این روزها چیزی که در اراک بسیار به چشم میخورد، شیروانیهای رنگارنگی است که بر سقف خانهها بال باز کردهاند و اگر برق آفتاب مستقیم به چشم نزند بیگمان توهم حضور در یکی از شهرهای شمالی کشور رنگ واقعیت به خود میگیرد.
غلامحسن اللهدادی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی، با بیان اینکه بسیاری از سقفهای شیروانی که در این استان احداث میشود جنبه تزئینی داشته، کاربردی نیست و به نوعی جزو تجملات منزل به حساب میآید، گفت: سقفهای شیروانی از نوع سقفهای سبک هستند.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مرکزی اظهار کرد: این نوع سقفها در کارخانهها و سولهها بسیار کاربرد دارد و دلیل کاربرد آن عریض بودن، وزن سبک و مانور اجرایی است که در این مکانها به وجود میآورد.
این استاد دانشگاه با اشاره به ساخت غیر اصولی شیروانی منازل بیان کرد: علیرغم سبک بودن این سقفها اما، با توجه به اینکه اراک نسبتأ روی خط زلزله قرار دارد ساخت بدون مجوز و غیر اصولی این سقفها میتواند در مواقع بروز خطری همچون زلزله، مشکلآفرین باشد.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مرکزی ادامه داد: نوع سقف شیروانی در شمال کشور به علت بارندگی بیشتر رایج است و در اراک این نوع سقف نیاز نیست.
وی در خصوص یکی از علتهای ایجاد این سقفها در جایی که به آن نیاز نیست عنوان کرد: هزینه ساخت یک طبقه ساختمان نسبت به هزینه ایجاد طبقهای با این سقفها بسیار بیشتر است و خانوادهها اغلب با این کار میخواهند هزینه کمتری پرداخت کنند.
این مدرس دانشگاه با اشاره به معماری کهن و اصولی ایران اظهار کرد: با کنارهگیری از تجملاتی مانند سقف شیروانی بدون کاربرد و بهرهگیری از معماری باشکوه ایرانی به سبک جدید نیز میتوان نماهای زیبایی را به وجود آورد.
انتهای پیام