته تمرکز جدی روی مقالات بود اما باید از آن عبور کنیم و به کارهای اساسی بپردازیم تا منجر به ثروت شود، چرا که نمیتوانیم تا ابد برای دانش سرمایهگذاری کنیم، بلکه باید منجر به ثروت هم شود.
رئیس پژوهشکده سرطان پستان از برنامههای جدید این پژوهشکده و راهاندازی 7 گروه جدید خبر داد و گفت: توجه ویژه به نیازهای مردم از اولویتهای کاری ما خواهد بود، بنابراین پژوهشهایی را پشتیبانی میکنیم که نیازهای مردم را مورد توجه قرار داده باشد.
مجیدزاده از حمایت نخبگان داخلی و خارجی برنامهریزی برای همکاریهای بینالمللی و جهش به سمت رویکرد فناورانه و محصول محور به عنوان دیگر سیاستهای این پژوهشکده یاد کرد و گفت: حوزههای تخصصی غیر پزشکی مانند الکترونیک، مخابرات، امواج و فنی را که علاقهمند به فعالیت در حوزه سرطان هستند را به کار خواهیم گرفت.
مجیدزاده گفت:گروه های پژوهشی انفورماتیک زیست مواد و مهندسی بافت، ایمنی و سلولدرمانی، طب سنتی مکمل و جایگزین، پروتئین نو ترکیب،پیشگیری و فناوریهای نوین به تازگی راهاندازی شدهاند.
وی افزود: در بحث طب سنتی شاهد عوارض و مسائل متعددی بودیم که بخشی از آن به این دلیل است، برخی از افرادی که وارد این حوزهها شدهاند به موارد تخلف ورود کرده و کارهای علمی را جلو نبردهاند و حتی مستندات فعالیتهایشان کافی نبوده است.
مجیدزاده گفت: به همین دلیل در رویکرد جدید تمام مواردی که در طب سنتی دارای مشاهدات درمان باشد، اما با روشهای جدید علمی منطبق نباشد، را حمایت میکنیم و با روش های مطالعات آزمایشگاهی وضعیتشان را بررسی خواهیم کرد.
رئیس پژوهشکده سرطان پستان ادامه داد: 60 درصد از بازار دارویی دنیا به داروها و پروتئینهای نوترکیب اختصاص دارد که با روشهای سنتی تولید نمیشوند در حوزه سرطان نیازمندی ویژهای داریم به همین دلیل گروهی را مستقل ایجاد کردهایم تا در این زمینه کار کنند و زمانی که نیاز به تولید انبوه بود به مؤسسات تولیدی ارجاع بدهند.
وی ادامه داد: رویکرد جدی بر پژوهش سرطان پیشگیری خواهد شد، چرا که علیرغم فعالیتهای متعدد انجام شده، هنوز جای بسیاری از آموزشها و پیشگیریها در حوزه سرطان خالی است.
رئیس پژوهشکده سرطان پستان در مورد آخرین وضعیت داروی ضد سرطان هرسپتین گفت: این دارو در مرحله کارآزمایی بالینی قرار دارد و تا پایان سال امیدواریم نتایج بالینی آن به گونهای باشد که بتوانیم از آن استفاده کرده و وارد بازار شود.
وی افزود: این دارو در شرایط کارآزمایی به صورت محدود تولید میشود اما در صورت تایید و پس از اتمام این مرحله میتواند تمام نیاز بیماران مبتلا به سرطان سینه در کشور را تامین و حتی قابلیت صادرات را هم داشته باشد.
مجیدزاده ادامه داد: این دارو 60 تا 70 میلیون تومان هزینه دارد، اما چنانچه وارد بازار شود، تحت حمایت بیمه قرار خواهد گرفت.
وی تصریح کرد: سیمای برخورد با سرطان سینه در دنیا در حال تغییر است به همین دلیل استفاده از فناوریهای نوین همواره تجدید میشود، بنابراین باید پا به پای آنها کار کنیم و از فناوری های جدید بهره بگیریم.