کسر خدمت نويسندگان مقالات برتر همايش ملي خدمت سربازي که به فراموشی سپرده شده بود و دلخوری این نفرات نخبه را به همراه داشت، قرار است به زودی اعمال شود؛ خبری به غایت خوش که ممکن است برای برخی از مشمولان دریافت این هدیه، اهمیتش از دست رفته باشد!
وي در ادامه به پایگاه خبری پلیس گفت: پرونده نويسندگان مقالات برتر که برابر نظريه اعضاء کميته داوران همايش حائز رتبه برتر شده بودند، تکميل و به بنياد نخبگان نيروهاي مسلح ارسال شده و به زودي پس از طرح در کميسيون مربوطه، ميزان کسر از خدمت دوره ضرورت براي هريک از نويسندگان تعيين و به اين عزيزان ابلاغ خواهد شد.

بدین ترتیب در حالی قرار است میزان کسر خدمت نویسندگان مقالات برتر تعیین شود که از یکسو حدود پنج ماه از اتمام همایش گذشته و از سوی دیگر ممکن است این کسر خدمت چندان به کار آن دسته از نویسندگان مقالات که سرباز بودند، نیاید.
به عنوان مثال، تصور کنید سربازی با این اندیشه که میتواند باقی خدمت خود را به منزل رفته و به آتیه خود برسد، مقالهای تهیه کرده و به این همایش ارسال کرده است، اما یا خدمتش از تاریخ انتخاب شدن مقاله اش تا به امروز به اتمام رسیده و یا در آستانه پایان یافتن است؛ در اینصورت آیا روند طولانی ابهامات این ماجرا توسط مسئولان یا تعیین تکلیف نشدن میزان این کسر خدمت، اجحاف در حق چنین فردی نخواهد بود؟
آیا این همه تاخیر و تعلل به اعتبار این همایش در سالهای آتی ضربه نخواهد زد؟ آیا میتوان سال بعد هم به مانند امسال از استقبال بی نظیر از این همایش سخن گفت و به یاد نیاورد که مسئولان در انتهای آن استقبال بزرگ تا آستانه لغو صد در صد مهم ترین جایزه وعده شده هم رفتند؟!
با طرح این سوالات بد نیست ادامه سخنان دبیر همایش و رئیس ستاد نظام وظیفه درباره آن همایش را هم بخوانیم تا پاسخ به سوالات طرح شده برایمان ساده تر باشد:
صدرالسادات گفت: همايش ملي خدمت سربازي که در بهمن ماه سال 92 برگزار شد، توانست با مشاركت گسترده سازمانها و نهادهاي كشور اعم از ستاد كل نيروهاي مسلح، ارتش، سپاه، وزارت دفاع و…، دانشگاههاي تهران، پيام نور، علامه طباطبايي و ساير سازمانهاي مرتبط در موضوع خدمت وظيفه عمومي و با حضور پررنگ اساتيد و اعضاء هيئت علمي دانشگاهها و جوانان عزيز و به طور خاص سربازان نخبه اين مرزو بوم، نمودي عيني از تبلور مديريت جهادي را در عرصه تحقيق و پژوهش به منصه ظهور برساند.
وي با اشاره به اينکه در اين همايش تلاش شد تا در راستاي تعالي نظام خدمت سربازي از تمامي ظرفيتها و فرصت هاي موجود، استفاده شود، افزود: 27 سازمان در برگزاري اين همايش با سازمان وظيفه عمومي ناجا مشارکت داشتند و استقبال خيلي خوبي نيز از اين همايش شد. مجموعه اين اقدامات كه در سطحي بالا و فراتر از انتظار و با مديريت هوشمندانه به اجرا درآمد موجب شد تا اين همايش در سطحي كمنظير در كشور برگزار شود.
به گفته رئيس سازمان وظيفه عمومي ناجا، 2 هزار و 900 چکيده مقاله و هزار و 250 مقاله به دبيرخانه همايش ارسال همچنين 10 ميزگرد و نشست علمي در موضوعات مختلف با مشارکت سازمان هاي مختلف برگزارشد و در نهايت مجوز اعطاي كسر از خدمت دوره ضرورت (حداکثر تا 6 ماه) براي نويسندگان مقالات برتر اين همايش از بنياد نخبگان ستاد کل نيروهاي مسلح کسب شد.