به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر ˈمعصومه ابتکارˈ معاون رییس جمهوری و رییس سازمان محیط زیست کردستان روز دوشنبه در سفری یک روزه به استان کردستان وارد سنندج شد و در بدو ورود با حضور در گلزار شهدای بهشت محمدی سنندج به مقام شامخ شهدای این استان ادای احترام کرد.
دکتر ابتکار در برنامه بعدی خود به دیدار کارکنان اداره کل محیط زیست استان کردستان رفت و در جلسه ای مسایل و مشکلات آنان را شنید.
معاون رییس جمهوری همچنین در ادامه این سفر یک روزه خود به دیدار حجت الاسلام سید محمد حسینی شاهرودی نماینده ولی فقیه در استان رفت و با وی دیدار و گفت و گو کرد.
دکتر ابتکار در این دیدار گفت: به دلیل توجه و عنایت ویژه دولت و شخص رییس جمهور به محیط زیست، شرایط برای حفاظت از محیط زیست در کشور فراهم شده است.
وی از روحانیون، علما، اساتید دانشگاهی و تشکل های غیر دولتی خواست در راستای صیانت و حفاظت از محیط زیست طبیعی، فرهنگ سازی کنند.
حضور در جلسه شورای اداری استان کردستان دیگر برنامه معاون رییس جمهوری در سفر به استان کردستان بود و دکتر ابتکار در سخنانی در این جلسه گفت: بدترین الگوهای مصرف آب شرب و کشاورزی و انرژی دنیا را داریم، از الگوهای منطقی دنیا پیروی نمی کنیم و اگر به همین روال ادامه دهیم، طبیعت و منابع موجود را نابود می کنیم.
وی گفت: جایزه ملی محیط زیست که در دولت قبلی لغو شده بود در این دولت احیا شده و رییس جمهوری این جایزه را به موسسه سبز چیا مریوان اهدا کرده است و افتخاری برای استان کردستان است و نشان از حمایت دولت از سازمان های مردم نهاد است.
در این جلسه مستندی از دریاچه زریبار مریوان پخش شد و دکتر ابتکار از وضعیت دریاچه و عوامل تهدید کننده آن خبردار شد.
رییس سازمان محیط زیست در ادامه برنامه های فشرده سفر یک روزه خود به استان کردستان ظهر دوشنبه در جمع دانشگاهیان، اعضای سازمان های مردم نهاد و مسوولان واحد محیط زیست سازمان ها و شرکت های استان کردستان در سنندج حاضر شد و در سخنانی گفت: یکی از سیاست های دولت تدبیر و امید برای حفاظت از محیط زیست، حمایت از سازمان های مردم نهاد است و دستگاه های اجرایی نیز باید از این سازمان ها حمایت کنند.
برگزاری نشست خبری با خبرنگاران استان کردستان دیگر برنامه دکتر ابتکار در این سفر بود و در این نشست حدود دو ساعته به سوالات خبرنگاران در حوزه محیط زیست پاسخ داد.
دکتر ابتکار در جمع خبرنگاران گفت: اصلاحیه جرایم زیست محیطی به مجلس شورای اسلامی ارایه شده و منتظر تصویب است.
معاون رییس جمهوری با اشاره به اینکه این اصلاحیه تجدید نظری جدی در رابطه با جرایم زیست محیطی است گفت: در این اصلاحیه پنج معیار بحرانی بودن گونه ها، برداشت از گونه ها، تعهدات بین المللی ایران، وضعیت خاص و جمعیتی گونه ها برای سنجش جرایم زیست محیطی معیار قرار گرفته است.
دکتر ابتکار گفت: در این اصلاحیه چند سطح برای جرایم زیست محیطی در نظر گرفته شده است که گونه های در خطر انقراض، گونه های حفاظت شده، گونه های حمایت شده با مخاطره کمتر و سایر گونه ها از جمله سطوح جرایم زیست محیطی هستند.
پس از پایان نشست مطبوعاتی، شش پروژه زیست محیطی با حضور دکتر ابتکار از طریق الکترونیکی به بهره برداری رسید و عملیات اجرایی 10 پروژه دیگر نیز آغاز شد.
در این آیین سه پاسگاه محیط بانی شامل محیط بانی کوسالان سرواباد، بدر و پریشان قروه و عبدالرزاق سقز با اعتباری افزون بر چهار میلیارد ریال به بهره برداری رسید.
بهره برداری از دو لاگون در حاشیه دریاچه زریوار مریوان به منظور جلوگیری از ورود فاضلاب به داخل این دریاچه با 700 میلیون ریال از دیگر طرح هایی بود که امروز با حضور معاون رییس جمهوری به بهره برداری رسید.
ایستگاه پایش سنجش آلودگی آب تالاب زریوار و اسکله قایقرانی تالاب برای پهلوگیری قایق های اداره حفاظت از محیط زیست نیز از طرح های بود که امروز به بهره برداری رسید.
زهکشی جانبی کانال رودخانه قزلچه به تالاب، منبع ذخیره آب برای کاهش اثرات خشکسالی در سایت خانه بیجار، تابلو نمایشگر کنترل پایش آب دریاچه زریوار، حریم گذاری دریاچه زریوار، فنس کشی اطراف تصفیه خانه ضلع غربی دریاچه زریوار هم از طرح هایی بود که عملیات اجرایی آنها آغاز شد.
در ادامه این سفر یک روزه کارگروه مدیریت یکپارچه زیست بوم دریاچه زریبار با حضور معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور به منظور بررسی راهکارهای نجات این دریاچه در سنندج برگزار شد.
دکتر ابتکار در این کارگروه افزود: با برنامه ریزی، کار کارشناسی، سیاستگذاری و مدیریت منسجم و فرابخشی، راهکارهای علمی مورد نیاز برای نجات دریاچه زریبار را ارایه می دهیم.
وی گفت: امسال از طرف سازمان حفاظت از محیط زیست کشور 9 میلیارد ریال برای نجات دریاچه زریبار اختصاص یافته است و تلاش ما این است که از ارومیه سازی دریاچه زریبار جلوگیری شود.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: اقدامات لازم برای نجات دریاچه زریبار را آغاز کرده ایم، وضعیت زریوار به مرحله دریاچه ارومیه نرسیده است و می توان کارهای لازم را برای نجات این دریاچه انجام داد.
معاون رییس جمهوری از استاندار کردستان برای ایجاد کارگروه استانی نجات دریاچه زریبار قدردانی کرد و گفت: سازمان حفاظت از محیط زیست برای نجات دریاچه زریبار برنامه ارایه می دهد و انتظار داریم با مدیریت استاندار کردستان برنامه ها عملیاتی گردد.
ابتکار گفت: اگر لازم باشد وضعیت دریاچه زریبار را همانند دریاچه ارومیه در دولت مطرح و موضوع را در سطح ملی پیگیری خواهیم کرد.
وی گفت: حاضریم با استانداری کردستان برای نجات دریاچه زریبار تفاهم نامه امضا کرده و این مساله را به صورت یک جریان مستمر و پیوسته پیگیری کنیم.
به گفته وی برای نجات دریاچه ارومیه نیز برنامه داریم ولی اگرچه سخت و دشوار است اما ان را انجام خواهیم داد.
پایان بخش برنامه های سفر یک روزه دکتر ابتکار حضور در همایش منطقه ای طلوع دوباره محیط زیست بود که در این همایش از 30 نفر از فعالان زیست محیطی و همچنین خبرنگار ایرنا نیز تجلیل شد.
در این همایش که با حضور فعالان زیست محیطی برگزار شد، مستندی از نهضت شکستن تفنگ، آتش زدن قفس پرندگان و رهاسازی پرندگان در طبیعت و همچنین وضعیت محیط زیست استان کردستان پخش شد.
فعالان محیط زیست کردستان در این همایش با تندیسی که متشکل از تصویر یک کبک بر روی قفس و اسلحه ای شکسته در کنار آن به همراه لوح تقدیری به امضای استاندار و مدیرکل محیط زیست کردستان مورد تجلیل قرار گرفتند.
در هنگام تجلیل از فعالان محیط زیست محمدرضا باغبانی یکی از مستندسازان و فعالان این عرصه به دکتر ابتکار پیشنهاد داد برای فعالان محیط زیست کشور کاور تهیه کند تا آنها را بهتر و بیشتر بشناسند.
معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت از محیط زیست نیز در این همایش گفت: در حالیکه آتش جنگ در منطقه شعله ور است، ملت ایران و مردم کردستان با آتش زدن قفس ها، رها سازی پرندگان و شکستن تفنگ های شکار، پیام عشق، صلح دوستی و محبت را به دنیا ابلاغ کردند.
دکتر ابتکار به اشاره به اینکه سازمان محیط زیست از نقد رسانه ها و فعالیت انجمن های غیر دولتی حمایت می کند، افزود: اعطای جایزه ملی محیط زیست از طرف رییس جمهوری به انجمن سبز چیا نشان از حمایت قاطع دولت از سازمان های مردم نهاد است.
دکتر ابتکار شامگاه دوشنبه پس از سفر یک روزه خود با بدرقه مسوولان استان کردستان سنندج را به مقصد تهران ترک کرد.ک/4
7346/533
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير newsroom@irna.ir