به گزارش ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین ˈ مصطفی نوروزیˈ روز شنبه در دیدار با مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین افزود: یکی از بهترین راهکارها برای بهبود شاخص های زیست محیطی و منابع طبیعی استفاده از وقف است.
وی تصریح کرد: اگر وقف در مسیر بهبود و صیانت از منابع خدادادی قرار گیرد، تشکل های زیست محیطی می توانند افزایش کمی و کیفی یابند و اقدامات و فعالیت های این تشکل ها موجب ارتقای فرهنگ حفظ منابع طبیعی شود.
حجت الاسلام نورزوی خاطرنشان کرد: اولویت های وقف در زمان های مختلف باهم تفاوت دارند به گونه ای که یکی از اولویت هایی که مستقیم با سلامت افراد و آینده حیات بر روی زمین در ارتباط است، حفظ محیط زیست و منابع طبیعی است.
وی در ادامه به وقف جدید در زمینه محیط زیست اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه شاهد موقوفه های متعدد مذهبی در سطح شهرها و روستاها هستیم، لازم است به موازات آن توجه واقفان را به مسائل علمی و زیست محیطی جلب کنیم تا از بحران های پیش رو تا حد امکان جلوگیری شود.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قزوین نیز گفت: اگر بخشی از موقوفات در مسیر صیانت از منابع طبیعی قرار گرفته و امکان بهره برداری از آن بوجود آید، می توان ضمن ایجاد مشارکت مردمی، به آینده حفظ منابع طبیعی امیدوار بود.
ˈهاشم گودرزوند چگینیˈ افزود: مراتع و عرصه های طبیعی فراوانی در استان قزوین وجود دارد که برخی از این منابع ملی موقوفه است که امیدوارم با همکاری و تعامل این دو سازمان، هم سرمایه های منابع طبیعی و هم سرمایه وقف مورد بهره برداری بهینه قرار گیرد.
وی بر ضرورت توجه آحاد مردم به مراتع و عرصه های طبیعی موجود در استان تاکید و اظهارکرد: این عرصه ها و موقوفه های موجود در استان، سرمایه های ملی هستند که حفظ و حراست از آنها، مشارکت و همکاری بیشتر مردم را می طلبد.
مساحت عرصه های طبیعی استان قزوین یک میلیون و 555 هکتار است که حدود 853 هزار و 458 هکتار مرتع درجه یک، دو و سه معادل 55 درصد از عرصه های منابع طبیعی، 28 هزار و 158 هکتار جنگل و 29 هزار و 151 هکتار استان را نیز بیابان تشکیل می دهد.
7390/ 614
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير newsroom@irna.ir