تب مالت یا بروسلوز، بیماری بومی و شایع استان قزوین است که همهی گروههای سنی را در بر میگیرد پارسال، 74 درصد مبتلایان به این بیماری، سابقهی مصرف فرآوردههای لبنی غیرپاستوریزه داشتند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)،منطقهی قزوین،«شیوا لقایی»، مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، اظهار کرد: نزدیکی انسان به دام، در ابتلا به بیماری نقش اساسی دارد و 72 درصد افرادی که پارسال به تبمالت مبتلا شدند، با دام در تماس داشتند.
وی توجه به مناطق پُر خطر را از اولویتها در مقابله با این بیماری دانست و گفت: پارسال، بالغ بر 67 درصد بیماران مبتلا به تب مالت، در مناطق روستایی زندگی میکردند.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، توجه به برخی آموزشها را بمنظور کاهش احتمال ابتلا به بیماری مهم دانست.
لقایی به دوشیدن شیر در محلی غیر از آغل، توجه به تمیزی ظروف انتقال شیر و گذاشتن درپوش روی ظروف شیر در مسیر انتقال، جمعآوری روزانهی فضولات و تمیزی آغل، استفاده از دستکش، پوشیدن چکمه و پوشیدن دهان با روسری در زمان حضور در آغل و مخلوط نکردن شیرها با یکدیگر، تأکید کرد.
به گزارش ایسنا، تب مالت از گاو، خوک، گوسفند یا بز آلوده به انسان انتقال مییابد اما انسان به انسان راه انتقال آن نیست، همچنین مصرف شیر، محصولات لبنی و یا محصولات گوشتی حیوانات آلوده سبب سرایت بیماری به انسان میشود.
تب مالت بیماری مزمن و آزاردهندهایست و درمان آن نیز طولانی و سخت است. همچنین فرد مبتلا ممکن است برای درمان در بیمارستان بستری شده و تا ماهها کارآیی لازم را نداشته باشد. از همینرو باید برای پیشگیری از بروز این بیماری باید به این موارد توجه جدی شود.
انتهای پیام