به گزارش میهن پست – دومین روز از این رزمایش با محوریت یگانهای رزم زمینی ارتش برگزار شد که در آن انواع سامانهها و یگانهای نیروی زمینی ارتش به اجرای ماموریت پرداختند.
در همین راستا بالگردهای کبری هوانیروز در منطقه رزمایش حضور پیدا کردند و به پشتیبانی از یگانهای زمینی پرداختند.
این بالگردها همچنین با سلاحهای کالیبر سبک و راکتی خود اهداف مورد نظر را منهدم کردند.
از سوی دیگر تانکهای ذوالفقار و صمصام که تانکهای ایرانی هستند توانمندی خود را در عرصه رزم زمینی به نمایش گذاشتند.این تانکها که به دست متخصصان داخلی ساخته و به روز رسانی شده است، توانمندی خوبی به نیروی زمینی افزوده است.
به گفته مسئولین سیستم ارتباطی صدها تانک نیروی زمینی بومی شده و تغییر کرده است. این سیستمها در گذشته سیستمهایی خارجی بوده که به همت متخصصان سیستمهای ایرانی جایگزین آن شده است.
تانک ذوالفقار اولین تانک تماماً ایرانی است که ساخت آن در داخل کشور در سال ۱۳۷۴ با اتکا به توان متخصصان داخلی انجام شد.
متخصصان صنایع دفاعی هر روز بر روی نمونه جدیدتری از تانک ذوالفقار کار میکنند تا این تانک بتواند در میادین نبرد و دفاع زمینی کارآیی خودش را حفظ کند و متناسب با تهدیدات، تغییراتی در آن ایجاد و آن را متناسب با نیاز میدان نبرد آماده و پیشرفته کردهاند.
این تانک تاکنون چندین مرحله ارتقا یافته و نسلهای مختلفی از آن تولید شده است و در نسلهای جدید ذوالفقار نیز سیستم هدایت آتش بهروز و سامانههای لیزری نصب شده بود.
یکی دیگر از نکات مورد توجه در این مرحله از رزمایش انتقال سریع تانکها با استفاده از تانکبرهای جدید ارتش بود.
این تانکبرها که ساخت داخل هستند ظرف کمترین مدت تانکها را از مسافت بسیار دوری به منطقه عمومی رزمایش آوردند.
در بخش دیگری از این مرحله رزمایش، سامانههای موشکی ضدزره طوفان و دهلاویه با موفقیت شلیک و به اهداف مورد نظر اصابت کرد. سامانه ضدزره طوفان علاوه بر شلیک از یگان زمینی توسط بالگردها نیز شلیک شد.
دهلاویه یکی از پیشرفتهترین موشکهای ضدزره است که برای انهدام انواع تانکهای پیشرفته مجهز به زره واکنشگر طراحی شده است.
این موشک با بهرهبرداری از هدایت خاص که در مقابل انواع جنگهای الکترونیکی دشمن مقاوم است، سرجنگی و موتور پرواز موشک انداز و قابل حمل توسط نفر موجب شده است که سامانه موشکی ضدزره دهلاویه به عنوان یک جنگافزار کارآمد در نبرد ضد تانک شناخته شود.
موشک دهلاویه با توجه به نمونه های قبلی، اولین موشک ضدزره ایرانی است که با سامانه هدایت لیزری نیمه اتوماتیک، توان اصابت دقیق به اهداف متحرک و یا ثابت را دارد و همانند اسلاف خارجی خود همانند AGM-114 هلفایر میتواند به کابوسی برای ماشین آلات نظامی تبدیل و حتی بر ضد اهداف پرندهای همچون بالگردها نیز به کار رود.
در سیستم برخوردی، موشک دهلاویه دارای یک سر جنگی دو مرحلهای است که توان بالایی برای نفوذ به زرههای واکنشگر با مقاومت بالا محسوب میشود.
موشک طوفان نیز یکی از پیشرفتهترین موشکهای ضدزره و دارای دو سر جنگی است که با وارد کردن نیروی مخرب و ویرانگر به هدف، قادر است با عمق نفوذ بالا خودروهای زرهی، تانک و نفربر را منهدم کند.
این موشک به عنوان توسعه یافتهترین نمونه خانواده طوفان، طراحی و ساخته شد که تصاویر آن نشان دهنده تفاوتهای محسوسی حتی نسبت به آخرین نمونههای خارجی تاو است.
طوفان بر خلاف نسلهای قبلی از روش هدایت پیشرفته با استفاده از پرتو لیزر برخوردار است که ضمن حفظ آن از آسیب پذیری در برابر جنگ الکترونیک دشمن، دقت بسیار بالایی نیز به آن می دهد.
این موشک دارای سر جنگی دو مرحله و یک میله نفوذگر جمع شونده جدید نیز هست. میزان نفوذ این موشک در زره بیش از نسل های قبلی عنوان شده است.
در حوزه استفاده از سلاحها نیز تفنگ تک تیرانداز شاهر، اخگر و ۶ لول محرم نیز توانمندی خود را در عرصه رزم زمینی به نمایش گذاشتند.
تفنگ تک تیرانداز «شاهر» با کالیبر ۱۴٫۵ میلیمتر و وزن ۲۲ کیلوگرم و طول ۱۸۵ سانتی متر، ۳ هزار متر برد موثر و ۴ هزار متر برد مفید دارد.
این تفنگ تکتیرانداز ارتش برای استفاده مطلوب به ۳ نفر نیاز دارد. از قابلیتهای این تفنگ درگیری و انهدام انواع سنگرهای بتونی، خودروهای زرهی، بالگرد و نقاط تجمع نفرات دشمن است.
این سلاح بر مبنای نیازهای تاکتیکی روز نزاجا به صورت کاملا بومی طراحی و ساخته شده و قابلیت درگیری در عمق را شدیدا افزایش داده است.
همچنین این اسلحه دقت اصابت را بالا برده و اثربخشی در انهدام اهداف را به صورت چشمگیری مضاعف میکند.
سلاح اخگر که یک سلاح کالیبر ۷٫۶۲ و ۶ لول است توسط سازمان جهاد خودکفایی نزاجا تولید و به یگانها تحویل داده شده است.
این سلاح قدرت نواخت ۴ هزار و ۵۰۰ گلوله در دقیقه را دارد.
تمام فرآیند طراحی و تدوین دانش فنی ساخت سلاح ۶لول «محرم» در نزاجا احصاء شده است.
نواخت آن ۲۰۰۰- ۲۵۰۰ تیر در دقیقه بوده و قابلیت بکارگیری در زمین، هوا و دریا را دارد.
این تیربار میتواند بر روی ادوات زمینی (خودرو، تانک، نفربر) بالگرد و هواپیماهای بدون سرنشین، ناوها و ناوچهها نصب شود.
در این مرحله از رزمایش همچنین یگان پهپادی نیروی زمینی ارتش با پرواز هواپیماهای بدون سرنشین خود به ایفای نقش پرداخت و کار شناسایی و جمعآوری اطلاعات را انجام داد.
یکی از پهپادهایی که در این رزمایش شرکت داشت، پهپاد «شاهین» بود، این پهپاد سنگینترین پهپاد نیروی زمینی ارتش و از خانواده مهاجر است.
در همین راستا پهپادهای نیروی زمینی ارتش از صبح امروز تا غروب با پرواز بر فراز منطقه رزمایش اقدام به انجام ماموریت شناسایی خواهند کرد.
استفاده از زمین مسلح یکی دیگر از تاکتیکهای نیروی زمینی ارتش در رزمایش بود که با موفقیت صورت گرفت.
تاکتیک زمین مسلح به عنوان یکی از اقدامات ارتش در مقابله با هرگونه تهدید احتمالی دشمن به شمار میآید.
پیش از این فرماندهان نیروی زمینی ارتش از به کارگیری این روش در برخی مناطق جنوبی کشور خبر داده بودند.
در این مرحله از رزمایش جنگنده بمبافکنهای فانتوم و نیروها و سامانههای پدافند هوایی در حمایت از یگانهای عمل کننده در رزمایش اقدامات پشتیبانی را انجام دادند.
قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیا(ص) با سلاحهای دوشپرتاب و ضدهوایی خود توانست پشتیبانی خوبی را از منطقه رزمایش ایجاد کند.
یکی دیگر از اولینهای این رزمایش خودروی مینریز جدید نیروی زمینی ارتش بود. این خودرو در مدت زمان کوتاهی میتواند منطقه وسیعی را آلوده کند.
یکی دیگر از نکات مهمی که امروز در رزمایش صورت گرفت، شرکت گردانهای احتیاط در رزمایش بود.
با فراخوانی که امروز به صورت پیامکی صورت گرفت، سربازانی که ۴ ماه از پایان خدمت آنها گذشته بود در قالب دو گردان در منطقه عمومی رزمایش حاضر و به اجرای ماموریت پرداختند.
روز دوم رزمایش بزرگ محمد رسولالله ارتش جمهوری اسلامی امروز در چند رزمگاه برگزار شد که در این راستا رزم صحرایی، استتار و … توسط یگانهای زمینی به اجرا درآمد.
در این مرحله از رزمایش جمعی از فرماندهان عالیرتبه نیروهای مسلح و ارتش در منطقه عمومی رزمایش حضور یافتند و از نزدیک در جریان اجرای ماموریت یگانها قرار گرفتند.