مدیر کل امور اتباع و مهاجرین استان یزد گفت: روزانه 150 تا 200 تبعه غیرمجاز از استان یزد طرد میشوند.
رضا زارعزاده در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه یزد، با اشاره به نبود دسترسی به آمار اتباع بیگانه غیرمجاز و بیهویت موجود در استان، خاطرنشان کرد: روزانه 150 تا 200 نفر اتباع غیرمجاز از سوی نیروی انتظامی استان، دستگیر و از استان طرد و روانه کشورهایشان میشوند.
وی، بیشترین اتباع غیرمجاز در استان یزد را افاغنه و قریب 2 درصد را نیز از اتباع کشور پاکستان ذکر کرد و ادامه داد: نزدیک به 50 هزار اتباع خارجی مجاز دارای کارت اقامت یا گذرنامه در استان هستند.
این مسئول درباره جمعیت اتباع مجاز ساکن در استان یزد گفت: در حال حاضر اتباع افغانی و پاکستانی مجاز کارتدار در استان یزد حدود 30 هزار نفر هستند که به همراه 2000 نفر اتباع عراقی ساکن استان که تقریباً همگی مجاز هستند، جمعاً 32 هزار نفر میشوند. البته 17 هزار تبعه افغان به لحاظ داشتن پاسپورت اقامت مجاز در استان دارند ولی این افراد تحت نظارت نیروی انتظامی هستند.
اشتغال اتباع غیرمجاز یزد، تنها در 56 رشته شغلی
زارعزاده متذکر شد: اتباع مجاز غالباً از قوانین کشورمان تبعیت میکنند و نظام نیز خود را موظف به ارائه یک سری خدمات به آنها به دلیل مسائل انسانی میداند ولی اشتغال این افراد نیز تنها محدود به 56 رشته شغلی است که عمدتاً نیز مشاغل سخت و زیان آور محسوب میشوند.
وی در مورد مجاز بودن اشتغال اتباع بیگانه در گلخانههای استان تاکید کرد: اتباع بیگانه شاغل در گلخانهها تنها در رابطه با سمپاشی و پاک کردن علفهای زائد میتوانند فعالیت کنند و در اموری مانند چیدن خیارسبز و محصولات گلخانهای دیگر مجاز به فعالیت نیستند و با کارفرمایان متخلف برخورد خواهد شد.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا کارگران تبعه خارجی شاغل در گلخانهها اطلاعات لازم در رابطه با مصرف مجاز سموم را دارند، اظهار کرد: معمولاً سموم مورد استفاده در گلخانهها گران است و به همین دلیل نیز صاحبان گلخانه نظارت بیشتری در این رابطه دارند و از طرفی نیز جهادکشاورزی متناسب با سطح زیرکشت به گلخانه داران سموم مربوطه را ارائه میکند.
به گفته این مسئول، کارفرمایانی که اتباع غیرمجاز را به کار میگیرند و همچنین کارفرمایانی که اتباع مجاز را در مشاغل غیر مجاز به کار میگیرند، نه تنها جریمه میشوند بلکه ممکن است مجازات حبس را نیز متحمل شوند.
یزد بیشترین مهمانشهر کشور را دارد
زارعزاده در مورد وضعیت کنونی اسکان اتباع بیگانه در استان یزد گفت: 14 استان کشورمان در مجموع از 20 مهمانشهر برای اتباع بیگانه بهرهمند هستند که در حال حاضر سه درصد اتباع خارجی کشور را در خود جای دادهاند. از این میان استان یزد سه مهمانشهر دارد و از این لحاظ بیشترین تعداد مهمانشهر و بیشترین جمعیت ساکن در مهمانشهرها را در کشور به خود اختصاص داده است.
این مسئول ادامه داد: در حال حاضر حدود 15 درصد جمعیت اتباع خارجی استان یعنی قریب 6000 نفر در مهمانشهرهای تفت و میبد و اردکان اسکان دارند. درصددیم یک مهمانشهر دیگر را نیز در یزد ایجاد کنیم و عمدتاً بخشی از اتباعی که در داخل بافت قدیم شهر یزد ساکن شدهاند را در آن سکونت دهیم.
وی، چرایی بازنگشتن افاغنه به کشورشان را به دلیل برقرار نبودن امنیت پایدار در این کشور و البته ایجاد یک سری ارتباطات اجتماعی بین برخی از این افراد و بومیها پس از افزون بر 20 سال اقامت در کشورمان ذکر کرد.
زارعزاده، این ارتباطات را بیشتر ارتباطات اقتصادی و اجتماعی خواند و افزود: ازدواج افاغنه با یزدیها در سال جاری خیلی کم گزارش شده به طوری که در شش ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 50 درصد کاهش داشته است.
وی، این کاهش را به دنبال ارتقای فرهنگ عمومی و نگرش مردم و اطلاعرسانی در رابطه با ابعاد منفی ازدواج با اتباع بیگانه به دلیل متعهد نبودن برخی از آنها در تداوم زندگی زناشویی، عنوان کرد و گفت: ازدواج اتباع خارجی با ایرانی براساس ماده 1060 قانون مدنی تقریباً ممنوع است و در مواردی هم که خاص است، نیاز به اجازه دولت دارد.
مدیر کل امور اتباع و مهاجرین استان در خصوص عمده آسیبها و جرائمی که از سوی اتباع بیگانه اتفاق میافتد بیان کرد: عمده این جرائم از سوی اتباع غیرمجاز که از هویت مشخصی در کشورمان برخوردارند صورت میگیرد بنابراین طرح برخورد با این افراد از سوی نیروی انتظامی برطبق قوانین و مقررات برای شناسایی و طرد این افراد از استان و کشور در حال انجام است.
وی افزود: از آنجایی که اتباع مجاز تحت پوشش اداره اتباع به صورت سالیانه موظف به تمدید مدرک اقامت خود هستند و در صورت ارتکاب به جرم این مدارک تمدید نخواهد شد، بنابراین در مورد رعایت قوانین کشورمان دقت نظر بیشتری دارند و کمتر دچار خطا و اشتباه میشوند.
تدوین طرح ساماندهی اتباع خارجی در استان
زارع زاده یادآور شد: علاوه بر این موضوعات به دنبال برخی دغدغههای شهروندان و با تاکید استاندار، دستگاههای ذیربط در استان در حال تهیه و تدوین طرحی برای ساماندهی اتباع خارجی در استان هستند که منجر به نظم بخشی بیشتر در رابطه با اشتغال، اسکان و حتی طرد آنها خواهد شد. برای اجرای طرح ساماندهی اتباع بیگانه به شدت نیازمند همکاری و همیاری مردم و کارفرمایان هستیم.
انتهای پیام