گوناگون

نوسان بارش ها و تغییرات جوی معادله تولید گندم استان کرمانشاه را بر هم زد

81197951 5755284

ˈعلی اشرف منصوریˈ روز پنجشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: با بارش های خوبی که در آغاز سال زراعی جاری و در پاییز و زمستان داشتیم، به تولید 900 هزار تن گندم در استان بسیار خوشبین بودیم اما کاهش نزولات آسمانی در فروردین امسال به یک سوم متوسط سال 92 همه پیش بینی های ما را بر هم زد.

وی ادامه داد: در فروردین امسال یک جبهه هوای سرد به جو استان نفوذ کرد و باعث وارد آمدن خسارت به بخش بزرگی از مزارع و باغات شد علاوه بر این عواملی چون تنش های خشکی در مناطقی مانند کرمانشاه، سنقروکلیایی و صحنه و نیز بارش چند نوبت تگرگ این آسیب ها را تشدید کرد.

منصوری گفت: ما پیش بینی خرید تضمینی 700 هزار تن گندم در استان را داشتیم اما با وضع پیش آمده، سقف خرید تضمینی این محصول راهبردی در استان از 640 هزار تن فراتر نخواهد رفت.

** عمده چالش های بخش کشاورزی استان کرمانشاه

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه ریسک های ناشی از عوامل اقلیمی مانند سرما و گرمازدگی، آفات و بیماری ها را یکی از چالش های بخش کشاورزی استان کرمانشاه عنوان کرد.

وی همچنین دیمزار بودن افزون بر 75 درصد از اراضی استان (از 900 هزار هکتار زمین کشاورزی استان، کمی بیش از 200 هزار هکتار آبی است) را تهدید و چالش دیگری برای کشاورزی استان کرمانشاه تلقی کرد و در عین حال ابراز امیدواری کرد که با بهره گیری از سدهای در دست احداث، سامانه گرمسیری و استقرار سامانه های آبیاری تحت فشار در سال های آینده هرچه بیشتر بر سطح زمین های آبی افزوده شود.

منصوری همچنین نوسانات نرخ محصولات کشاورزی در بازار مصرف را که باعث می شود در بیشتر موارد هزینه های تولید بر درآمدهای حاصل از فروش محصولات پیشی بگیرد، از دیگر مشکلات فراروی بخش کشاورزی و بهره برداران این حوزه در استان کرمانشاه عنوان کرد.

وی با معرفی سیستم بانکی به عنوان یکی از بزرگترین موانع بر سر راه توسعه طرح های کشاورزی، عدم دسترسی کشاورزان استان به منابع و اعتبارات بانکی را نیز با توجه به کمبود شدید منابع اعتباری در این بخش از چالش های حوزه کشت و زرع استان کرمانشاه دانست.

استان کرمانشاه با متوسط بارش 450 میلیمتر در سال، یکی از استان های متوسط کشور از نظر منابع آبی است در حالی که 900 هزار هکتار زمین کشاورزی و وجود اقلیم های گرمسیری، سردسیری و معتدل از این استان یک قطب کشاورزی با تولیدات سالانه چهار نیم میلیون تن انواع محصولات کشاورزی در منطقه غرب ایران ترسیم کرده است.

571/567

انتهای پیام /*

: ارتباط با سردبير
mail32 newsroom@irna.ir

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا