گوناگون

پالایشگاه آبادان اصلی ترین محور اقتصاد این شهر است

به گزارش خبرنگار مهر، اسماعیل زمانی صبح امروز در نشست هم اندیشی مسئولان شهری آبادان با معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران در محل باشگاه گلستان آبادان افزود: امید می رود تا وزارت نفت برای بهبود وضعیت زیست محیطی این پالایشگاه، تولید و آثار و برکات بیشتر آن به شهر کمک بیشتری کند ضمن آنکه سازمان منطقه آزاد اروند نیز هر گونه کمکی که لازم باشد را انجام خواهد داد.

وی با تاکید بر رفع هرگونه آلایندگی ناشی از فعالیتهای پالایشگاه اظهار کرد: آلودگیهایی که مردم آبادان از قبل پالایشگاه تحمل می کنند از حد توان یک انسان معمولی خارج است و به طور حتم گزارشات علمی این موضوع به وزارت نفت می رسد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند با بیان اینکه اگر پالایشگاه جدید تاسیس شود معیارهای جدیدی در آن لحاظ می شود، تصریح کرد: باید ساختار قدیمی پالایشگاه به نحوی اصلاح شود تا کمترین آسیب متوجه مردم باشد.

زمانی با یادآوری اینکه پالایشگاه هنوز محور اقتصاد شهر آبادان است، یادآور شد: در آینده نزدیک که شهرهای آبادان و خرمشهر به عنوان مناطق صنعتی و تجاری فعال شدند به طور طبیعی محور اقتصاد به سمت ترانزیت و تجارت تغییر می کند.

وی ادامه داد: با توجه به موقعیت قرار گیری منطقه آزاد اروند در شمال غرب خلیج فارس، به عنوان کریدور تجاری غرب به شرق آسیا نیز محسوب می شود و کشورهای خاورمیانه و جهان نیز می توانند از مزیت های استراتژیکی خاص این منطقه بهره ببرند.

از توسعه عقب ماندیم

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند اظهار کرد: متاسفانه در زمان جنگ تحمیلی تمامی ظرفیتهای تجاری این منطقه به جنوب خلیج فارس انتقال داده شد و این امر هر چند که رشد تجاری آن مناطق را به همراه داشت اما این ظرفیتها هیچگاه به منطقه باز نگشت و ما از توسعه عقب ماندیم.

زمانی با اشاره به اعلام کل شهرهای آبادان و خرمشهر به عنوان منطقه آزاد اروند تصریح کرد: موقعیت تاریخی و رشدی که شمال غرب خلیج فارس دارد امروز قابل بازیابی است و اگر از این موقیعت به نحو مطلوبی استفاده نکنیم شاید تا 50 سال آینده چنین موقعیتی دیگر به دست نیاید.

وی یادآور شد: در این راستا منطقه آزاد اروند در آینده‌ای نزدیک مورد توجه سرمایه گذاران خارجی و بین‌المللی قرار خواهد گرفت به همین دلیل باید آمادگی لازم را برای هجوم سرمایه گذاران در منطقه داشته باشیم.

خاورمیانه به مرکزیت آبادان بزرگترین حوزه انرژی جهان است

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند با بیان اینکه حوزه خاورمیانه به مرکزیت آبادان بزرگترین حوزه انرژی جهان است گفت: به شعاع حدود 400 کیلومتر به مرکزیت آبادان، بزرگترین حوزه انرژی جهان مستقر است و هر سرمایه گذاری درصدد است که چگونه از این موقعیت سهمی را نصیب خود کند.

وی افزود: آینده ما به لحاظ اقتصادی بسیار روشن است  و در این راستا وزارت نفت در تعیین ساختارها و راه اندازی زیرساخت‌های لازمه توسعه، منطقه را همراهی کند زیرا تحقق این امور برای صنعت نفت کشور نیز نفع بسیاری در بردارد.

زمانی اظهار کرد: به سازمان منطقه آزاد اروند اجازه دهید در ایجاد درآمدهای پایدار برای منطقه روی کمک وزارت نفت حساب کند زیرا در حوزه صنایع پایین دستی نفت و پتروشیمی بر روی خوراکی که صنعت نفت می‌تواند تامین کند، حساب کرده‌ایم.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند با اشاره به اینکه منطقه آزاد اروند، موضوع شیمی شهر را در دست طراحی دارد، تصریح کرد: مجموعه شیمی شهر با پیش بینی 110 واحد کوچک ومتوسط در حوزه صنایع پایین دستی پتروشیمی و پالایشگاهی نیاز دارد تا خوراک مورد نیاز خود را از پالایشگاه و پتروشیمی تامین کند و در اینراستا نیاز به همراهی وزارت نفت داریم.

مذاکره برای تاسیس چند واحد بالادستی پتروشیمی و پالایشگاهی

وی یادآور شد: برای تاسیس چند واحد بالادستی صنایع پتروشیمی و پالایشگاهی در منطقه نیز با سرمایه گذاران داخلی همچون شرکت‌های پتروفرهنگ و هولدینگ خلیج فارس نیز وارد مذاکره شده‌ایم.

زمانی با تاکید مجدد بر همراهی وزارت نفت در کمک به احیای اقتصاد شهرهای آبادان و خرمشهر گفت: در زمان حاضر واحدهای کوچک تولیدی و صنعتی در منطقه در حال راه اندازی هستند و تاکنون مجوز پنج مینی پالایشگاه را در شهرک صنعتی خرمشهر صادر کرده‌ایم که همگی در حال اجرا هستند و به خوراک نیاز دارند

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا