گوناگون

ورود دانشگاه فرهنگیان به آموزش قرآن برای معلمان

به گزارش خبرنگار مهر، علی‌اصغر فانی پیش از ظهر شنبه در نخستین جلسه کمیسیون توسعه آموزش عمومی قرآن کریم که در وزارت آموزش و پرورش برگزار شد، اظهار داشت: به نظر می‌رسد اهداف هشت‌گانه قبلی که وجود داشت را مصوب تلقی کنیم و به دنبال این نباشیم که آنها را بررسی کنیم. الان وقت عملیاتی کردن این اهداف است.

وی پیشنهاد اضافه شدن یک کارگروه به اهداف کمیسیون آموزش عمومی قرآن را داد و گفت: کارگروه «کمیته دستگاه‌ها» اضافه شود زیرا مخاطب این موضوع همه دستگاه‌ها هستند و با دعوت از دستگاه‌هایی که می‌توانند در آموزش عمومی قرآن مؤثر باشند، وظایف آنها را تهیه و ارزیابی کنیم.

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: احساس می‌کنم کاری که باید در آموزش و پرورش انجام دهیم، این است که اهدافی که به خوبی تدوین شده است را در بین دوره‌ها و پایه‌های آموزش و پرورش تقسیم کنیم؛ ببینیم هر کدام چه بخشی را قبول می‌کنند و متناسب با این اهداف، محتوا و برنامه‌ها را آماده کنیم.

فانی افزود: وزارت آموزش و پرورش، سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی و معاونت پرورشی و فرهنگی مجموعه فرمایشات مقام معظم رهبری را بررسی و متناسب با آموزش قرآن در برنامه‌های فوق برنامه و رسمی آموزش و پرورش وارد کنند.

وی با بیان اینکه باید دو قسمت را در آموزش و پرورش تصور کنیم، خاطرنشان کرد: نخست آموزش و پرورش رسمی و کتاب‌های درسی است که این اهداف در آن دوره‌ها دیده شود و بخشی آموزش غیررسمی در قالب فوق برنامه است که معاونت پرورشی و فرهنگی باید بخشی از این اهداف را با خود حمل کند.

وزیر آموزش و پرورش به مدرس آموزش قرآن نیز اشاره کرد و افزود: هم در آموزش و پرورش و هم در دیگر دستگاه‌ها باید موضوع مدرس آموزش قرآن دنبال شود. در آموزش و پرورش مرکز آموزشی نیروی انسانی تلاش کند در دوره‌های ضمن خدمت افراد را آماده کند تا این اهداف عملیاتی شود.

وی ادامه داد: در محتوای درسی دانشگاه فرهنگیان نیز باید این موضوع دنبال شود تا معلمانی که وارد آموزش و پرورش می‌شوند و معلمانی که به عنوان مثال، فارسی، ریاضی و دیگر درس‌ها را آموزش می‌دهند، به آموزش قرآن نیز تسلط داشته باشند البته دانشگاه فرهنگیان در ضمن خدمت می‌تواند برای معلمان فعلی مؤثر باشد.

فانی دانشگاه فرهنگیان را در این موضوع مهم ارزیابی و اظهار کرد: دانشگاه فرهنگیان در حوزه معلمان ابتدایی، آموزش قرآن را در سطوحی که معلم لازم است تسلط پیدا کند با در نظر گرفتن سهم دوره ابتدایی از آموزش قرآن دنبال کند باید معلمان ابتدایی مهارت‌ها و شایستگی‌ها را داشته باشند.

وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: دو کار اصلی باید در آموزش و پرورش دنبال شود که نخست برنامه‌ریزی متناسب با دوره‌ها و پایه‌های تحصیلی با اهداف این کمیسیون و دوم آماده‌سازی نیروی انسانی برای عملیاتی کردن این اهداف است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا