به گزارش خبرنگار مهر، الهیار ولی زاده وند چالی بعد از ظهر پنجشنبه در همایش توسعه پرورش گوسفند در حاشیه دریای مازندران با اشاره به سنتی بودن دامداری در استان افزود : ما هنوز به سمت صنعتی شدن پیش نرفتیم و به دنبال یک نژاد ثابت گوسفند با بهره وری بیشتری هستیم.
وی با بیان اینکه نژاد زل گوسفند در مازندران یک نژاد بدون دنبه و از لحاظ اقتصادی به صرفه است گفت: در مقابل 2 میلیون راس دام غیر صنعتی 20 راس گاو و گوسفند صنعتی موجود نیست.
الهیار ولی زاده تصریح کرد: روستاهای ما باید با دام شناخته شود در حالی که خوش نشینها روستاها را با ویلاهای خود اشغال کرده اند و حتی دامداران را به خاطر داشتن دام محکوم و زندانی هم می کنند.
وی خواستار فرهنگ سازی بیشتر در این زمینه شد و گفت : بایدبافت سنتی روستاها حفظ شود و این بافت به سوی دامداری صنعتی پیش رود نه به سوی خوش نشینی و از بین رفتن دام.
مدیرعامل اتحادیه دامپروری استان اضهار داشت : نژاد دام زل مازندران تنها نژاد وحشی در دنیا است ولی باید برنامه ریزی لازم اجرا شود تا این نژاد بهره بری بیشتری داشته باشد.
وی از شناسنامه دار شدن و ساماندهی امور دامی خبر داد و تاکید کرد : برای این که دامداری به سوی صنعتی شدن پیش رود دامدار نیاز به حمایت علمی دارد.
این مقام مسول ضمن نارضایتی از واردات گوشت قرمز افزود : پشتیبانی امور دام در کشور به جای حمایت از دام پروران گوشت از کشورهای دیگر وارد می کند.
وی افزود : از 30 میلیارد تومان یارانه شیر نصف آن به خاطر سنتی بودن دامداری مازندران به اصفهان رفت.
ولی زاده علت این امر را سنتی بودن دامداری مازندران و صنعتی بودن دامداری اصفهان و دیگر شهرها برشمرد و تصریح کرد : تصمیمات در سطح کشور تصمیمات صنعتی است تسهیلات نیزدر اختیار واحدهای صنعتی قرار می گیرد.
وی خواستار اتخاذ تصمیمات در سطح استانها شد و تاکید کرد: در زمینه دامداری و کشاورزی با توجه به اقلیمها و منابع استان تصمیم گیری شود و تصمیمات را به خود استانها واگذار کنند.