به گزارش خبرنگار ایرنا، ˈفائزه عبداللهیˈ ظهر چهارشنبه در دومین نشست کارگروه بانوان و خانواده استان با ارائه این طرح برای شرکت کنندگان، اظهار کرد: بحث ارتقای سلامت بانوان و ایجاد زمینه نشاط و شادابی در آنان در این طرح مورد بررسی قرار گرفته است.
به گفته وی، توجه به مساله شادابی و تفریحات سالم بانوان ضروری بوده و فراهم کردن امکانات فرهنگی ورزشی از مهمترین اقدامات در این زمینه است.
طرح بوستان نشاط با هدف ارتقاء سلامت و نشاط بانوان و تلاش در راستای رفع آسیب های اجتماعی و تامین و توسعه مسائل فرهنگی و رفاه اجتماعی با ترویج شیوه زندگی سالم از طریق ورزش ارائه شده است.
تقویت نقش زنان و توسعه فرصت ها در راستای مشارکت آنان در فعالیت های ورزشی، تامین و توزیع متوازن امکانات برای بانوان، تلاش در جهت افزایش سلامت روانی و جسمانی و افزایش نشاط و سادابی آنان، کاهش هزینه های درمانی و ارتقاء کیفیت زندگی از دیگر اهداف این طرح است.
به گفته سرپرست امور بانوان و خانواده استانداری گلستان پس از اجرای طرح دستگاه های مختلف می توانند مسابقات و برنامه های ورزشی مربوط به بانوان را در روزهای مشخص در این پارک اجرا کنند.
وی در این خصوص خواستار همکاری دستگاه های مختلف شهری و عضو کارگروه در این زمینه شد.
عبداللهی همچنین با بیان اینکه این طرح بصورت پایلوت در گرگان اجرا و گروه هدف آن زنان و دختران این شهر خواهند بود، افزود: در صورت تصویب طرح از سوی کارگروه، برنامه ریزی برای اجرای آن در روزهای شنبه، دوشنبه و چهارشنبه از ساعت 7صبح تا 13 و 16 تا 19 عصر بوده و محل اجرا، پارک جنگلی النگدره می باشد.
وی تاکید کرد: این پارک با دارابودن امکانات و شرایط فنی انجام ورزش هایی از قبیل دوچرخه سواری، پیاده روی، دو های استقامت و همچنین امکاناتی همچون سرویس های بهداشتی، جاده آسفالته، آب شرب و ایمنی مناسبت برای فعالیت های ورزشی در اجرای این طرح مطرح شده است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار گلستان نیز گفت: نیمی از جمعیت جامعه را بانوان تشکیل می دهند و باید برای تحرک، سلامت و اوقات فراغت آنان برنامه ریزی شود.
ˈعلی اصغر طهماسبیˈ اضافه کرد: آمارها نشان می دهد که بانوان کم تحرک شده اند و فضای شور و نشاط و اماکن ورزشی و تفریحی برای آنان کمتر است و یا برای آن برنامه ریزی نشده است که در این خصوص باید تلاش بیشتری انجام گیرد.
وی با اشاره به بحث ماهواره و فضای مجازی نیز گفت: این تجهیزات روز زندگی را راحت کرده ،اما مشکلاتی نیز برای روح و روان جامعه ایجاد می کند که باید به آن توجه گردد.
طهماسبی با اشاره به طرح های ارائه شده در جلسه نیز گفت: می توانیم با همت دستگاه های نظارتی و مدیران از این فرصت استفاده کرده و نشاط را به جامعه بانوان ارائه کنیم.
به گفته وی، با برنامه ریزی خوب و مدیریت می توان از اندک امکانات استفاده بهینه کرد.
معاون استاندار گلستان در بخشی از سخنان خود نیز با اشاره به جنایات گروه داعش گفت: متاسفانه عده ای مسلمان نما در برخی کشورها مسلمان کشی به راه انداخته اند.
وی افزود: این لکه ننگی است که به نام جهان اسلام نوشته می شود و دنیا از استفاده می کند و در آن یک گروه خاص تکفیری و بحثی در مورد مسلمانان شیعه و سنی جنایت می کند.
طهماسبی با اشاره به وحدت شیعه و سنی در کشور و استان گلستان اظهار کرد: ائمه جمعه، علمای اهل سنت و اهل تشیع استان از آغاز فعالیت های این گروهک تروریستی موضع گیری کرده و از اقدامات و جنایات آنها اعلام بیزاری کرده اند.
معاون سیاسی استاندار گلستان ادامه داد: جریانات تکفیری سر (رهبر) ندارند و با همت استکبار جهانی و پولهای برخی کشورهای منطقه در حال فعالیت هستند.
در این نشست که به ریاست معاون سیاسی،امنیتی و اجتماعی استاندار گلستان و با حضور جمعی از مدیران کل و نمایندگان ادارات عضو کارگروه بانوان و خانواده در سالن جلسات ساختمان شماره 2 استانداری در گرگان برگزار شد، همچنین طرح ˈتوانمندسازی، بهبود و اصلاح ساختار قامتی دختران استانˈ از سوی نماینده اداره کل آموزش و پرورش گلستان مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.
مجری این طرح معاونت تربیت بدنی و سلامت آموزش وپرورش گلستان بوده و هدف آن توجه به حفظ و ارتقای سلامت روانی وجسمی دانش آموزان دختر است.
بهبود و اصلاح ساختار قامتی دانش آموزان دختر، شناسایی و تبیین وضعیت موجود چاقی و شیوع ناهنجاری های اسکلتی در این گروه و کاهش آن با اجرای برنامه های آموزشی از جمله اهداف این طرح است.
گروه هدف و جمعیت زیرپوشش طرح که دانش آموزان دختر را شامل می شود، 18هزار نفر خواهد بود و با همکاری اداره کل امور بانوان و خانواده، معاونت بهداشت و درمان، اداره کل ورزش و جوانان و بهزیستی گلستان اجرا می شود.
تقویت و ارتقای بهداشت روان در دختران، متعادل نگه داشتن وزن، جلوگیری از بیماری و خستگی های زودرس جسمانی، برطرف کردن نقایص جسمی، ایجاد روحیه نشاط وشادابی از جمله آثار این طرح پس از تصویب کارگروه و اجرا خواهد بود.
این طرح باتصویب در دو گام خدمات تشخیصی و ارائه خدمات آموزشی در طی سال تحصیلی اجرا خواهد شد.
در این خصوص گفتنی است که درنگی بر آمار مطالعات انجام شده در بین دختران دانش آموز در سال های مختلف نیز نشانگر عمق مشکل و ضرورت اقدامات در راستای پیشگیری و کاهش آسیب جسمانی آنان است.
براساس آمار سال 86 حدود یک میلیون و 500هزار دانش آموز یعنی 13درصد دختران و 10درصد پسران دارای یک ناهنجاری قامتی بودند.
همچنین براساس مطالعات انجام شده از سوی وزارت آموزش و پرورش در سال های 86 و 87در قالب طرح سنجش ساختار قامتی دانش آموزان در مورد 10ناهنجاری نتایج نگران کننده ای بدست آمده و براین اساس 64درصد آنان دارای حداقل یک ناهنجاری شایع بودند.
برخی از این ناهنجاری های قامتی شامل شانه نامتقارن، سر به جلو، شانه گرد، شانه صاف، پشت گود، زانوی ضربدری، زانوی پرانتزی، کف پای صاف و پشت کج بود.
همچنین این آمارها نشان داد که 69 درصد دانش آموزان دختر مقطع راهنمایی و 4/72درصد مقطع متوسطه دارای حداقل یکی ازناهنجاری های قامتی هستند و این رقم در دختران با توجه به عدم فعالیت بدنی مناسب و کمبود سالن های ورزشی دو برابر پسران بود.
در ادامه شرکت کنندگان در کارگروه زنان و خانواده گلستان در خصوص طرح های مطرح شده نظرات و پیشنهاداتی ارائه کردند.
601
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير newsroom@irna.ir