به گزارش خبرنگار ایرنا، علی عبدالهی روز سه شنبه در حاشیه بازدید از هشتمین نمایشگاه بین المللی بورس، بانک و بیمه، افزود: با توجه به توسعه روزافزون حجم و ارزش معاملات برخط و سه برابر شدن کاربران آن نسبت به سال گذشته این سازمان به منظور ایجاد فضای رقابتی سالم از حضور شرکتهای بزرگ فعال در حوزه فناوری اطلاعات در سطح ملی در بازار سرمایه و ارائه راه حل های نرم افزاری معاملات برخط حمایت می کند.
وی خاطرنشان کرد: شرکتهای IT متقاضی فعالیت در حوزه بازار سرمایه و ارائه خدمات نرمافزاری مانند معاملات برخط، مراکز تماس، نرم افزارهای صندوق های سرمایه گذاری علاوه بر برخورداری نرم افزارهای آنها از شرایط فنی و عملیاتی لازم ، داشتن رتبه شورای عالی انفورماتیک، باید از صلاحیتهای تعیین شده توسط سازمان بورس برخوردار باشند.
مدیر فناوری اطلاعات سازمان بورس اظهار داشت: علاوه بر شرایط فوق که موجب جلوگیری از ورود شرکتهای ناتوان و رشد قارچی شرکتها میشود، جلساتی با حضور مدیران عامل و اعضای هیات مدیره آنها به منظور نظارت، پیگیری فعالیتها و آگاهی از طرح های آتی آنها برگزار می شود. همچنین جهت حفظ حقوق کارگزاری ها و سایر نهادهای مالی، شرکتهای نرم افزاری ملزم به تهیه و امضای توافقنامه سطح خدمات با مشتریان خود شده اند تا در صورت بروز هرگونه مشکلی مبتنی بر همین توافقنامه جبران خسارت کنند.
وی تاکید کرد که اگر در بررسی ها و بازنگری هایی که توسط این سازمان از سامانه های این شرکتها انجام میشود مشخص شود از بسترهای سخت افزاری و نرم افزاری، امنیت و کارایی لازم برخوردار نیستند مجوز آنها تعلیق خواهد شد.
عبدالهی یادآور شد: این سازمان هیچگاه به دنبال ایجاد انحصار در شرکت های ارائه دهنده خدمات معاملات برخط نبوده و از شرکت های بزرگ فعال در حوزه های خارج از بازار سرمایه مانند بانک، حسابداری و مالی و غیره دعوت به حضور در بازار سرمایه کرده که با توجه به مشتریان محدود این بازار تاکنون استقبالی از این امر صورت نگرفته است.
وی خاطرنشان کرد: با این وجود از حضور شرکتهای بدون پشتوانه فنی و اجرایی قوی جلوگیری کرده زیرا معتقد است این شرکتها با به دوش گرفتن مسوولیت بخشی از فرآیند انجام معاملات نقشی استراتژیک در بازار سرمایه داشته و ناتوانی و ضعف آنها میتواند به صورت مستقیم برروی کل فرآیندهای اصلی در این بازار تاثیر مستقیم بگذارد. بهمین علت درخواست چند شرکت که به منظور اخذ مجوز ارائه خدمات نرمافزاری به سازمان بورس مراجعه کرده اند ولی عدم توانایی آنها در پوشش انتظارات این سازمان محرز شده، تایید نشده است.
مدیر فناوری اطلاعات سازمان بورس افزود: از سوی دیگر یکی از دغدغه های مهم این سازمان رعایت بعد امنیت و محرمانگی داده ها توسط این شرکتها بوده که از کانالها و حوزه های مختلف این موضوع همواره بررسی و پیگیری می شود.
عبدالهی تصریح کرد: توصیه این سازمان به شرکتهای فعال در حوزه بازار سرمایه این است که در خصوص نحوه ارائه خدمات خود بازنگری کرده و سطح کیفیت محصولات خود را افزایش دهند. همچنین شرکت های متقاضی ارائه خدمات IT در بازار سرمایه هم با بنیه قوی فنی و اجرایی و با دید بلند مدت وارد این حوزه شوند.
اقتصام(3)9141**1558
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير newsroom@irna.ir