Mihanpostپزشکیپیشنهاد سردبیرتغذيهعلمی و فناوری

خواص زیره و کاربردهای آن برای سلامتی و تقویت سیستم ایمنی بدن

زیره در سراسر دنیا کشت می شود و نسبتا ارزان است. به راحتی در اغلب فروشگاه های مواد غذایی، همچنین آنلاین در دسترس است.

خواص زیره بسیار زیاد است که برای سلامتی بدن و جلوگیری از عوارض احتمالی بدن موثر است که با استفاده از آن به حفظ سلامتی تان کمک خواهید کرد. در ادامه با میهن پست همراه می شوید.

در خصوص خواص زیره  باید یادآوری کنیم که زیره، یک ادویه منحصر به فرد است که مدت هاست در آشپزی و داروهای گیاهی استفاده می شود.

اگرچه غالبا با بذر اشتباه گرفته می شود، اما این غلاف کوچک و قهوه ای رنگ بذر نیست و طعم کمی تلخ و خاکی آن یادآور شیرین بیان، گشنیز، انیسون و رازیانه است.

با این حال می توان از زیره به صورت کامل یا آسیاب شده در غذاهای شیرین و شور مانند نان، شیرینی و خورشت استفاده کرد. هنگامی که به منظور دارویی از آن استفاده می شود می توان از زیره سبز چای درست کرد یا به عنوان مکمل آن را خورد، همچنین می توانید روغن های اساسی آن را روی پوست خود بمالید.

در حقیقت، تحقیقات در حال انجام نشان می دهد ترکیبات معطر مسئول طعم متمایز آن نیز فوایدی برای سلامتی مانند بهبود هضم را فراهم می کند. به گزارش هلث لاین، این مقاله به بررسی مواد مغذی، فواید و کاربردهای زیره می پردازد.

خواص زیره

زیره از طیف گسترده ای از مواد مغذی ضروری برخوردار است که چندین مورد از آنها در رژیم های غربی وجود ندارد که شامل آهن، زینک، کلسیم و فیبر است. فقط یک قاشق غذاخوری زیره سبز معادل ۶٫۷ گرم شامل:

کالری: ۲۲
پروتئین: ۱٫۳ گرم
چربی: ۰٫۹ گرم
کربوهیدرات: ۳٫۳۴ گرم
فیبر: ۲٫۶ گرم
مس: ۶٫۷ درصد نیاز روزانه
آهن: ۶٫۱ درصد برای خانم ها
منیزیم: ۵٫۴ درصد نیاز روزانه
منگنز: ۴٫۸ درصد برای خانم ها
کلسیم: ۳٫۶ درصد از نیاز روزانه
زینک: ۴٫۶ درصد برای خانم ها

علاوه بر این، زیره دارای یک منبع غنی از آنتی اکسیدان های تقویت کننده سلامتی از جمله لیمونن و کارون است.

خواص زیره برای سلامتی

قرن هاست در طب سنتی و عامیانه از گیاه زیره استفاده می شود. جالب است که تحقیقات اولیه چندین مورد از این مزایا را نیز پشتیبانی می کند. در ادامه به برخی از خواص آن برای بدن اشاره می شود:

زیره التهاب را کاهش می دهد

در خصوص خواص زیره  لازم به ذکر است که چندین ترکیب زیره خاصیت آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی قوی را نشان می دهد. در حالی که التهاب یک واکنش طبیعی بدن است، اما التهاب مزمن منجر به بروز بیماری های مختلفی مانند بیماری التهابی روده می شود.

علائم آن شامل زخم، گرفتگی عضلات، گاز، اسهال و تحریک بافت گوارشی است. در مطالعه ای روی موش های مبتلا به بیماری التهابی روده، عصاره گیاه زیره التهاب در بافت روده بزرگ را به همان اندازه داروهای رایج مبتنی بر استروئید کاهش داد. با وجود این نتایج امیدوار کننده تحقیقات انسانی مورد نیاز است.

زیره هضم سالم را حمایت می کند

از زیره در طول تاریخ برای درمان چندین بیماری گوارشی از جمله سوءهاضمه و زخم معده استفاده می شده است. تعداد انگشت شماری از مطالعات کوچک در فاز انسانی نشان می دهد روغن زیره بافت عضله صاف دستگاه گوارش را شل می کند، بنابراین علائم سوءهاضمه مانند گاز، گرفتگی و نفخ را از بین می برد. اگرچه سازوکار دقیق آن ناشناخته است، اما ظرفیت ضدمیکروبی آن مسئول است.

یک مطالعه در فاز آزمایشگاهی نشان داد روغن ضروری گیاه زیره مانع از رشد باکتری های مضر روده می شود در حالی که باکتری های مفید را دست نخورده باقی می گذارد. این باکتری های خوب مواد مغذی تولید می کنند، التهاب را کاهش می دهند، هضم را بهبود می بخشند و از سلامت سیستم ایمنی بدن حمایت می کنند.

یک مطالعه دیگر در فاز آزمایشگاهی نشان داد گیاه زیره با هلیکوباکتر پیلوری، باکتری شناخته شده برای ایجاد زخم معده و التهاب گوارشی مقابله می کند. در عین حال، مطالعات بیشتری در این زمینه لازم است.

زیره باعث کاهش وزن می شود

زیره از کاهش وزن و ترکیب بدن پشتیبانی می کند. در یک مطالعه ۹۰ روزه روی ۷۰ زن، افرادی که روزانه ۱ اونس معادل۳۰ میلی لیتر از محلول روغن ۱۰ درصدی را مصرف می کردند کاهش قابل توجهی در وزن، شاخص توده بدنی و درصد چربی بدن نسبت به افرادی که دارونما را دریافت کردند مشاهده شد، همچنین در مقایسه با گروه دارونما کاهش قابل توجهی در میزان کالری و کربوهیدرات دریافت داشتند.

دانشمندان حدس می زنند این تاثیرات به دلیل تغییرات مثبت در باکتری های روده باشد که بر تنظیم هورمون، متابولیسم چربی و اشتها تاثیر می گذارد. به خاطر داشته باشید تحقیقات همچنان ادامه دارد.

نحوه استفاده از زیره

زیره در سراسر دنیا کشت می شود و نسبتا ارزان است. به راحتی در اغلب فروشگاه های مواد غذایی، همچنین آنلاین در دسترس است.

برنامه های آشپزی

زیره بیشتر به عنوان ماده ای در نان چاودار و سودا شناخته می شود، اما می توان از آن در سایر محصولات پخته شده مانند کلوچه، کروتون و نان تست فرانسه نیز استفاده کرد.

حتی می توان آن را به دسرهای میوه ای و شیرینی هایی مانند پای، تارت، مربا، ژله و کاستارد اضافه کرد، همچنین از آن در غذاهای شور مانند سوپ، خورشت و سس ها نیز استفاده می شود. علاوه بر این، می توانید آن را به عنوان یک چاشنی برای سبزیجات بو داده نیز امتحان کنید، همچنین می توان زیره را به آب داغ اضافه کرده تا یک چای آرامبخش تهیه کنید.

دوز مکمل و عوارض جانبی احتمالی

زیره به اشکال مختلفی از جمله کل میوه یا دانه، کپسول، روغن های اساسی و عصاره ها وجود دارد. بیشتر انواع آن ها خورده می شوند، اما فرمولاسیون های روغن رقیق شده تا ۲ درصد را می توان با خیال راحت روی پوست استفاده کرد.

هیچ توصیه مشخصی برای دوز دارو مشخص نشده است، اما برخی تحقیقات نشان می دهد یک دوم قاشق چای خوری تا ۱ قاشق غذاخوری معادل ۷/۱ تا ۶ گرم کل زیره تقسیم شده به ۳ دوز روزانه به احتمال زیاد بی خطر و موثر است. اکثر افراد سالم زیره را به خوبی تحمل می کنند و عوارض جانبی کمی گزارش شده است. با این حال، به دلیل تحقیقات کافی در زمینه ایمنی زیره نباید توسط کودکان یا زنانی که باردار یا شیرده هستند مصرف شود.

بعلاوه، هر فردی که اختلال عملکرد کبد یا کیسه صفرا دارد باید از مصرف زیره پرهیز کند زیرا برخی شواهد نشان می دهد تخلیه کیسه صفرا را مهار می کند. اگر مطمئن نیستید زیره برای شما گزینه بی خطری است یا خیر با پزشک مشورت کنید.

در پایان

زیره یک ادویه چند وجهی است که کاربردهای آشپزی و دارویی زیادی دارد. گرچه به طور گسترده یک بذر در نظر گرفته می شود، اما از میوه گیاه زیره به دست می آید و دارای چندین ماده معدنی و ترکیبات گیاهی است. در حقیقت ضمن کمک به کاهش وزن التهاب را تسکین می دهد و سلامت دستگاه گوارش را نیز تقویت می کند.

این ماده متنوع را می توان به صورت کامل یا آسیاب شده برای طعم دادن به دسرها، سس ها، نان ها و کالاهای پخته شده استفاده کرد. اگرچه به طور کلی بسیار ایمن است، اما کودکان، زنان باردار و شیرده و افرادی که به بیماری کبد یا کیسه صفرا مبتلا هستند نباید از آن استفاده کنند.

اگر در مورد افزودن آن به برنامه روزانه خود شک دارید با یک پزشک صحبت کنید.

چنگیز قیاسی

چنگیز قیاسی متولد ۱۳۶۰ و فارغ التحصیل دوره کارشناسی علوم ارتباطات - شاخه روزنامه نگاری - و دکترای مدیریت کسب و کار است. وی علاوه بر 12 سال تجربه سردبیری چند نشریه چاپی ،۷ عنوان ملی در جشنواره های مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را در کارنامه خود دارد ، وی در سال 92 مجله اینترنتی« میهن پست» را تاسیس کرد .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا