مدیر آب و فاضلاب روستایی استان سیستان و بلوچستان گفت: 4080 روستا در سطح استان فاقد شبکه آبرسانی هستند.
نصرالله چاری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه سیستانوبلوچستان، افزود: از این میزان روستاها 1224 روستا بالای 20 خانوار است و طبق سیاست گذاری وزارت نیرو هدف اصلی سازمان، آبرسانی به روستاهای بالای 20 خانوار در سطح استان است.
وی با بیان اینکه 1036 روستا در سطح استان با تانکر آبرسانی میشود، اظهار کرد: 50 درصد روستاهای فاقد شبکه آبرسانی در شهرستان چابهار قرار دارد و 50 در صد دیگر نیز در سطح استان پراکنده هستند. نیاز روستاهای فاقد شبکه ابرسانی از طریق آبرسانی سیار تامین میشود.
چاری تصریح کرد: برای افزایش شاخص برخورداری آب در این روستاها علاوه بر شبکههای آبرسانی 18 مجتمع آبرسانی روستایی در نظر گرفته شده که جمعا 7 روستا را در بر میگیرد و برای تکمیل آن هزار میلیارد تومان اعتبار لازم است.
وی بیان کرد: برای مطالعه تمامی روستاهای 19 شهرستان استان ردیفهای مطالعاتی در نظرگرفته شده است تا با یک نسخه طراحی شده مطالعه کنند و هر زمان که نیاز به اعتبار بود در نظر گرفته شود.
مدیر آب و فاضلاب روستایی استان گفت: اعتبارات لازم برای اجرای پروژههای آبرسانی از محلهای بودجه دولتی و اعتبارات BOT که سرمایه گذاری بخش خصوصی است تامین میشود. روش BOT یا سرمایه گذاری بخش خصوصی در گذشته فقط برای آب و فاضلاب شهری استفاده میشده است ولی امسال برای پروژههای روستایی هم از این روش استفاده میشود.
چاری اظهار کرد: یکی از برنامههای این سازمان، تشکیل تعاونیهای روستایی است، به صورتی که سرمایه را از خود مردم جمع آوری میکنیم و به روش شیوه BOT خود مردم را در ایجاد زیرساخت آبرسانی مشارکت دهیم.
وی خاطرنشان کرد: برای تمام روستاهای فاقد شبکه آبرسانی بیش از 2000 میلیارد تومان، برای آبرسانی روستاهای بالای 20 خانوار هزار و 550 میلیارد تومان و برای آبرسانی به 18 مجتمع روستاهای تحت پوشش استان و دیگر پروژه های در دست اقدام هزار میلیارد تومان تخصیص اعتبار لازم است.
انتهای پیام