کارشناس ارشد باستان شناسی اداره کل میراث فرهنگی استان گیلان گفت: غار باستانی با بیش از 3000 سال قدمت به عنوان قدیمیترین غار باستانی غرب گیلان در ارتفاعات شهرستان ماسال کشف شد.
مجید کوهی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه گیلان، اظهار کرد: غار باستانی کشف شده در ارتفاعات شهرستان ماسال دارای آثاری از یافتههای فرهنگی مانند سفال و دست افزارهای سنگی مربوط به عصر آهن بوده و قدمتی بیش از 3000 سال دارد.
وی افزود: دهانه این غار حدود دو تا سه متر قطر دارد و مساحت فضای داخلی آن نیز بیش از 150 متر تخمین زده میشود. ارتفاع فضای داخلی آن از سطح نهشتههای باستانی (لایههای باستانی و فرهنگی) غار تا سقف آن بین سه تا 6 متر است.
کوهی خاطرنشان کرد: در قسمتی از نهشتههای حفاری شده غیرمجاز این غار بیش از 10 لایه همچون خاکستر و بقایای آتش و ذغال و استخوانهای حرارت دیده مشاهده شد.
وی گفت: در این نهشتههای مضطرب شده که پیش از این قسمتی از لایههای باستانی آن توسط حفاران غیرمجاز آسیب دیده بود، قطعههای استخوان حیوانی نیز مشاهده شد. ظاهرا بر روی آن عملیات خاص روتوش و صیقل دیده میشود ولی اکنون نمیتوان درباره دوران ماقبل تاریخ یا دوران پارینه سنگی این غار نظر قطعی داد چون این کار به کاوش علمی نیاز دارد.
کوهی تصریح کرد: متخصصان با اجرای یک طرح پژوهشی و با اخذ مجوز از پژوهشکده باستان شناسی کشور، ماهیت حقیقی این ادوار را اعلام میکنند و نتیجه آن در مقاله و گزارش علمی اطلاع رسانی خواهد شد.
کارشناس امور پژوهشی میراث فرهنگی تالش خاطرنشان کرد: در این غار باستانی لایههای تاریخی عصر آهن کاملا مشهود است. جنس این غار از نوع آهکی و فضای داخلی غار دارای دالانهای فرعی است.
انتهای پیام