مدیر گروه سلامت خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، اعلام کرد: نخستین و مهمترین سرطانی که بانوان استان را تهدید میکند، سرطان سینه (breast – cancer) است.
ناهید یزدی مدیر گروه سلامت خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه قزوین، اظهار کرد: اگر سرطان سینه زود تشخیص داده شود، فرد درمان شده و عمر طبیعی خواهد داشت و اگر دیر تشخیص داده شود و یا فرد، بیماری خود را پیگیری نکند، به سایر قسمتهای بدن او نفوذ کرده و درمان سختتر خواهد شد.
وی به مناسبت هفته سلامت میانسالان ( 24 تا 30 مهر و با شعار سلامت زنان، سلامت نسلها) گفت: در سال 1392 تعداد 27 هزار تن از نظر سرطان دهانه رحم و 85 هزار تن نیز از نظر سرطان سینه، در استان مورد معاینه و ارزیابی قرار گرفتند.
مدیر گروه سلامت خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، راهاندازی کلینیک سینه، در مرکز آموزشی درمانی ولایت و راهاندازی مرکز دولتی رادیولوژی و ماموگرافی، در مرکز آموزشی درمانی کوثر را به منظور ارجاع گروه پُرخطر شناسایی شده از سطح مراکز بهداشتی درمانی بسیار مهم توصیف کرد و افزود: این اقدامات، باعث افزایش دسترسی گروه هدف به خدمات تخصصی و آزمایشات کلینیکی و پاراکلینیکی، شده است.
وی با اشاره به تأسیس اداره سلامت میانسالان از سال 1387 در استان توضیح داد: توسط این اداره، برنامه سلامت بانوان ایرانی(سبا) و سلامت مردان ایرانی(سما) در تعدادی از مراکز شهرستانها به اجرا درآمد که در استان قزوین نیز برنامه سبا در مرحله اول، در شش مرکز بهداشتی درمانی شهری و دو مرکز بهداشتی درمانی روستایی شهرستان قزوین، به صورت نمونه آزمایشی اجرا شد.
یزدی با بیان اینکه از سال 1391 تاکنون این برنامه در کلیه مراکز بهداشتی درمانی شهری و روستایی، شهرستانهای قزوین و البرز، برای زنان میانسال ( 30 تا 59 ساله) اجرا میشود، یادآور شد: در سایر مراکز شهرستانهای تابعه استان، اولویت برنامه سلامت میانسالان، بر آموزش شیوه زندگی سالم و پیشگیری و تشخیص به موقع بیماریهای غیرواگیر و سرطانهای شایع زنان و مردان است.
مدیر گروه سلامت خانواده معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، درباره نحوه اجرای برنامه سبا، تشریح کرد: پس از شناسایی گروه هدف و فراخوان آنان برای مراجعه به مراکز بهداشتی درمانی شهری و روستایی (توسط کارکنان بهداشتی)، پرونده سلامتی فرد توسط تیم سلامت، شامل پزشک، ماما و کارکنان بهداشت خانواده، برای بانوان تشکیل میشود و ارزیابی عوامل بیماریهای غیرواگیر، مانند فشارخون بالا، دیابت و چاقی، شیوه زندگی ناسالم، سرطانها، بیماریهای اسکلتی عضلانی و یائسگی، انجام میشود.
انتهای پیام